Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw X3 Direk folyo kesim!!!

clubber59

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Corel Draw X3 Direk kesim nasıl yapabiliriz araştırmalar yaptım nette fakat net bir bilgiye ulaşamadım.
Makinam mimaki CG61

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel'den direk folyo kestirebilmeniz için plotterinizin Corel'den direk göndermeye uygun olması gerekir. Modeli yazmışsınız model uygun mu bilmiyorum ama eğer uygunsa makineyle beraber gelen Cd içerisinde driverleri olması gerekir bu sürücüleri normal printer kurar gibi kuruyorsunuz ve kesim yaparkende ctrl+P kısayoluyla normal printere gönderir gibi gönderiyorsunuz yazıcı olarak kesim makineniz seçili olacak hepsi bu. Corel'den kesim yaparken X3 veya başka bir versiyon olması önemli değil önemli olan kesime gönderdiğiniz çizimin içi boş sadece kenar çizgilerinin çizili olması gerekir. Eğer makinenizin yanında gelen cd den böyle bir sürücü çıkmıyor ve Corel'den kesim özelliğini desteklemiyorsa Corel'den kesim yapamazsınız...

erser

🌱Yeni Üye🌱
slm dostum sign tool proğramıyla corelden direk kesim yapabilirsin makina modeli ve corel hangi versiyon olursa olsun fark etmez araştır lütfen dediğim proğramı ben kullanıyorum hemde sorunsuz

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben denedim. Programı pek beğenmedim tekrar kaldırdığımda ise kullandığım (ArtCut) kesim programı kesim yapmaz hale geldi. Makine pc ye com1 port üzerinden bağlı ama program com1 portunu kapalı gibi görüyor. Kısaca kesim yapmıyor sistem geri yükleme yaptım nafile sanırım formata kadar yolu var... (yüklemeden önce dikkat)

vahit

🌱Yeni Üye🌱
Beni bu numaradan ara
sana izah edeyim
0535 458 46 73