Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cnc makinam çalışrken spindil duruyor yardım edermisiniz

bhfo38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
mrb bir kaç gün önce makinada kesim yaparken makina aniden durdu ve bıçakta kırdı sonra ucu değiştim yeniden kaptıp açtım yine aynısını yaptı makina durdu ve bıçak kırdı .ertesi günü o srun yoktu aradan 4 gün geçti yani bugün 6 sat makinada kesim yaptım son bir pleksi kesim işim kalmıştıki yine aynısın yaptı makina durdu .f5 ile ahavada spindili boşa çalıştırdım 1 dk içinde spindil gene durdu .neden duruyor çözemedim yardım edermisin:sweating:z

Benzer konular

FourMak

🌱Yeni Üye🌱
Sanırım Mach 3 kullanıyorsunuz spindel sürücüsünü markası nedir. spindel durduğunda sürücü de hata kodu yazıyormu buna dikkat edip cevap verirsen yardımcı olabilirim

AlperTolga

🌱Yeni Üye🌱
merhaba motor hizinin son limitini kullaniyorsaniz durma ile surekli karsilasirsiniz yada egri kesimlerde veya uzun duz kesimlerde motora yuklenme fazla olur ve durur motor hizini 1000 olcek daha az alin ornegin 30000 turda aliyorsaniz 29b indirin ve ilerleme hizini %20 civari daha azaltin
kolay gelsin slmlar

enesevrim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim de bir sorum olacak. cnc makinamızda bazen kafa atma yapıyor. yani çalışırken birden 2-5 mm x yönünde kayıyor ve işlediğimiz desende hata oluşuyor. Bunu makinanın az kullandığımız tarafında yapıyor genelde. bir başkasına sorduğumda havalar soğuk olduğunda bunu yapabilir demişti. Gerçekten de yazın pek bu sorunla karşılaşmadık. Kış girince kafa atma sorunu bizi uğraştırıyor. makinayı bırakıp gidemiyoruz. 3-4 saat çalışıyorsa makinaya yakın bekliyoruz kafa atarsa hemen durduralım diye.

grafiker33

🌱Yeni Üye🌱
bu hata genellikle elektrik akımının dengesizliğinden kaynaklanır. motor devri 200'ün altına düşürülmemeli, ondan da yapar. devri 200'ün üzerinde çalıştırın inşallah o zaman problem kalmaz.

bhfo38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hepinizede çok tşk ederim arkadaşlar