Neler yeni

Bunu bilen varmı?

umitozcan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar emrah yücel afişlerinde resimde olayı çok kullanıyo harika ötesi bişi, buna efek mi diyelim artık rötuş mu diyelim veya illüstrasyon ben bi isim bırakamadım çünkü bilmiyorum nasıl yapıyor bunun adı ne?
bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim belkide yanlış yerde konu açtım? adminler kızmasın:)
35887408832266849302311.jpg

Benzer konular

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
admin kızsa ne olacak anlamıyorum.admin diye gözünüzde büyütmeyin

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hocam Emrah yücelin afişinde gizli olan şey aslında aldığı eğitimdir. Bilkentden yüksek lisansını da yapmış öyle mezun olmuştur.(her grafikerin kendi yöntemi vardır. bu çalışmada da basit bir filtre olayı yoktur. O yüzden böyle bir çalışmada tek bir yöntemden bahsedilemez. Kaldı ki örgün eğitimli olmayan birinin bu etkiyi yaratabileceğine inanmam)

Ama teknik olarak şöyle yaptı kesin diyemesem de çok büyük ihtimalle böyle olmuştur; Profesyonel bir fotoğrafçının çektiği drama ve gölge ışık oyunu yüklü fotoyu, Emrah yücel mask ağırlıklı çalışarak, renkler ve ışık üzerinde manuel olarak oynamıştır. Yani atıyorum ışığın yoğun etki gösterdiği yerleri seçip mask oluşturup alpha kanallarıyla örneğin exposure ile oynamıştır. Diğer bölgelerde saturationla oynayıp rengi değiştirmiş, tek renge yaklaştırmıştır.

Amma velakin işin büyük kısmı fotoğrafçının yeteneğinde gizlidir, bir amatörün çektiği fotoda böyle bir etki yaratmak adamın bir mesaisini alabilir bu kadar da iyi olmayabilir üstelik.

umitozcan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Olabilir, ama bi konuda sana katılmıyorum. Bu işi alaylı öğrenen öyle insanlar tanıyorum ki eğitimlilerin çoğu onun yanında satj görüyo:) ve adamın başında çay tazeliyolar ki bişiler öğrenmek için eğitim kadar da uygulamayla öğrenen yani alaylıları göz ardı etmek yanlış olur efendim. Bu konuda ise haklısın baya bir araştırdım galiba foto çekimiyle alakalı ve ışıklarla tşk.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Olabilir, ama bi konuda sana katılmıyorum. Bu işi alaylı öğrenen öyle insanlar tanıyorum ki eğitimlilerin çoğu onun yanında satj görüyo:) ve adamın başında çay tazeliyolar ki bişiler öğrenmek için eğitim kadar da uygulamayla öğrenen yani alaylıları göz ardı etmek yanlış olur efendim. Bu konuda ise haklısın baya bir araştırdım galiba foto çekimiyle alakalı ve ışıklarla tşk.

Bende alaylıyım. Neyse konu o değil ama ben birinci sınıf (çizgi üstü) tasarımcı bir alaylı hiç görmedim. Bu da birinci sınıf bir iş tabii yapılmayacak diye bir şey yok. Bir de o çayını tazeledikleri eleman sadece iyi bir operatör olabilir ama çayını tazeleyenin yarın iyi bir tasarımcı olma şansı herzaman var.

Akdesign

🌱Yeni Üye🌱
bence okul mektep bir yere kADAR

Tasarımmm insanın ruh halidir :) soker mi okudugun kitaplar gördüğün stajlar

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşım sanatın okumakla ilgisi yok her okuyan sanatçı olmaz her okumayanda sanatçı olamaz diye birşey yok. türkiyenin en iyi fotoğrafçılarından biri mehmet turgut küçüklüğünden beri fotoğrafçılıkla uğraşmış başkalarının yanında çalışmış ve + eğitim onu bulunduğu yere getirmiş mi ? hayır + tecrübe ile buralara gelmiş. Oda ptohoshop kullanır sende. Oda fotoğraf çeker sende. Önemli olan eğitim değil. Önemli olan hırs, istek, hayalgücü, yetenek bunları birleştirmek ve eğitim dediğin işin teknik bilgilerini almak..

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Evet hiç yok okumakla alakası ondan cayır cayır gsf kuruluyor. İşin eğitiminin iyi verildiği yerlerde en iyi sanatçılar yetişiyor. En iyi tasarımcılar neden amerika, ingiltere ve fransadan çıkıyor acaba. Çokmu yetenekliler yoksa iyi okullardamı okuyorlar?. Eğer sizin dediğiniz doğruysa milletçe çok yetneksiz oluyoruz. Ama ben buna katılmıyorum aynı okullaşma bizde de olsa aynı başarıyı yakalarız. Üstelik siz bana bir tane örnek verirsiniz ben size 1000 tane.

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
birbirimizi anlamamışız demekki. Grafik okulunda size verilen eğitim sizi grafiker yapmaz. Alaylı olarak öğrendiğiniz grafik sizi grafiker yapmaz. Okuldan önce şayet bu iş ile ilgili "mutfağından geçmek" deyimi vardır bilirsiniz. Mutfaktan geçipte eğitim alan bi insan diğerlerinden çok daha başarılı olur. Hem eğitmenler daha çok bilgi aktarırlar hemde yaratıcılık oranı yükselir. Tabi küçük bi sorn daha var ülke olarak anlayışlarımızın değişmesi. Raid afişlerini türkiyede kimseye kabul ettiremessin o zihniyette insanlar yok. Zaten grafikerlerimizin en büyük sıkıntısı kendilerinin yaptıkları işleri sergiliyor olmaları. Yani para kazandıkları işler hep müşteri tarafından kısıtlanmış işler herkesde bundan şikayetçi zaten :)

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Zaten benim daha önceki mesajlarımı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bambaşka birşeyden bahsediyorum gelişmiş bir afiş tasarımındaki fotoğrafçılık ve ince işçilikle ilgili.

umitozcan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
birbirimizi anlamamışız demekki. Grafik okulunda size verilen eğitim sizi grafiker yapmaz. Alaylı olarak öğrendiğiniz grafik sizi grafiker yapmaz. Okuldan önce şayet bu iş ile ilgili "mutfağından geçmek" deyimi vardır bilirsiniz. Mutfaktan geçipte eğitim alan bi insan diğerlerinden çok daha başarılı olur. Hem eğitmenler daha çok bilgi aktarırlar hemde yaratıcılık oranı yükselir. Tabi küçük bi sorn daha var ülke olarak anlayışlarımızın değişmesi. Raid afişlerini türkiyede kimseye kabul ettiremessin o zihniyette insanlar yok. Zaten grafikerlerimizin en büyük sıkıntısı kendilerinin yaptıkları işleri sergiliyor olmaları. Yani para kazandıkları işler hep müşteri tarafından kısıtlanmış işler herkesde bundan şikayetçi zaten :)

Aynen katılıyorum sana. bu arada gerçekten türkiyede grafikerlerin yaşadığı o büyük sıkıntıya da değindin için teşekkür ederim;)