Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel x5 - bitmapler kırık görünüyor.

dt

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar. corele herhangi vektörel bi nesneyi alıyorum. yada orda çiziyorum. bitmap e çevirmem gerekiyor çeviriyorum. herhangi bir açıyla döndürdüğüm zaman kenarlar kırık kırık görünüyor. jpeg veya png olarak kaydettiğim zamanda kötü görünüyor. dpi ayarlarından diil. anti-aliasing seçeneğiylede alakalı değil.bildiğim her yolu denedim yapamadım. bitmapler corelde kötü görünüyor. bitmapin boyutunu büyütme gibi bi durumda yok normal ebatlarda. acaba corelde bunun herhangi bir ayarı varmı biyerinde?? yardımcı olursanız çok sevinirim. ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler :)

Benzer konular

alperenaybuke

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bitmap özelliği sadece dışardan gelen materyaller için çok işe yarıyor corel'de. yani vektörel işleri bitmap yaparsan dediğin gibi kırılıyor.
illa arkaplan olmamalı diyorsan, yüksek kalitede export yap "jpg" olarak, sonra photoshopta arkaplanı çiz. bende biraz acemiyim ama bu yöntem iş görüyor.

dt

🌟Usta Tasarımcı🌟
ama sanki daha önceden böyle olmuyodu. jpeg veya png kaydediyorum açıyorum bakıyorum kırık kırık hep. 45 dereceli bi çizgi bildiğin merdiven gibi. yüksek dpi ile denedim rgb-cmyk ile denedim anti-aliasing ile denedim düzeltemedim. acaba programın kendisiyle alakalı bişey olabilir mi? silip tekrar yüklesem mesela..

mct0033

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.beysanat.com
evet bu sorunu bende yaşıyor. benimki biraz daha farklı. corel x5 te 5 metreye 3 metre çalıştığım bir dijital baskı çalışmasını tiff olarak export etiğimde rip programı dosyayı açmıyor. mecburen jpeg olarak export ediyorum ve photoshopta açıyorum ordan tiff kaydediyorum. bu şekilde yaptığımdada yazıların bile köşelerinde aşırı denebilecek kadar çok kırılmalar oluyor. x3 ve x4 te ölçü ne olursa olsun tiff export yaptığım zaman rip programı açardı.sadece rip programı deil photoshopta açmıyor ayrıca. bende bir anlam veremedim. bilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum

Famer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar. corele herhangi vektörel bi nesneyi alıyorum. yada orda çiziyorum. bitmap e çevirmem gerekiyor çeviriyorum. herhangi bir açıyla döndürdüğüm zaman kenarlar kırık kırık görünüyor. jpeg veya png olarak kaydettiğim zamanda kötü görünüyor. dpi ayarlarından diil. anti-aliasing seçeneğiylede alakalı değil.bildiğim her yolu denedim yapamadım. bitmapler corelde kötü görünüyor. bitmapin boyutunu büyütme gibi bi durumda yok normal ebatlarda. acaba corelde bunun herhangi bir ayarı varmı biyerinde?? yardımcı olursanız çok sevinirim. ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler :)

Görüntü modu olarak "Enhanced" mod da çalışıyorsun değil mi?... Eğer öyle ise Tools/Options/Display kısmında "Antialias bitmaps in enhanced view" ayarı seçili olmalı.. Değilse ekranda bitmap lerin kenarı kırık görünür...

oreiro

🏆Pro Tasarımcı🏆
Görüntü modu olarak "Enhanced" mod da çalışıyorsun değil mi?... Eğer öyle ise Tools/Options/Display kısmında "Antialias bitmaps in enhanced view" ayarı seçili olmalı.. Değilse ekranda bitmap lerin kenarı kırık görünür...

bu sayede kırıklık gidiyormu?

dt

🌟Usta Tasarımcı🌟
photoshopta düzenleyip 300 dpi ile tiff olarak kaydettiğim ve spnra corele alıp hafif döndürdüğüm sonrada 300 dpi ile jpeg olarak kaydettiğim bir resim. "Antialias bitmaps in enhanced view" ayarınıda yaptım ama sanırım bu başka bir problem. çünkü bundan bi on gün öncesine kadar böyle bi problemle karşılaşmıyodum. ya farketmeden bi ayarında bi değişiklik oldu yada başka bişey.buyrun resim:

brosursuasasasnum.jpg

Famer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu sayede kırıklık gidiyormu?

Benim söylediğim çözüm, sadece bitmap lerin ekrandaki görünümü için.. Zaten konuyu ilk açan arkadaşta, ekranda ki görüntünün kırık olduğundan şikayet ediyor...

dt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Benim söylediğim çözüm, sadece bitmap lerin ekrandaki görünümü için.. Zaten konuyu ilk açan arkadaşta, ekranda ki görüntünün kırık olduğundan şikayet ediyor...

senin dediğini denedim. işaretli değilmiş o kısım. işaretledim ama problem sanırım başka bi yerde. yukarda resmi koydum. kaydettiğimde aynen böle gözüküyor.

Famer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla bir çok deneme yaptım, ayarları tekrar bi kontrol ettim ama senin bahsettiğin bu sıkıntıyı hiç yaşamadım.. X5 sp2 kullanıyorum.. Sen hangi versiyonu kullanıyorsun..?

Son çare olarak coreli fabrika ayarlarına döndürebilirsin.. Corel açılırken F8 tuşuna basılı tut...

dt

🌟Usta Tasarımcı🌟
valla bir çok deneme yaptım, ayarları tekrar bi kontrol ettim ama senin bahsettiğin bu sıkıntıyı hiç yaşamadım.. X5 sp2 kullanıyorum.. Sen hangi versiyonu kullanıyorsun..?

Son çare olarak coreli fabrika ayarlarına döndürebilirsin.. Corel açılırken F8 tuşuna basılı tut...

gerçekten çok enteresan. fabrika ayarlarına da döndüm. her zaman yaptığım gibi photoshopta herhangi bir görseli 300 dpi ile kaydediyorum. corele alıyorum ve biraz döndürüp 300 dpi %100 kalite jpeg ile anti-aliasingi işaretleyip kaydediyorum. ve karşıma böle kenarları merdiven merdiven olan bir görsel çıkıyor:
hjhjzo.jpg

aynı şekilde photoshopta kaydettiğim jpeg ise gayet normal:
asasai.jpg