Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Benim vektörel çizimlerin önizlemesiyle ilgili bi sorum olucak. Elimde cdr ve eps uzantılı clip artlar var cdr uzantılıları harici bellekten (başka bir bilgisayara bağlı) ağ bağlantılarından baktığımda klasör içinde ön izlemeleri göremiyorum ama hariciyi direk kendi bilgisayarıma taktığımda görüyorum harici başka bir bilgisayardayken nasıl görürüm?

Ayrıca kendi bilgisayarımdaki eps uzantılı hiçbir dosyanın önizlemesini göremiyorum seri bir şekilde clip art aramam gerektiği için bu bana çok zaman kaybettiriyor. Hakan Kalmış hocanın vermiş olduğu programı (softfields) indirdim o da işe yaramadı.

Bu sorunun cevabını buradan bulacağımı umuyorum. (Son umudum bu) :)
Şimdiden teşekkürler...
ST Tuhmbnails explorer programını kullanabilirsiniz.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba arkadaşlar, ben bir kaplan fotoğrafını photoshopta dekupe edip corele attım. orda bu fotoyu sanki çerçeveden fırlamış gibi yapmak istiyorum, yani ön ayakları dairenin dışında, arka ayakları içinde olsun istiyorum. bunu corelde nasıl başarırım?

Merhaba maralbuge...

bir zamanlar bende böyle bi çalışma yapmıştım.. işe cerceveni cizerek başla daha sonra kaplan resmini cercevenden daha büyük olacak şekilde büyüt.. şimdi işim püf noktası kullandığın kaplan resmin açısında aslında... Yani kaplanın ileriye doğru bir hareket yaparken çekilmiş olmalı resim sanki cameraya geliryormuş gibi yani boyut gerekli resimde yandan çekilmiş bi kaplan resmi ile istediğin etkiyi yaratamassın şimdi ön ayaklarından başyarak bi deceupe oluştur yalnız dikkat edeceğin şey cercevenine göre dekupe etmek ben sana bi örnek resim koydum.. burada yaptıığım şey sadece ucağa göre cercevemin sol ve alt kenarlarını decupe edip ucağın üzerine çıkarmak bu işin basit kısmı sen daha iyi bir etki için kaplanın bir kısmını yani cerceve üzerine çıkacak kısmını decupe edip shift+pageup (üste çıkar) demek olacak..

Kolay gelsin...

636703ucak.jpg

marabulge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
süper bir anlatım olmuş, çok teşekkürler. bir deneme yapıp ekleyeyim buraya siz yorumlarınızı yazın lütfen. tekrar teşekkürler.

marabulge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kaplanı biraz kötü temizledim sanırım, photoshopta pek iyi değilim :)) ama genel anlamda anladım olayı. tekrar teşekkürler ;)

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Hiç fena gözükmüyor.. ilk çalışma için başarılı olmuş birazdaha cerceven üzerinde çalış kabartma yap mesela bide kaplanın hareketi öne doğru ama çakim yukardan yapılmış birazdaha üc boyut katman gerek.. ellerine sağlık

cenazeyolu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar Bana Corelde veya rave de hareketli banner nasıl yapılır anlatırmısınız

melek ata

🌟Usta Tasarımcı🌟

TİME LİNE bölümünü corelde bulamadım arkadaşlar yardımcı olursanız sevirim tşkler

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşım Corelde hareket olmuyor diye biliyorum daha doğrusu R.A.V.E varken hiç Draw'da denemedim...

Rave çok basit ve çok zevkli bir program zaten kurcalamakla bile çözersin yalnız flash kadar komplike işler yapmaya kalkma hatalarla karşılaşırsın..

Ben sana birkaç temel kullanımı anlatıyım üstüne sen Koyarsın artık...

1. Corel Draw matığı gibi önce sayfa ebadını belirliyorsun bu aynı zamanda gif veya swf nin ebadı oluyor

2. Kesinlikle RGB çalışıyorsun

3. Drawdan farklı olarak en altta "TimeLine" var zaten olay burada bitiyor..

4. Time Line'da 2 ye bölünük durumda "layer" ve "Zaman Çizelgesi"

5. Tüm yazı resim ve vector lerin ayrı bir layer olarak çalışmanda fayda yoksa aynı zaman dilimi içinde farklı hareketler yapmaları söz konusu olmayacaktır.

