Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Bu resimde efekti nasıl yapabilirim

Resident-Evil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
gimp0.png

arkadaşlar resimde görmüş olduğunuz gibi resmin bir yeri aydınlık bir yeri karanlık ve ortasından dalgalı bir çizgi geçiyor bu efekti nasıl yapabilirim ? lütfen kaçgündür bulamıyorum yardımcı olun :smile:

.wr

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
wrftw.deviantart.com
Yeni bir layer oluştur. Burada lasso tool veya pen tool ile sınırları çiz. Aydınlık olacak alan içte kalacak şekilde seçim yap. Boş olan yeni layera beyazdan saydama radial gradient uygula. Blending mode'u soft light'a getir. İstediğin sonucu elde edene kadar opaklıkla oyna.

Resident-Evil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeş photoshopdaki çoğu terimi anlamıyorum biraz ayrıntılı anlatırmısın nereye gireceğimi falan zahmet çıkarıyorum sana ama anlamadım malasef yardım edebilirsen çok sevinirim :(

.wr

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
wrftw.deviantart.com
Yeni bir layer oluştur. Burada lasso tool veya pen tool ile sınırları çiz. Aydınlık olacak alan içte kalacak şekilde seçim yap. Boş olan yeni layera beyazdan saydama radial gradient uygula. Blending mode'u soft light'a getir. İstediğin sonucu elde edene kadar opaklıkla oyna.

Resmimizi photoshop ile açıyoruz. Yeni bir layer oluşturuyoruz. Sol araç çubuğunda bulunan lasso tool(serbest seçime yarıyor) ile aydınlanmasını istediğimiz bölgenin sınırlarını çiziyoruz. Ardından aydınlık olacak bölgeyi içinde tutacak şekilde birleştiriyoruz. Gradient tool'u seçiyoruz. Üstte çıkan gradient şekillerinden 2.sini(seçili renkten saydama doğru giden)
seçiyoruz. Renk seçeneklerinin yanında duran şekillerden de ikincisi yani ortasında yuvarlak olan tipi seçiyoruz. Sonra seçili durumda olan bölgeye istediğimiz açıya ve etkiye göre uyguluyoruz. CTRL+D yaparak seçimden çıkıyoruz. Sağdaki layerlar menüsünden gradient uyguladığımız layerı seçiyoruz. Çift tıklıyoruz. Blend mode'u soft light olarak değiştiriyoruz. Ok diyerek buradan çıkıyoruz. En son olarak da sağdaki layer menüsünden opaklık ile oynayarak istediğimiz aydınlığı elde ediyoruz.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Resident-Evil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeş herşeyi düzgünce yaptım ama layer menüsünden opaklıkla oynayınca hiçbirşey olmuyor olduğu gibi duruyor ve o dediğin tools hiç düzgün çizmiyor kötü duruyor seni çok uğraşdırdım ilgin için çok teşekkürler başka birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim arkadaşlar :)

Resident-Evil

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar sanırım anlatamamışım resmin bir kısmının böyle olmasını istiyorum ama ortasında dalgalı bir çizgi geçicek:
sssxz.png

her istediğim resme bu efekti yapmak istiyorum onu söyleyecek biri yokmu lütfen :)

.wr

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
wrftw.deviantart.com
Pen tool kullan. Bazı kavramları anlayamıyorum deyince şimdilik lasso tool ile pratik yap istedim. Eliptical marquee tool da kullanabilirsin.