iyi günler arkadaşlar. iki kamerayla çekilen görüntüleri senkronize bir şekilde edius ta montaj yapıyorum ama senkron u tutturmak cok ugraştırıcı ve cok can sıkıcı bu işin daha kolay pratik bir yolu varmı acaba yardımcı olursanız sevinirim
iyi günler arkadaşlar. iki kamerayla çekilen görüntüleri senkronize bir şekilde edius ta montaj yapıyorum ama senkron u tutturmak cok ugraştırıcı ve cok can sıkıcı bu işin daha kolay pratik bir yolu varmı acaba yardımcı olursanız sevinirim
poyrazhan55 hocam verdigin bilgiler icin cok saol..
soylediklerinin hepsini ayni sekilde yapiyorum sadece kameramanlara ayni anda kayida girip cikmayi ogretemedim biraz karisik bir konu![]()
ses konusunda da evet sadece bir kanalin sesini kullaniyorum kullanmasamda sekron tuttugu icin cok sorun olmaz ama yinede tek ses veriyorum.
gecenlerde bir arkadasimdan duydum bu montajlar icin yardimci programlar varmis senkronu sesten buluyormus dogru yalan bilemiyorum ama baya bi arastirdim henuz boyle bir programa rastlamadim eyer bulamazsam herzamanki gibi bir isin birmesi gunler alacak...
Poyrazhan abimiz gerekli butun bilgileri vermis ama bir fikir beyani olarak kameraman arkadaslara kayit yapmaya baslarken biri kayit yaparken bir diger kamera kayitta olan kameranin onune gecip kayita baslasin kirmizi isigin yanmasiyla yapacagin isin kolayligi acisindan baslangic noktasi olmus olur biz hep oyle yapiyoruz cokta kolay oluyor umarim anlata bilmisim selamlar
iyi günler.kameramanlarınız kameralarının saatlerini eşitleyerek çekime başlarlarsa işiniz daha kolaylaşır.
kolay gelsin...
abilerim şu an beni öyle bir sıkıntıdan kurtardınız kiiii yani allah sizlerden razı olsun yaaa...
Ben sizden bir şey daha öğrenmek istiyorum. şimdi ediusda ben program montajı yapıyorum. 4 farklı kameradan görüntü alıyorum. şu şekilde yapabilirim ki şu an bu teknikle ilerliyorum; 4 tane video kanalı açıp bir tanesi va oluyor. Istediğim resimi seçiyorum. Ama şöyle bir seçenek var mı acaba? 4 kameranında senkronunu yaptıktan sonra reji odasında monitörler gibi 4 ayrı görünütüyü aynı anda izleyeceğim ve istediğim görüntüyü kullanacağım bir sistem var mıdır? Yani varsa beni çok rahatlatacak çünkü çok zaman kaybediyorum işlerim yığıldı. Ilginize şimdiden teşekkür ederim gerçekten bu işi insanlar ücretli yaparken siz gönülden bilgi veriyorsunuz...
Poyrazhan abimiz gerekli butun bilgileri vermis ama bir fikir beyani olarak kameraman arkadaslara kayit yapmaya baslarken biri kayit yaparken bir diger kamera kayitta olan kameranin onune gecip kayita baslasin kirmizi isigin yanmasiyla yapacagin isin kolayligi acisindan baslangic noktasi olmus olur biz hep oyle yapiyoruz cokta kolay oluyor umarim anlata bilmisim selamlar