Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Çift Renk Baskı

FATIH_999

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar tasarladığım bir gemici takvimi var takvim siyah-kırmızı olarak tasarlandı cmyk olarak baskıya gönderdiğimde 4 renk olarak çıkıyor bunu 2 renk nasıl yapabilirm acil yardımcı olursanız sevinirim.

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba arkadaşlar tasarladığım bir gemici takvimi var takvim siyah-kırmızı olarak tasarlandı cmyk olarak baskıya gönderdiğimde 4 renk olarak çıkıyor bunu 2 renk nasıl yapabilirm acil yardımcı olursanız sevinirim.

Hangi programda çalıştınız?

FATIH_999

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bilen varsa lütfen yardımcı olsun iş acil :(

sherifhe

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadasım photoshop ta sıyah olan yerlerı tek renk sıyah ver k :100 yanı
kırmızı yerı de magenta :100 yap ıkı renk gonder ve baskı yapan kısılere de magenta olan kısımlar kırmızı renk basılacak de sanırım boyle oluyordu arkadasım kolay gelsın...

FATIH_999

🌱Yeni Üye🌱
arkadasım photoshop ta sıyah olan yerlerı tek renk sıyah ver k :100 yanı
kırmızı yerı de magenta :100 yap ıkı renk gonder ve baskı yapan kısılere de magenta olan kısımlar kırmızı renk basılacak de sanırım boyle oluyordu arkadasım kolay gelsın...

cevabınız için çok teşekkür ederim fakat tam olarak nasıl yapacağımı anlatabilirmisiniz rica etsem hep 4 renk cmyk gönderiyordum bunda çift olması gerekiyormuş bir türlü beceremedim

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Siyah olan kısmın renkleri;
c:00
m:00
y:00
k:100

Kırmızı olan yerler;
c:00
m:100
y:00
k:00

Böyle çalış. Siyah sadece siyah, kırmızıda sadece magenta olur. Böylece iki renk çalışma yapmış olursun.

Bunu nasıl yapcam , çalışmayı bitirdim ben diyorsan. katman özelliklerinden yer paylaşımını seç ve verdiğim renk değerlerini gir

FATIH_999

🌱Yeni Üye🌱
bunları resim moduna multichannel diyerek channels penceresindemi yapacağım acaba?

sherifhe

🌟Usta Tasarımcı🌟
40301.jpg

27192.jpg

tasarımındakı renklerı bu sekılde verıyorsun % 100 olarak ki ıkı renk gondermıs ol sonra magenta olan kısımların kırmızı basılacagını soyluyorsun umarım anlatabılmısımdır arkadasım kolay gelsın...

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
bunları resim moduna multichannel diyerek channels penceresindemi yapacağım acaba?

Ancak dönebildim. Hallettiniz mi bilmiyorum ama yapmanız gereken işinize kırmızı renk için spot kanal eklemektir bunun için doküman açıkken renk kanallarında yani "channels" kısmında yandaki küçük oka tıklayarak "New Spot Channel" kısmına tıklayın. Açılan pencerede color yazan küçük bir kutu içinde renk olacak o bölüme tıklayın ve açılan pencerede "color libraries" düğmesine tıklayın böylelikle karşınıza pantone kütüphanesi çıkacaktır. Uygun pantoneyi seçerek ok deyin ve CMYK renk kanallarınızda kırmızı olmasını istediğiniz kanalı copy/paste diyerek bu kanala yapıştırın.