Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

çikolata kutusunu programda nasıl istediğim ölçüde çizebilirim yardım edermisiniz

programci_kmc

🌱Yeni Üye🌱
Evet arkadaşlar programı yeni kullanmaya başladım elimde çikolata kutusu var normal şekilde ölçüyorum fakat İllustrator cs3 programında cetvelle nasıl ölçü ayarlanır onu bilmiyorum mesela 19 cm bir çizgi nasıl çizebilirim dikeyde ve yatayda önemli olan doğru ölçü yoksa göz kararı kutunun tamamını çizebilecek durumdayım birde kutunun bazı noktalarında kıvrımlar var yarçapı nasıl ayarlayabilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

edit/preferences/guides & grid bölümündeki ayarlamalar ölçülü çizim yapmamda önemli bir yere sahip mi

bir dikdörtgeni nasıl çizgi haline getirebilirim

hatan.jpg

Son düzenleme:

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Rectangle tool u seçin. Entera basın..Ölçülerinizi girin. Kenarları kıvrım için yine aynı alanda rounded olanı seçin. Entera basın..Ölçü ve vermek istediğiniz kıvrımın açısnıı girin.

edit/preferences/guides & grid bölümündeki ayarlamalar ölçülü çizim yapmamda önemli bir yere sahip mi çizim için tüm araçlar gereklidir. Ama toolslar size yeterli alanı sağlar.

programci_kmc

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler peki 10 cm uzunluğunda bir çizgiyi nasıl çizebilirim yatayda ve dikeyde amaç istediğim ölçüde çizim yapmak yoksa normal çizim yapabiliyorum sorun istediğim ölçüde olması bunu nasıl yapabilirim

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Window penceresinden workspace sekmesinden "basic" seçeneğini belirtirseniz; üst panelde herhangi bir çizim yaptığınızda bakınca görebileceğiniz bir transform seçeneği olduğunu görebilirsiniz. W, genişlik; H, yükseklik değerlerini girebileceğiniz alanlardır. Oradan bütün objeleriniz için ölçülerinizi görebilir ve değiştirebilirsiniz.

Yine window'dan transformu etkinleştirirseniz karşınıza panel halinde çıkacaktır.