Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel böyle problem yaşayan var mıdır?

kardinal35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar, Coreldraw X4 kullanıyorum.. Benim sorunum kopyala-yapıştır'dan kaynaklanıyor.. Şöyle ki, corelde en fazla 20 sayfalık çalışma yapıyorum.. word'den veya photoshop'tan doneler yapıştırırken birkaç saniye geçmesine rağmen, corelde bir sayfadan başka bir sayfaya kopyala-yapıştır yaparken dakikalar geçiyor.. 2. sayfadaki içi boş bir çerçeveyi, 6. sayfaya kopyalayıp yapıştır dedim, 2 dakika geçti hala işlem yapıyor.. Bunun nedeni nedir bir türlü çözemedim.. Allah kimseye böyle sorun vermesin..
Yardımcı olursanız sevinirim..
Sistemim:
AMD Athlon+2 2.7 MHZ
2 gb RAM

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
aldınığınız textleri metin kutusuna (Paragraph Text) mı yoksa artistic text içine mi yapıştırıyorsunuz. Bide forumda araştırısanız CorelDraw için hızlandırma yaması mevcut resimli anlatımıyla... İyi forumlar..

kardinal35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hocam, textleri paragraf text içine yapıştırıyorum.. Ama bununla ilgili bir sorun yok.. Şunu farkettim. benim bu kopyala yapıştır sorunu sadece bir dosya üzerinde gerçekleşiyor.. Dosyada klavuz çizgileri yapmıştım... Çalışmalarımı ona göre düzenliyorum.. Belki bundan kaynaklanır diye düşünüyorum ama neden olsun ki? Başka bir yeni dosya açıp aynı kopyala-yapıştır olayını yaptığımda hemen gerçekleştiriyor ama bu üzerinde çalıştığım gerçek dosyada aşırı bekleme gibi bir problem oluyor.. Ama yazıları taşımada problem yok..

Problemi hala çözemedim

mellike

🌱Yeni Üye🌱
corelde veya baska bır programda bu phootosp vs de olsa 20sayfalık bır dosya pc nızın rami ve işlemcisi vs.. düşükse sızı çok zorlar daha sı 20sayfalık bır çalışmayı corelde master layer kullanarak hazırlamanız gerekır ( bır objeyı 20 kez her sayfaya kopalayıp dosyayı kabartacanıza 1kere koyarsınız )corelı çok daha iyi bılmenız gerekıyor eğer corelden verım almak ıstıyorsanız. yoğurdu bır kaşıkla yemek vardır bırde çatalla sız corele çatalla yedırıyorsunuz oda yemem demıyor ama üstüme damladı dıye şikayet etmeyın ve tesbih de hata olmaz derler :) farklı bir şekılde anlatamazdım sıze bır şey daha söylemek ısterım bu şekılde devam edersenız o dosyayı bı zaman gelır corel açmaz sıze; yedeğını alırsanız sızın için iyi olur

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Hocam, textleri paragraf text içine yapıştırıyorum.. Ama bununla ilgili bir sorun yok.. Şunu farkettim. benim bu kopyala yapıştır sorunu sadece bir dosya üzerinde gerçekleşiyor.. Dosyada klavuz çizgileri yapmıştım... Çalışmalarımı ona göre düzenliyorum.. Belki bundan kaynaklanır diye düşünüyorum ama neden olsun ki? Başka bir yeni dosya açıp aynı kopyala-yapıştır olayını yaptığımda hemen gerçekleştiriyor ama bu üzerinde çalıştığım gerçek dosyada aşırı bekleme gibi bir problem oluyor.. Ama yazıları taşımada problem yok..

