Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Taş dizimi hakkında bildiklerini söyle sana eksikliklerini söyleyeyim. Çok mu iddialı konuştum Bu işi bir buçuk yıl yaptım o yüzden söylüyorum. Sen sor ki cevaplayalım. Mesela hangi yöntemle diziyorsun taşlarını? Kalıpta patlamaması için minimum kaç mm veriyorsun aralarını? Tahta mı, pvc mi yoksa karton mu kalıplar???
kardeş be 6 yıllık matbaa tecrübeli grafikerim fakat bu taş dizimi işinden anlamıyorum ben blend efektini space yi kullanarak çalışmalarımı yapmaya çalışıyorum 2 gündür bu işteyim baya bir sıkılım birtürlü isediğim seriliği yakalayamadım acaba diyorum bunun bir formülü varmı ? macro action vs yada siz bu konuda uzman olarak seri olmam için ne tavsye edersiniz. ilginiz için teşekkürler
benim tek derdim kardeş taramaları ve yeni yapılacak desenleri seri bir şekilde yapamamak beni hızlandıracak deneyimlerine delicesine ihtiyacım var .Teşekkürler
Blendi kullanmayı biliyormuşsun işte. Taş diziminin temeli blenddir. Eğimli işlerde çiz yaylarını, üstüne oturt taşları. Yaklaşık 2000 taşlık desen sana yarım saatte çıkar. Teknik kısmını zaten biliyorsun. Pvc de minimum 0,4 mm ver aralıkları. Tahtada 1 cm yapıyorlar. Gerisi desene kalmış...
ilk zamanlarda ben de yapmıştım bu işi.. bi süre sonra zaten parmaklarınız alışacak, kendi kendine sol tık, sürükle, sağ tık, sağ tuşu bırak, sol tuşu bırak.. bu işlemi seri şekilde yüzlerce kere arka arkaya yapacaksınız..
Değerli arkadaşlar; bir tane örnek resim yükleseniz de taş diziminin tam olarak ne olduğunu görsek. Anlatım demiyorum sadece örnek bir resim. Budur diyebilmek için... Mesela ben bilmediğim için gerçekten fransız kaldım...
Blendle o sol tık, sağ tık, sürükle, koy,vs... işlemlerini yüzlerce değil belki 3 ya da en fazla 4 kez yaparak halledebiliyorsunuz. İşi ciddi ölçüde hızlandırıyor. Bu blendin de başka bir yerde işe yaradığını görmedim. Vardır elbet kullanıldığı yerler ama en çok taşçılar faydalanıyordur tahminimce
Resim yüklemeyi beceremiyorum O yüzden sadece yazılı olarak yardımcı olabileceğim
Blendle o sol tık, sağ tık, sürükle, koy,vs... işlemlerini yüzlerce değil belki 3 ya da en fazla 4 kez yaparak halledebiliyorsunuz. İşi ciddi ölçüde hızlandırıyor. Bu blendin de başka bir yerde işe yaradığını görmedim. Vardır elbet kullanıldığı yerler ama en çok taşçılar faydalanıyordur tahminimce
blend dediğiniz gibi çok kullanılıyor ama her desende olmuyo.. bazı küçük yerleri v.s. elle yapmak daha hızlı oluyodu.. veya en azından ben o şekilde kullanıyodum.. şu an bi deri firmasında lazer desenleri çiziyoruz, şimdi de bir çok yerde blend'den yararlanıyorum..
Değerli arkadaşlar; bir tane örnek resim yükleseniz de taş diziminin tam olarak ne olduğunu görsek. Anlatım demiyorum sadece örnek bir resim. Budur diyebilmek için... Mesela ben bilmediğim için gerçekten fransız kaldım...
Bilmediğim bir sektör olunca sıkıntı kaçınılmazdı ama sayenşzde daha güçlüyüm şimdi herkese teşekkürler ...Kafandaki soru işaretleri gitti artık :rofl:
aslında yinede güzel bir rakam başlangıç için hem benim içinde hava değişimi, olur .Matbaa sektörü eski günlerinde değil eski kar marjları yok patronlar ucuz grafiker peşinde etraf kursiyer kaynıyor ve patlayan işler ve sık sık değişen grafikerler ve ve veee ben bir yerde 5 yıl çalıştım aralıksız bu zamanda 1 yılı deviren grafikerin alnından öperim.Para vermezsen kimse senide işinide ciddiye almaz :rofl: bunu bazı patronlar acı bir şekilde anladı darısı diğerleirnin başına inşallah.:rofl:
bu taş dizme nedir bir açıklasanız. eğer herhangi bir nesneyi belli bir aralıkta çoğaltmaktan bahsediyorsanız alt+f7 (position) bunu kolaylıkla yapıyor.