Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cmyk pantone

ademsrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba arkadaşlar
matbaa bilgim olmadığından sizlere şöle bi sorum olacak kutu çalışması yapyrum kutuda hem cmyk renkler mevcut birde pantone renk var.bu şekılde gönderdğiğmde baskı oluyor mu yani hem cmyk renk var işte hemde pantone umarım anlatabıldım şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

Ultio

Magic & Mayhem
♾️Grafik Gurusu♾️

korhanyilmaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
istersen pantone renkleri cmyk formatına çevirebilirsin lakin, aynı canlılığı ve görselliği vermeyecektir. ama ikisinide kullanmak istiyorum dersen, pantone spot renk olarak basılacaktır. bu da sana 1 kalıp maliyeti daha doğurur.

agit77

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba arkadaşlar
matbaa bilgim olmadığından sizlere şöle bi sorum olacak kutu çalışması yapyrum kutuda hem cmyk renkler mevcut birde pantone renk var.bu şekılde gönderdğiğmde baskı oluyor mu yani hem cmyk renk var işte hemde pantone umarım anlatabıldım şimdiden teşekkürler.

cmyk 4 kalıp + pantone yaparsanız ekstra kalıp demek istediğiniz kadar bu şekilde pantone kullanabilirsiniz. tabi ki kalıp sayısı da ona göre artar.

eytisim

🌱Yeni Üye🌱
Baskı

tabiki yapılır ama makinenin kaç renk olduğu önemlidir. genelde 4 renktirler. fazlası için ikinci geçiş yapılır. ama ofset baskılar pantoneyi programında renk açılımını trigromiden versen bile güzel çıkaracaktır.