Problemi hala çözemedim
Sorun Color Styles'ların sayısından kaynaklanıyor. Window>Dockers>Color Styles ile Color Style Docker'ini açın. Binlerce color style görebilirsiniz. Bunların tamamını silin ve dökümanı kaydedin. Copy/paste işlemlerinde bekleme yaşamayacaksınız.

kardinal35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde veya baska bır programda bu phootosp vs de olsa 20sayfalık bır dosya pc nızın rami ve işlemcisi vs.. düşükse sızı çok zorlar daha sı 20sayfalık bır çalışmayı corelde master layer kullanarak hazırlamanız gerekır ( bır objeyı 20 kez her sayfaya kopalayıp dosyayı kabartacanıza 1kere koyarsınız )corelı çok daha iyi bılmenız gerekıyor eğer corelden verım almak ıstıyorsanız. yoğurdu bır kaşıkla yemek vardır bırde çatalla sız corele çatalla yedırıyorsunuz oda yemem demıyor ama üstüme damladı dıye şikayet etmeyın ve tesbih de hata olmaz derler :) farklı bir şekılde anlatamazdım sıze bır şey daha söylemek ısterım bu şekılde devam edersenız o dosyayı bı zaman gelır corel açmaz sıze; yedeğını alırsanız sızın için iyi olur

Süper anlatım, teşekkür ederim... Öncelikle şunu belirteyim, bir objeyi her sayfada değil de bazı sayfalarda, aynı yerde olması gerektiği için kopyalayıp yapıştırıyorum.. Bu sorunun kaynağı olarak birşeyden şüpheleniyorum.. Acaba, çalışırken bir objeyi diğerlerinin arkasına göndermek için hangi kısayolu kullanıyorsunuz? "Back to the page" mi yoksa "back to the layer" mi? ben bunda yanlış kullandığımı varsayarak zorlandığını düşünüyorum.. Tabi emin değilim...

Sorun Color Styles'ların sayısından kaynaklanıyor. Window>Dockers>Color Styles ile Color Style Docker'ini açın. Binlerce color style görebilirsiniz. Bunların tamamını silin ve dökümanı kaydedin. Copy/paste işlemlerinde bekleme yaşamayacaksınız.

Arkadaşım, bu önerini dikkate alacağım ve sonucu belirteceğim.. Teşekkür ederim

Ya kardeş, iyi güzel hoş demişsin de, bunları nasıl silcem yaa? Binlerce var ve hepsini seçmiyor.. Teker teker de silinmez ki bunlar... Ömrüm yetmez.... Varmı kestirme bir yolu???

Moderatör tarafında düzenlendi:

kardinal35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Delete tuşuna basılı tutmaktan başka bir de patch behaviour ile Color styles ı iptal edebilirsin.

O patch behaviour'u kurdum, anlatıldığından anladığım kadarıyla gerekli işlemleri yaptım ama corel'de bir şaşkınlık meydana geldi.. Öyle ki, bir dosyayı açarken sanki ağlıyordu.. Ben de patch'i sistemden kaldırdım.. Bunları silince, herhangi bir yan etkisi oluyor mu? Yani işe yaramıyorsa onların orda ne işi var?

different

🏅Acemi Tasarımcı🏅
coreli hızlandır wievini normalden çıkar draft yap birde ctrl+z komutunun hafızasını düşür 2-3 yap çoklu sayfa çalışıyorsan corelde kasar

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
O patch behaviour'u kurdum, anlatıldığından anladığım kadarıyla gerekli işlemleri yaptım ama corel'de bir şaşkınlık meydana geldi.. Öyle ki, bir dosyayı açarken sanki ağlıyordu.. Ben de patch'i sistemden kaldırdım.. Bunları silince, herhangi bir yan etkisi oluyor mu? Yani işe yaramıyorsa onların orda ne işi var?
Color Styles kendiliğinden üremez. Ya siz bilmeden yaptınız ya da bu kadar Color Styles içeren herhangi bir CDR belgesinden kendi belgenize Copy/Paste yaptınız.

Bunları silerken bir gözünüz de dökümanda olsun, eğer color style lardan biri dökümanda kullanılmışsa silme işlemi sırasında rengi değişebilir.

Bir çözüm yolu daha var aslında. Dökümanı CMX kaydedip tekrar açabilirsiniz. Fakat CMX kaydederek bazı özellikleri de kaybedebilirsiniz. Bunlara dikkat edin.

Son düzenleme:

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Colour styles ı silmenin en pratik yolu. Delete tuşunun üstüne cep telefonu gibi bir cisim bırakıp bir süre tv seyretmektir arkadaşlar... Bizzat denenmiştir...

Her şeyin süper teknik bir açıklaması olacak değil ya :D