Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corelde çıktı alma yardım

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar matbaada çalıştığım sürece karşılaştığım bi sorunu sizinle yaplaşmak istiyorum corelde hazırlanan renkli işlerde aydıngere alınan çıktılarda açık renkler ve resimler nokta nokta çıkıyordu her renkte bu böyleydi dpı ayarlarını 1200 yapmama rağmen basılan işler yine kırıklı ve noktalı oluyordu bundan kurtulmanın yolu nedir (bu arada çıktı alınan yazıcı hp 5100 )

Benzer konular

C-Ali

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım senin sorunun rgb ve cmyk ile hp marka yazıcını cıkışının rengi ne ise ona göre ayarla özellikle siyahlarda Sorun yapabilir aydingerdede siyah gösterimi aynı yapar
renkler dönüşümde mamafi %10 deger kaybeder siyahı tam alamazsınız buda bir sorun mesela renklerinizi kontrol edin yada yazıcı çözünürlülügünüze bakın mesele herzaman ordadır çıkışı rgb alıyorsa otomatik dönüşmüyorsa mecburen sen dönüştürücen yada cmyk calışacan anlatılmayan bir konu karışık iş ama sorunun renk ise kesinlikle yazıcı cıkışıdır. aydınlatıcı yazarsan arkadaş tam yardım edebilirim

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Değerli meslektaşım çıkışı tek renk mi
seperations mu alıyorsunuz.

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
bakın kısaca özetleyeyim
bir müşteri geldi a3 boyutta 4 renk afiş istedi
iş hazırlandı üzerinde vektörler ve img ler var
sonracıma ben bunu corelde ters çeviriyorum renk ayrımını yapıyorum kroslarını ayarlıyorum sonra yazıcı ayarlarından dpı 'ını 600'den (standart) 1200'e yükseltiyorum nokta sıklığı az olsun diye ama yinede sağlıklı bir çıktı olmuyor aydırger ya da polimatı ışığa doğru tuttuğumda görüyorum ki açık renk vektörlerin zeminleri (gri -sarı - pembe gibi) ve kullanılan img.ler nokta nokta bariz belli yani çıktıda keza basıldığında bu noktolar daha da belirginleşiyor umarım bu kez anlatabilmişimdir saygılar

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aydıngere baskı atölyesinde ekstra bir uygulama yapmıyor musunuz peki, sprey vb gibi

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
bildiğim kadarıyla yapılıyor bazı işlere ama ben işi bürodayken halletmek istiyorum

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
Print penceresinde postscript menüsünün sol en alt tarafında bulunan screen frequency ayarlarını kullanıyor musun? Yazıcının 1200 dpi veya 600 dpi ayarından ayrı olarak bu ayar da çıktıdaki tram değerleri konusunda etkilidir. Yazıcıyı 1200 dpi ayarla ve buradaki iki farklı ayarda çıktı alırsan farklı olduğunu göreceksin. Ayrıca yaptığın işteki kullandığın resimlerin dpi'ları normal standartlardan (300- 305 dpi) küçükse kırılmalar ondan da kaynaklanabilir. İyi çalışmalar...