_PuNkDeSigN_
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
- Katılım
- 13 Mar 2008
- Mesajlar
- 105
- Tepkime puanı
- 0
Ctrl + z nereden arttırılıyordu? aradım bulamadım
Bu kurtarma sorma olayı her durumda çıkıyor mu yoksa sadece kaydederken hata verdiği zaman mı çıkıyor. Hiç başıma gelmedi.:hmm2:bu tür durumlarda reset atmanıza gerek yok eminecik .
çünkü o riskli ve uzun sürer.
ctrl+alt+del deyin
görev yöneticisinden corel simgesine sağ tıklayıp işlemine git seçin.
ve o işlemi sonlandırın.
coreli tekrar çalıştırdığınızda kurtarma soracaktır.
yada direk temp dosyasına gidip cor.cdr isimli dosyayı başka bi yere yedekleyin.
Bu kurtarma sorma olayı her durumda çıkıyor mu yoksa sadece kaydederken hata verdiği zaman mı çıkıyor. Hiç başıma gelmedi.:hmm2:
cor.cdr yi biliyorum. CARM ile karşılaştığınızda bunu size sorar, çalışmayı kaydedeyim mi diye. Demekki hiç ani kapanma/göçme/donma sorunları yaşamıyorumcorel belli aralıklarla çalışmanızın yedeğini temp klasörüne cor.cdr ismiyle kaydeder.
eğer siz sorunsuz işleminizi bitirir seniz programın kapanmasıyla birlikte o doyayı siler.
eğer bir aksilik olursa. elektrik kesintisi corelin yada windows un donması gibi.
yeni açacağınız corel tempten bu dosyayı kontrol ederek açılır ve kurtarma seçeneği karşınıza çıkar.
Ctrl + z nereden arttırılıyordu? aradım bulamadım
Ama bahsettiğiniz ayar farklı birşey. Otomatik yedekleme (belirli sürelerde kayıt), ve make backup on save (üzerine kaydedildiği zaman önceki çalışmanın önüne backup eki getirerek farklı bir cdr dosyası çıkarır) özelliklerinin dışında birşeyden bahsediyorsunuz.tabii var.
hangi aralıklarla yedek alması gerektiğini yada yedek alıp almama seceneğini ayarlardan belirleyebilirsin
tools/options/save sekmesinden....
Selam; herzaman yaptığım barkod işlemi yapmam gerekiyor. Fakat barkod fontu aktif değil yani değiştiremiyorum. Neden oldu bu. Çözüm nedir.
??? kimsenin bi fikri yok mu??
Ama bahsettiğiniz ayar farklı birşey. Otomatik yedekleme (belirli sürelerde kayıt), ve make backup on save (üzerine kaydedildiği zaman önceki çalışmanın önüne backup eki getirerek farklı bir cdr dosyası çıkarır) özelliklerinin dışında birşeyden bahsediyorsunuz.
K.Çakır' Alıntı:cor.cdr yi biliyorum. CARM ile karşılaştığınızda bunu size sorar, çalışmayı kaydedeyim mi diye. Demekki hiç ani kapanma/göçme/donma sorunları yaşamıyorum enteresan. Bir ayarı var mı peki ben kapatmış olabilir miyim?
Karıştırmıyorum, yukarıdaki soruma verdiğiniz cevap bu. CARM ile ilgili bir ayar yok o zaman. Geri alma adım sayısından (undo level) hiç bahsetmedim zaten.tabii var.
hangi aralıklarla yedek alması gerektiğini yada yedek alıp almama seceneğini ayarlardan belirleyebilirsin
tools/options/save sekmesinden....