Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar, mesela 10 sayfalık bir metin var elimde. 1. sayfayı ölçeklendirip, bi metin kutusu açıp, metni ekleyip, ikinci sayfada da aynı işlemleri mi yapacağım, yoksa metni bir defada yapıştırıp tüm sayfalara dağılmasını sağlayabilir miyim?
Arkadaşlar, mesela 10 sayfalık bir metin var elimde. 1. sayfayı ölçeklendirip, bi metin kutusu açıp, metni ekleyip, ikinci sayfada da aynı işlemleri mi yapacağım, yoksa metni bir defada yapıştırıp tüm sayfalara dağılmasını sağlayabilir miyim?
kardes 1. sayfayi hazirladiktan sonra 10 tane kopyala gitsin her sayfaya bunu yapmalisin.Ancak soylede olabilir.1 sayfaya genel bi taslak olursutdun 2. sayfayada olusturursun metni birinci sayfadaki metin kutusuna atarsin sonra 1. sayfadaki metin kutusuna basili tutup 2. sayfadaki metin kutusunun ustune kadar gelirsin ve baglanti yapmis olursun
Öncelikle ii forumlar diliyorum abilerim ablalarım ben corel drawda bir tek dekupe konusunda başarısız oluyorum bir resmin saçının teline kadar nasıl kesebilirm yardım cı olursanız sevinirim
resmi bitmapa donusturup corel photopainte gelirsin aynen photoshoptaki gibi yapabilirsin ancak benim tavsiyem ps ye atip smilar komutuyla temzlemen kolay gelsin
Corelde herhangi bir sekil cizince yaziyi bunun ustune oturtabilirsin mesela bir dalga cizersin ve text menusunden fit to text path i tiklayip nasil duracagini warp yapmadan gorebilirsin.kolay gelsin
Corel X3 ile ilgili ciddi anlamda bana çok sıkıntı yaratan bir durum var. Herhangi bir objeyi copy + paste yapabilmek için yaklaşık 5 dk beklemek zorunda kalıyorum. Kullandığım bilgisayar çok iyi diyebileceğim bir bilgisayar ve makineden kaynaklanan bir sorun olmadığını biliyorum.
Bunun haricinde Corelde herhangi bir dokümana bakıp üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan tekrar kapattığımda sanki dosyayı kaydediyor gibi uzun süre beklemek zorunda kalıyorum. Bizim gibi tüm grafikerler için hız çok önemli olduğunda bu tarz beklemeler konuya olan konsantrasyonunuzu tamamen kaybetmemize yol açıyor.
Bu konu üzerine açılmış bir başlık var mı diye baktım göremedim. Eğer varsa da özür diliyorum.
Bu arada şunu da belirtmek istiyorum. Aynı dosyayı ".cmx" formatında kaydedip yeni bir sayfaya import ederek çağırdığımda söylediğim işlemlerin çok hızlı bir şekilde yapıldığını söyleyebilirim. Ancak ".cmx" formatında kaydedemeyeceğim kadar çok sayfalı işlerim var. Her sayfayı ayrı ayrı kaydetmeye kalktığımda çok uzun süre aldığı için daha kısa bir yol varsa bunu söyleyebilir misiniz?
Corel X3 ile ilgili ciddi anlamda bana çok sıkıntı yaratan bir durum var. Herhangi bir objeyi copy + paste yapabilmek için yaklaşık 5 dk beklemek zorunda kalıyorum. Kullandığım bilgisayar çok iyi diyebileceğim bir bilgisayar ve makineden kaynaklanan bir sorun olmadığını biliyorum.
Bunun haricinde Corelde herhangi bir dokümana bakıp üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan tekrar kapattığımda sanki dosyayı kaydediyor gibi uzun süre beklemek zorunda kalıyorum. Bizim gibi tüm grafikerler için hız çok önemli olduğunda bu tarz beklemeler konuya olan konsantrasyonunuzu tamamen kaybetmemize yol açıyor.
Bu konu üzerine açılmış bir başlık var mı diye baktım göremedim. Eğer varsa da özür diliyorum.
Her kurulan X3'te bu sorun yok. Olanlarda ise Colorstyles okuma ve kaydetmeyle ilgili. Corel X3 dökümanları açarken içindeki color styles ları okur, kaydederken de aynı şeyi yapar. Colorstyles okuma yazma işlemini iptal ederseniz sorun ortadan kalkar. Bunu bir makro yardımıyla yapabilirsiniz. Link paylaşımı yasak olduğu için veremiyorum. "patch corel" diye bir arama yaparsan sonuçlara ulaşabilirsin. CMX dosyalarında bu uygulama olmadığı için sorun da olmaz.