Merhaba arkadaşlar. Şirketimizde lisanslı CorelDraw 12 Türkçe kullanıyorum. Şöyle bir sorunum var:
Barkod sihirbazında ITF formatında barkod yapmaya çalıştığımda karmançorman oluyor. Zaten sihirbazı ilk açtığımda şu şekilde gözüküyor. Sağ alt tarafta siyah bir kare.
![]()
Devam edip barkodu sayfaya yapıştırdığımda şu şekilde çıkıyor.
![]()
Programı ilk aldığımız zaman da bu sorun vardı. Aldığımız firmayı aradığımda Türkçe sürümünde bir hata olduğunu söyleyip bana İngilizce CorelDraw 12 nin bir BarcodeWizard ile ilgili bir ".dll" dosyasını göndermişti. Ben de onu sanırım system32 içinde bi yere kopyalamıştım.(Oraya kopyaladığımdan emin değilim.) Böylece sorun çözülmüştü. Geçen hafta Corel'i tekrardan yükkemek zorunda kaldım ve yine aynı sorun ile karşı karşıyayım. Firmanın telefonunu vs. kaybettiğim için artık ulaşamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çoook sevinirim. Teşekkürler.
arkadaşlar, corel'de "overprint fill" özelliğinin ne işe yaradığını açıklayabilir misiniz?
bu soruyu şundan dolayı soruyorum, çok renkli bir iş filme gönderildiğinde zeminin yada birbiri üstüne gelen farklı renklerin altları kesilmeli midir? bu işi trim mi yapar, overprint mi?
yoksa birbirinden çok farklı şeyler olup, tamamen anlamsız bir soru mu soruyorum?
aydınlatabilirseniz sevinirim.
Barcode'u yaparken seçenkeleri var genelde EAN-13 kullanılır
aşağıdaki linki inceleyerek barcode'unuzu elde edebilirsiniz.
https://www.grafikerler.net/corelde-barcode-yapimi-t9483.html?t=9483
dediğiniz gibi "overprint fill" rengin altını boş bırak anlamına geliyor, ancak ofset baskılar da bu özellik biraz sorun olabiliyor, o yüzden çalıştığınız yerin baskı sistemine göre bu özelliği kullanmanızı tavsiye ederim.
arkadaşlar ben corel x4 kullanıyorum
corelde hiç bir işlem yapamıyorum![]()
kaydedemiyorum dosya açamıyorum
lütfen yardım edin
pro yu sildim tekrar yükledim sorun düzelmedi
x3 yüklü zaten
x4 te yaptığım çalışmalar var onlardan dolayı sorun yaşıyorum
x4 te yaptığım çalışmaları x3 te açamıyorum
x4 te yaptığınız çalışmaları kaydederken sağ tarafta versiyon seçenekleri vardır. x3 versiyonunu seçerek kaydedin.
tekrar x3 te açmayı deneyin.
birde arkadaşım X4 portable var. netten araştırıp bulabilirsin.
indir ve onu kullan. belki bi çarede olabilir. kasta095 arkadaşım senin aşağı versiyonlara doğru sürüklüyo bakalım nerde duracaksın :rofl: