Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel x4 başka nasıl hızlandirabilirim

wildturk1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba arkadaslar benim şöyle bir sorunum var corel x4 için sp2 den hotfix2 ye kadar güncellemelerini kurdum çeşitli macrolar denedim buna wx_PatchDraw a kadar ama ilk actiğim corel x4 calısmalari dosyalar küçükde olsa boyutları büyükte olsa dehşet derecede yavaş acılıyor bu acilmayi hizlandiracak başka çözüm yolu varmı acaba

bu gec acilan dosyalari corel x4 olarak kaydettiğimde yine aci verecek bir sürede aciliyor ama kendimce bir çözüm buldum dosya acildiktan sonra corel 9 versiyonu için kaydettiğimde ikinci çağirişimda cok hızlı aciliyor

ben bu x4 için ne yapabilirim başka

Benzer konular

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben corel9 değil de ai formatında masaüstüne kaydedip yeni bir sayfaya import ediyorum. Kapatıp tekrar açtığımda hızlı açılıyor.

wildturk1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
valla şahsen ben corel 9 zun üstüne tanimam az öz ve sorunsuz sıkıntısız tıkır tıkır çalışıyor her yeni versiyonda bir sürü sıkıntı yaratir oldu corel

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
CorelDRAW 9 sürümüne kaydetmek belgelerin açılış hızını arttırıyorsa muhtemelen sembollerle ilgili sorununuz var demektir.

Belgelerin içinde kullanmadığınız ama belgelerle birlikte kaydedilen bir çok sembol (symbol) bulunabilir. Bu semboller bildiğimiz nesnelerden ibaret olup belgenin çalışma alanının hiçbir yerinde bulunmayabilirler fakat belgenin içindedirler.

Semboller aynı zamanda dosya boyutunu da artırır.

Çözümün CorelDRAW 9 ile ilişkisine gelince... Semboller CorelDRAW 10 ile birlikte yeni özellik olarak eklendi. CorelDRAW 9 sembol desteklemediği için belgeyi 9 sürüm kaydederken semboller gözardı edilir ve belgeyle birlikte kaydedilmez.

Renk stilleri (color styles), grafik ve yazı stilleri(graphic and text styles), semboller CorelDRAW'ın yavaş çalışmasına neden olan başlıca etmenlerdir. CorelDRAW X5 ile birlikte bu sorunlara çözümler getirildi. Özellikle renk stilleri ile ilgili sorunların X5 ile büyük ölçüde çözüldüğünü söyleyebilirim.

wildturk1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bilgi için çok teşekkür ederim K.çakır

arkadaşlar benim sorum şu corel x4 de kesinlikle bir kayit sorunu var çözmeye çalışıyorum ama deneme yanilma yoluyla ancak bir yere kadar oluyor bilgisayara format atmaktan tutun farklı kaynaklardan corel x4 de kadar kurdum hatta bugün gittim çalışmalar cok ağir aciliyor diye makinenin 2 gb olan remini 4 gb ta cıkardim ama istediğim sonucu yine alamadim

sizde iyi bilirsiniz bazi şeyler tecrübeyle sabittir o yüzden bu corel x4 noktasinda biraz forumu işgal edeceğim şimdiden kusura bakmayin

aslında gözlemlediğim şu corel x4 de boş bir cerceve cağirip içine basit bir renk atip corel x4 formatinda kaydettiğinizde kapladiği alan ile ayni çalışmayi corel 9 formatinda kaydettiğinizde yaklaşık %20 lik bir alan farkı oluyor

haliyle bu calısmalari çağirirkende corel x4 de zaten bişeyler yapmak zor iyice zorlaniyor kapladiği alandan dolayi ve bu alan çalışmanin büyüklüğüne göre %500 ze varan farklılıklar gösteriyor 20mb lik bir calısma 120 mb bazen 270mb gibi boyutlarda kayit yapiyor corel x4

özetle söylemek istediğim soru şu bir çözüm yolu varmidir yada corel x4 neden bu kadar küçük dosyalari büyük mb larda kaydediyor olabilir

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sizin sorunuza benzer benimde bir ara böyle sorunum oldu. Corel Draw X4 kullanıyorum, ilkin, donanımı yeniledim, bilgisayarcıya, grafikerlerle çalıştığımı, hızlı olması lazım, benim çalışmamı aksatmayacak şekilde yavaş olmaması gerek ve buna göre bilgisayar donanımın yükseltilmesini söyledim ve donamımı yükselttim, Deep Freeze programını kurdum, Corel Draw X4 kurdum ve son derece memnunum, Corel'in yavaş kopyalaması ve kaydetmesi insanı çileden çıkartır ve iş performansını bayağı düşürür, keyifli bir şekilde işlerimi ve tarasımlarımı yapıyorum ve en ufak bir yavaşlama yok, bunuda belirteyim : Corel Draw X4'ün hızlandırılması ile ilgili makro dahil sitedeki uygulamaların tümünü tatbik ettim.