Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar ben şimdi yaka kartı hazırlıyorum ama bunların üzerine tek tek isim ,soyisim vs. girilmesi gerekiyor. Bunları belli bir yere yazıp otomatik aynı şablon üzerinden farklı farklı yaka kartları oluşturabilirmiyiz. Nasıl yapabilirim?
Arkadaşlar ben şimdi yaka kartı hazırlıyorum ama bunların üzerine tek tek isim ,soyisim vs. girilmesi gerekiyor. Bunları belli bir yere yazıp otomatik aynı şablon üzerinden farklı farklı yaka kartları oluşturabilirmiyiz. Nasıl yapabilirim?
Biraz zaman geçmiş ama kısa bir özet geçeyim; Evveliyatında bir sayfa açıp yaka kartı ölçüsüne getirip şablonu hazırlayın isim eklenecek bölümü boş bırakın. Sonrasında isimleri bir not defterine en üste bir etiket oluşturarak (ör: İSİMLER) alt alta yazınız. Nihayetinde File>Print Merge>Create/Load Print Merge>Import text from a file or an ODBC data source>File bölümünden klasöre (Browse) tıklayıp isimlerin bulunduğu text dosyasını seçin ve ileri diyin ve Next>Next>Finish diyelim. Açılan kutudan Insert Print Merge Field'e tıkladıktan sonra font, renk, büyüklük ve hizalama özelliklerini ayarlayıp şablona yerleştirin... Sonrasında açılan kutudan en sondaki Merge to New Document. Sonrasında ise Print Preview ile sayfa ebadı, kroslar ve her sayfaya kaç tane istiyorsanız yakar kartlarını ayarlayıp yazdırabilirsiniz...