Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw da Çizgi gizleme,yoketme...

kopirayt

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar acil yardiminiz lazim!
Corel veya photoshopta bi background (arkaplan) resmi uzerine herhangi bi noktaya diger bi dekupe edilmis resmi koyup bu koydugumuz resmi dekupenin dis çizgisini yoketmek (dıştan ortaya doğru hafiften transparanlaştırmak)için yani backgrounda giydirmek için ne yapmam lazim?acil yardim bekliyorum,şimdiden hepinize tesekkurler...

Son düzenleme:

Benzer konular

luuis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sorunuzu tam anlıyamadım ama cizdiniz şeklın siyah çizgisini yok etmek için araç çubukları menusunden outline nın içerisinde (NONE) tıklayın siyah çizgi yok olucaktır

kopirayt

🌱Yeni Üye🌱
Saolasın arkadasim ama sorun o diil,dıştan içe dogru resmi transparanlastırmak,yani resmin ortası net,dışa dogru yavaşça artan bi transparanlık...

luuis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet şimdi anladım ne demek istedini yalnız ortasından dışarıya deılde yarısı normal yarısı transparan oluyo resim .sen bu soruyu photoshop bölümünde sor orda bulabılırsın cevabını

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Eğer sorduğun buysa; fotoğrafı ilk önce bitmaps yapmalısın.
Sonra bitmaps menüsünden eklediğim ayarlardan creative - vignette efektini vermelisin.

graphic1f.jpg

luuis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vignette menüsünden rectangle yı tıklarsan tam istedin şekil ortaya çıkıcak.FATOŞ hanıma teşşekkürler bilgileri için..bende öğrenmiş oldumm

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
Eğer sorduğun buysa; fotoğrafı ilk önce bitmaps yapmalısın.
Sonra bitmaps menüsünden eklediğim ayarlardan creative - vignette efektini vermelisin.

graphic1f.jpg

bilgiler doğru ancak biraz eksik kalmış arkdaşımız power clip ile daireye almış resmini daireye aldığınız resmin etrafındaki rengi kaldırdıktan sonra tekrar bitmap yapmanız gereklidir arkasından ise fatoş arkadaşımızın anlattığı üzere bitmaps menüsünden creative - vignette efektini vermelisin...

sizin anlattığınız yöntemle ise içerden dışarı doğru transparan efecti verebilirsiniz yani içerisi transparan olurken dışarısı değişmez arkadaşımızın istediği yöntem fatoş arkadaşımızın tarif ettiği yoldur... iyi çalışmalar...

kopirayt

🌱Yeni Üye🌱
Hay Allah razı olsun hepinizdende,ilginiz için tşkrler,fatoş hanıma ayrıyetten tşkler,anlatımın 10 numaraydı...

grafixel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.hattablolari.com
sizin anlattığınız yöntemle ise içerden dışarı doğru transparan efecti verebilirsiniz yani içerisi transparan olurken dışarısı değişmez arkadaşımızın istediği yöntem fatoş arkadaşımızın tarif ettiği yoldur... iyi çalışmalar...

76675788.jpg

67395629.jpg

13162503.jpg

fatoş arkadaşın anlattığı yöntem istenileni tam karşılıyor olabilir/olmayabilir. Fakat benim anlattığım yöntemde de dışa doğru transparanlaşıyor. zaten eklediğim resimde de belli oluyor. iyi çalışmalar..

Son düzenleme:

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
hımm kusuruma bakmayın cahilliğime verin benim için iyi bir ders oldu bu üstelik bilmediğim birşeyi sayenizde öğrenmiş oldum ben hep diğer yöntemi uygulamaktan kolayını aramayı bırakmışım gerçekten özür diliyorum iyi çalışmalar...

eyub47

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yeni birşey daha öğrendim. soru soran ve cevap veren herkese çok teşekkürler

grafixel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.hattablolari.com
Forumlar bilgi alış-verişi için vardır arkadaşlar. Herkese ben teşekkür ediyorum. Hepinizi seviyorum.