721261rave1.jpg

796281rave2.jpg

542146rave3.jpg

37480rave4.jpg

melek ata

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok tşkler bu konuda gercekden çok acemiyim emeginize saglık

BY KARMA

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
selemlar ..benim sorum şu; laptopta cdr x3 var ama Başlat } tüm programlar } corel suite } içinde olması gereken bitstream font navigatör bir türlü çıkmıyor.kaldırıp tekrar kuruyorum defalarca olmuyor...repair yapıyorum olmuyor ne yapmam lazım...birde bu bitstream font navigatörü bilen bir arkadas mümkünse resimli tanıtım yapsa süper olur...

şimdiden teşekkürler iyi grafikler...

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
kardes sorunun nerden kaynaklandigini bilmiyorum ancak programi satin aldigin yerle bi gorusmeni tavsiye ederim. Font navigatorun pek bi anlatilacak tarafi yok.Font yukleme programi.Ilk kuruldugu zaman bir tarama yapiyor ve butun pc de yuklu olan fontlari senin icin buluyor. yani c:windows/font klasorune atmana gerek yok corelde cikmasi icin ordan onizlemeli olarak gorebiliyosun kardes

irenes

🌱Yeni Üye🌱
corel x4 kullanıyorum jas kelimesi yazdığım anda program hemen kapanıyo bunu düzeltmenin bir yolu var mı acaba? diğer sürümlerde de denedim hepsinde kapanıyo yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

Chunky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Önemli

Üstadlar merhabalar...

Benim sorum sizlere Kırpma olayıyla ilgili; Örneğin bir kutucuğun içine bir resmi kırpmak istiyorum ancak, istediğim şekilde olmuyor.

Yani kutucuğun içine tam ortalayarak kırpıyor, bunu istediğim şekilde kırpma imkanım varmı Corel`de.

Cevaplarınız benim için çok değerli, saygılar...

melek ata

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba arkadalar corelde buton yapıp sitte linki verebiliyormuyuz bana bu konuda yardımcı olurmusunuz nasıl yapabilirim acaba şimdiden tşkler ..

buzlar_prensi

🌱Yeni Üye🌱
lpg şirketiğ için katalog

merhaba .bende tasarım işine bi ödev olarak başladım ama şimdi bir otogaz şirketinden teklif aldım .özellikle kapak tasarımını yaparken sıkıntı çekiyorum .yardımcı olabilirmisiz?bide renk seçimleri kafamı çok karıştırıyo.(en kısa zamnda cevap alabilirsem sevinirim .şimdiden teşekkürler)

korhanya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel x4 kullanıyorum jas kelimesi yazdığım anda program hemen kapanıyo bunu düzeltmenin bir yolu var mı acaba? diğer sürümlerde de denedim hepsinde kapanıyo yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

merak ettim valla.
sırf denemek içim x4 e geçecem
ilginç

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba arkadalar corelde buton yapıp sitte linki verebiliyormuyuz bana bu konuda yardımcı olurmusunuz nasıl yapabilirim acaba şimdiden tşkler ..

Evet corel'de buton yapıp link verebilirsin yalnız bunu neden yapmak istediğini merak ettim eğer bütün bir web sayfasını corelde yapmak niyetindeysen hic gerek yok front page kullan daha iyi corelde buton yapıp jpg yada gif olarak exportla sonra front page e ekle linki burada ver... Nedenmi corelde link vermek demek sayfayı web sayfası olarak kaydetmen gerekli demek biraz kafan karışır bence.. Front page le yada benzeri bi programla yap coreli sadece görsel ögelerin için kullan...

Yaptığın herhangi butaon yada nesneyi sağ tuşla tıkla burada properties seceneğini tıkla (yada alt+enter tuş kombinasyonu) sağ tarafa açılan menü de örümcek ağına benzer bi simge var zaten üzerinde durduğunda internet yazıyor oradan link verebilirsin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...