Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Butonları Aktif Hale Getirmek

stemendest

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba.
Ben yeni yeni başlıyorum photoshop'a cs4 kullanıyorum. Yanlız bişey yaptığımda mesela ışıklı yazı veya fiber efeckt gibi uygulamarda bazı seçenekler aktif olmuyor mesela fiber efekte sorunsuz gidiyordu, ama
"Filters > Stylize > Glowing edges" seçeneğine gelince takıldı, akitf halde değil çunku bunları nasıl çözebilirm aca yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkurler

Benzer konular

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
gardaş yazı da effektleri uygulayamazsın...
Yazı halinden çıkarman lazım... yani yazı(text)'yı layer yapacaksın...
Layer paletine gel yazının üstünde sağ tıkla açılan seçeneklerden "rasterize layer" seçeneğini tıkla ...
Bunu yaptıktan sonra artık vereceğin effektler aktif konuma gelir filter bölümündekiler...
kolay gelsin

stemendest

🌱Yeni Üye🌱
İlginiz için Teşekkurler Yanlız o seçenekte Aktif halde değil.

Başka bi çalışmada denedim yine olmadı.
Mesela kıvrımlı nesne oluşturmak,
Filter>Distort>Twirl.. seçeneğine gelince yine sönük halde karşıma çıkıyor buton. Boyle hep yarım kalıyor tamamlıyamıyorum çalışmalarımı. Kötü olan ise öğrenemiyorum :)

Buda Resim;

Göründüğü gibi, Bu bi çare bulmam gerekiyor.
Tekrar size teşekkurler

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
nasıl olur ya anlamıyorum bu seçeneğin aktif olması gerekli...
Kardeş sen cs4 kullanıosun cs4 ün özelliklerini pek bilmiyorum.
Peki bilgisayarında cs4 ün alt sürümleri var onlarda denedin?
Eğer denediysen rasterize layer seçeneği aktif olur.
Sen sanırım, cs4 programın öğretici eğitim cd, paket indirmişsin orda cs4 ten anlattığı için cs4 kullanıosun...
sana özel mesajdan msn adresimi atacaktım olmadı site özel mesaj gönderme yetkimin olmadığını söylüyor...Sen msnini yaz özelden konuşalım...

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
:sweating: Rasterize Type : Bu işlemden sonra yazı, yazı olmaktan çıkıp resim özelliğine kavuşur. Artık istediğimiz işlemi bu tabakaya yapabiliriz. Bir şey hariç. Bu yazıya yazı anlamında müdahalede bulunamayız. ( Boyunu büyütmek, harf ilave etmek vs. ) Bu sebeple yazacağımız yazıyı iyice ölçüp biçmeden "Rasterize" edersek epeyi işimiz var demektir.

Son düzenleme:

stemendest

🌱Yeni Üye🌱
Evet cs4 ten başka cs2 ve imagerady var

Denedim cs2 de ve sorun çıkmadı hiç bi adımda, hatta cs4teki bazı dersleri de cs2de uygulayabildim.

Ve cs4 te o seçeneklerin aktif olmaması yüzünden yapamadığım cs 2 üzerinde yaptığım çalışmam

Ama bunları cs4 de gelince uyguluyamıyorum, anlamadım gitti. cs2 de sorunsuz taş gibi :)
Msn adresimi profilim kısmındaki hobilerim bölümüne yazdım. Konu için Yasak olabilir dye.