Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel drawdan kesici plottera iş göndermede işlem sırası sorunu

fimrek

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar,
Ben summa folyo kesici kullanıyorum ve corelden iş gönderiyorum. Daha önce problem yaşamıyordum ancak corelin ayarlarında bir değişiklik oldu, makine kesim yaparken karışık kesiyor. Yani makinedeki folyo bir ileri bir geri sarıyor ve kağıt sürekli gidip gelmekten kayma yapıyor. Daha önce kesimi çizim sırasına ve kopyalama sırasına göre yapıyordu. Tam olarak anlatabildim mi derdimi bilmiyorum ama çok sıkıntı yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

dijiprint

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sizin makinada data clear tuşu varmı?
varsa onu reset leyin

dijiprint

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben puma kullanıyorum
ana bellek dolunca aptallık yapabiliyor makina
ayrıca kağıt kayması ayakların döndürme merdanesine tam oturmamasından kaynaklanabilir
boşa döner mesela

dijiprint

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dijiprint@mynet e yazabilirsiniz

sinsi-34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çizgiler üst üste iki çizgi olabilir birde çizgiler kesik kesik olursada yapabilir ..genelde autocaddan alınan çizimler kesik kesik oluyo ..o zaman her çigide kesici gidip gelir bi çizime bak bence ..sil altta başka çizgi varmı bak ..umrım anlatabilmişimdir ..kolay gelsin...

fimrek

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
dijiprint arkadaşım - makinemde data clear yok, ama sorun makinede değil corelde gibi geliyor bana. ana bellek dolu olunca olur demişsiniz, bundan kastınız yüklü komut verince mi demek? makinenin ayakları tam oturuyor, oturmayınca çalışmıyor zaten.
sinsi-34 arkadaşım - üst üste çizim olup olup olmadığını kontrol ediyorum. benim sorunumu bir örnekle açıklayayım. mesela yan yana 10 daire kopyalıyorum, sonra bunları 5 sıra üst üste kopyalıyorum. kesiciye gönderiyorum. önce 1. satır 1. kesimi yapıyor, sonra 3.satır 1.kesimi yapıyor, sonra 5.satır 1. kesimi yapıyor, sonra tekrar 1e dönüp 2yi atlayıp 3. kesimi yapıyor. kafasına göre bir sıra oluşturuyor yani. bu sırada da makine bir ileri bir geri sürekli gidip geldiği için, ister istemez ayarı bozuluyor.
ikinize de verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkür ederim, yardımlarınızı bekliyorum tekrar.

dijiprint

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1)ANA BELLEK= makinalar ceyran kesintisinden sonra tekrar kesildiği yerden devam edebilmesi için beyin e aktarırı.Ceyranlar geldimi devam eder kaldığı yerden.Şayet bellek dolmuş ise akımların gidip gelmesinden dolayı problem yaratabiliyor. ( bende )
2) o gidip gelme normal benim makinamda yapıyor ama herhangi bir sorun yok
birde kullandığınız folyonun alt kağıdı bozuk olabilir.Şöyle ki şayet folyo nem yemiş ise alt traktördeki tırtıklı yerler kağıdı tam kapmaz.O zamanda kağıt kayar.
3) En kötü ihtimal sizin kayışın dişleri gitmiştir.Kaydırma yapıyordur.
4) Basınç yaylarından biri kırılmıştır.
5) alt traktördeki ( varsa ) lastikler aşınmıştır.
6) Kesim halısına bir bakın belki tamamen yol yapmıştır

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Corel'i ve makine programını yeniden kurup bir deneyin.

fimrek

🌱Yeni Üye🌱
Cevaplar için teşekkür ederim herkese, makineyi ve coreli yeniden yükleyeceğim sanırım.

senafisreklam

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar,
Ben summa folyo kesici kullanıyorum ve corelden iş gönderiyorum. Daha önce problem yaşamıyordum ancak corelin ayarlarında bir değişiklik oldu, makine kesim yaparken karışık kesiyor. Yani makinedeki folyo bir ileri bir geri sarıyor ve kağıt sürekli gidip gelmekten kayma yapıyor. Daha önce kesimi çizim sırasına ve kopyalama sırasına göre yapıyordu. Tam olarak anlatabildim mi derdimi bilmiyorum ama çok sıkıntı yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Yani daha önce sıralımı kesiyordu? Ben corelden kesime başladığımdan beri karışık kesiyor, daha önce eurocut kullanıyordum o programda en baştan başlayıp en sona kadar sırası ile kesiyordu, ben corelde hiçbir zaman sıralı kesim yapamadım, görüyorumki çözüm bulan yok, gerçi senin birde kaydırma problemin var, en belirgin sorun folyoyu tutan ayaklardan oluyor, arkadaşın makinada (roland) ayakların yer değişimi kaymayı düzeltmişti. Bence ilk önce bunu dene çünki bu en basit olanı, eğer olmazsa sorun makinanın iç kısımlara kalır ki bu daha zahmetli. Eğer sıralı kesim olayına çözüm bulabilirsen benim içinde çok iyi olur. inşallah bilen vardır ve yardımcı olur....

kenasuka

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.sahinisguvenligi.com
arkadaşlar piyasadeki en iyi kesim makinası puma üstüne tanımam vur kır psrçsls bsnsmıdın demez

neyse simdiki iş yerim de ana express diye bir makina var nasıl bir makin anlamadım pumada corelden drek rirint dedğimde kesim yapıyordu ama ana expreste kullanamıyorum bilen varmı

Portoloz

🌟Usta Tasarımcı🌟
kesme sırası yokmu ? yani kesim kelimesini kestiricem k dan kesmeye başlatma gibi bi komutu vs. var mı acaba ?