Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw da trim

balarka

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba.
Corel'i çalışmaya hatta grafik programlarını çalışmaya yeni başladım. Trim kullanmaya çalışıyorum, fakat istediğim sonucu bazen alıyorum çoğu zaman alamıyorum. Sebebin ne olduğu hakkında fikrim yok. Trim nasıl kullanılır? Seçim sırası önemli midir? Trime tıklayınca bazı çizgileri koyu yapıyor, sonra delete'a basıyorum. Şeklin tamamını siliyor.

[
trim.jpg

Gönderdiğim dosyada açı dışında kalan daire kısımları silmek istiyorum. Ama olmadı. Yardım eder misiniz?

Son düzenleme:

Benzer konular

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
  1. Resim – Fotoğraf ekleme:

Foruma görsel (Fotoğraf / Resim) eklemekte sıkıntı çektiğiniz görünüyor. Lütfen Foruma Resim Yüklemek bağlantısını kullanarak ilgili anlatımı okuyunuz.
  2. Forum Kuralları (Mutlaka Okuyunuz)

Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:

Alt alta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood (arka arkaya aynı içerikli veya farklı içerikli mesajın aynı kullanıcı tarafından foruma gönderilmesi ) olduğu için yasaktır! Aklınıza sonradan bir şey gelirse, yanlış yazdığınız bir şeyi ya da yanlış grafikleri mesaj içeriğinden düzenlemek için mesajınızın altında cevap yoksa mesajınızda ki
    edit.gif
    butonuna tıklayarak ekleme yapınız. Düzenleme işlemi belirli bir zaman sonra gerçekleştirilemeyeceğinden düzenleme butonu aktif olma özelliğini kaybedecektir. Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklaştırılır...

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
site içinde arama yaptır gerekli kaynağı bulacaksındır olmadı ben yardımcı olayım biraz :
kesecek olan nesneyi ilk olarak seçip kesilecek nesneyi seçiceksin sonrada trimliceksin bunun için corelin birkaç seçeneği var bunlardan sana uygun olanı kullanabilirsin kolay gelsin..

balarka

🌱Yeni Üye🌱
site içinde arama yaptır gerekli kaynağı bulacaksındır olmadı ben yardımcı olayım biraz :
kesecek olan nesneyi ilk olarak seçip kesilecek nesneyi seçiceksin sonrada trimliceksin bunun için corelin birkaç seçeneği var bunlardan sana uygun olanı kullanabilirsin kolay gelsin..
Trimle ilgili yazıları okudum. Ama hala yapamıyorum. O dediğiniz ayarlar nerededir, nasıl yapılır?

ALİ KARAKAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dersafisleri.com
iki nesneyi de işaretlediğiniz zaman, üst tarafta trimle ilgili seçenekler sunulur size. üst üste gelmiş kareler vardır. Kimi koyu kimi soluk. Onlardan size uygun olanı seçerseniz kesim ilşlemini yaparsınız.

begumelif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
79989577.jpg

arkadaşım her iki nesneni seç birde çizdiğin üçgenin bütün çizgileri birleşmiş olması lazım
corel 11 olsun 12 olsun 13 olsun hepsi aynı mantık aynı menüler var

eylemci

🌱Yeni Üye🌱
79989577.jpg

arkadaşım her iki nesneni seç birde çizdiğin üçgenin bütün çizgileri birleşmiş olması lazım
corel 11 olsun 12 olsun 13 olsun hepsi aynı mantık aynı menüler var

Teşekkür ederim benim işime yaradı verdiğiniz görsel ve yazılı örnekleme