Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw X4 Lisans Hakkında

avcidesign

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar forumunuzun yeni üyesiyim , yurt dışında küçük çapta çeşitli reklam çalışmaları yapmaktayım , corel draw lisansı almam gerekiyor almanyada corel lisansı 300 € civarında , sizce nereden temin etsem daha hesaplı olur ?

Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın önerileriniz için şimdiden teşekkürler .

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Benim bildiğim kadarıyla Adobe firmasının ürünlerini bölgesel lisanslanıyor. Örneğin: USA'dan aldığınız lisans Türkiye için (Adobe Türkiye Temsilciliğinin bana vermiş olduğu bilgiye dayanarak...) geçerliliğini yitiriyor.

Bence, bunu en iyi öğrenebileceğiniz yer Corel lisansını satın alacağınız işletmedir. Kendileri ile görüşüp "başka bir yerden aldığınız lisansın" olduğunu bunun "bulunduğunuz yerde de geçerli olup olmadığını" sorduğunuzda size gerekli cevabı vereceklerini düşünüyorum.

Benim kanaatimce, Adobe firması böyle bir uygulama yapıyor ise Corel firması da aynısını yapıyordur.

Tam bir bilgiye sahip değilim ancak Adobe firması dediğim gibi yapmaktadır.

avcidesign

🌱Yeni Üye🌱
Bence her ikiside yapıyorsa her ikiside saçma , sonuçta insanlar para vererek ürünü satın alıyorlar yani bunu ben almanyada kullanmak istiyorum ama amerikadan aldığım lisans ile almanyadaki lisans arasında vergi farkı olur buda ben amerikadayken türkiyedeki arkadaşıma hediye olarak adobe ürünlerinden birini aldığımı varsayalım adobe bu lisansın geçersiz olduğunu söylerse saçmalıkta büyük devrim yapmış olur , ne alaka yani nerden alıyorsam alayım anahtarım lisans kitabım varsa bence olay bitmiştir eğer senin anlattığın gibi bir durum söz konusu olursa bu konu avrupa insan hakları mahkemesine giderse adobe bu olay için milyarlarca dolar tazminat öder .

avcidesign

🌱Yeni Üye🌱
Yeni bir yapılanmaya hazırlandığım için bir kaç ürün lisansını daha almak istiyorum adobe buna dahil ,

Adobe Türkiye Temsilciliğinin bana vermiş olduğu bilgiye dayanarak...

Birde rica etsem şahıs veya bilgiyi aldığınız bu kuruluş ile aranızda geçen "uluslar arası yapılan alışverişlerdeki lisansların türkiyede geçerliliğini yitirdiğini" size beyan ettiği bir döküman varsa özel mesajla gönderirseniz sevinirim , bu konuda adobe firmasıyla direk irtibata geçmek istiyorum .

sinsi-34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bence hiç birine gerek yok ne o kadar para vercenki herşeyin çaresi nette var ..
tabii sen bilirsin ...:)

dinamods

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.okandogan.com
Corel lisanssı hakkında

Yurt dışından alınan lisanslar Türkiye'de geçmiyor. Bu Adobe ve Corel ürünleri içinde Microsoft ürünleri içinde aynı o yüzden Corel kullanıcaksan Lisansslı kullanıcı olmak istiyorsan bence internetten araştır ve Türkiyeden al derim.

Baranzan

🌱Yeni Üye🌱
Corel Amerikadan cevap

Ben bu konu ile ilgili Corel in Amerika merkezien yazdım. Gelen cevabı aynen ekliyorum:

"Dear Baran,

Thank you for contacting Corel Customer Support Services.

Yes, you may use any of the Corel software both from US in other countries. Make sure your software is not shared to another user or you'll need another license for it.

Should you have further questions, do not hesitate to contact us again.

Regards,

Nelson
Corel Customer Support Services"

Burdanda şu anlaşılıyorki, Amerikadan aldığımız Corel programları rahat rahat her yerde yasal olarak kullanabiliriz..

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
türkiye eti bilgisayar coreldraw yetkili satıcısı arayarak öğrenebilrsiniz firma yetkileleri gayet ilgili arkadaşlardır.