Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'de A4 baskı için sayfa ayarları

mehmetguney

🌱Yeni Üye🌱
Selam arkadaşlar,

Quark pdf sorunu yüzünden dergi tasarımını corel draw x3 de yapmayı düşünüyorum.Corel deki sayfa ayarlarıyla quark aynımıdır,birde corel de sayfa ayarları nasıl çerçeve içerisine alınır,renkleri rgb olarakmı yoksa cmyk olarak çalışıptamı pdf ye çevireyim.Acil yardım lütfen.

Benzer konular

sezgi-sirin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Baskı için renkleri CMYK olarak kullanmalısınız. Ama sayfa ayarları nerken neyi kastetiğinizi anlayamadım.

mehmetguney

🌱Yeni Üye🌱
Corel Sayfa Ayarlari

Corel de yapacağım çalışmaları pdf olarak alıp baskıya vereceğim.A4 boyutunda bir çalışma olacak ancak quarktaki gibi sayfaların yanyana gelmesi mümkünmü ve birde a4 çalışmasında baskı sorunu olmaması için çerçeve ayarları nedir?

Teşekkürler

ajansnet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sen Quark Mantığı ile Corel'de Çalışamazsın. Corel çok farklı bir program. sayfaları yanyana alamazsın mesela. Veya Corelden baskıya vermek için Pdf'e dönüştürmen gerekmez direk baskıya gönderebilirsin. Quark'tan bildiklerini bir kenara bırakıp önce Corel'in mantığını kavraman gerekiyo. İşin Zor, kolay gelsin.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
forumda daha önce bu tarz örneklerin verilmiş olması lazım

mehmetguney

🌱Yeni Üye🌱
Demekkİ Corel De Sayfalar Yanyana GelebİlİyormuŞ!

Paylaşım için teşekkür ederim.Bu arada daha önce bu konulara değinilmiş olduğu mesajını veren sevgili arkadaşım...Öncesini bilmiyorum ben buralarda yeniyim:)

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
Paylaşım için teşekkür ederim.Bu arada daha önce bu konulara değinilmiş olduğu mesajını veren sevgili arkadaşım...Öncesini bilmiyorum ben buralarda yeniyim:)

öncelikle hatırlatim ben forumda adminim
bu bir uyarı değil ihtiyacınızı karşılamak için gereken dosyalara forumda daha önce rastladım sizde bir bakın demekti
kuralları okumadığınız belli
forum kuralları der ki
forumda topik açmadan önce arama yapın
eğer alakalı konu varsa yeni konu açmayın

şimdi normalde benim konunuzu kuralları okumadığınız için kitlemem lazımdı
ben onun yerine yardım edeyim dedim sanırım siz mesajı alamadınız

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
mehmet kardeş tbilmiyorum soruna çözüm buldunmu ama corel quarktan çok farklı
1 - sayfaları bölmene hiç gerek yok, bütün işini corelde halledebilirsin he illede sayfa istiyorsan araç kutusunda 5. sırada racangle tool var üzerine 2 kere tıkla al sana bir sayfa çek kenara bir daha tıkla bir sayfa daha yada ctrl +r de yapabilirsin. sayfa konusunda herhalde bu kadarı senin işini görür, corelde yaptığın işleri her şekilde kaydedebilirsin ama corelden başka programda kullanamazsın sadece ai olarak kayderesen freehand veya ai de kullanabilirsin ama çok uyumsuzdurlar birbirine o yüzden corel de yaptığın çaışmayı .cdr olarak kaydetmen senin işine yarar ayrıca export ederek psd. tiff. ve jpeg olarak ta kaydedersen dğer programlarda açılmasında bir sorun olmaz umarım sna yardımcı olur bu bilgiler
;)

koma

🌱Yeni Üye🌱
Corel de yapacağım çalışmaları pdf olarak alıp baskıya vereceğim.A4 boyutunda bir çalışma olacak ancak quarktaki gibi sayfaların yanyana gelmesi mümkünmü ve birde a4 çalışmasında baskı sorunu olmaması için çerçeve ayarları nedir?

Teşekkürler
Tabii ki sayfaları yan yana görebilirsin. Facing page özelliğini kullanarak bunu yapabilirsin.