Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde çizdiklerim bitmap yaptığımda çizimden daha belirgin çıkıyor?

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba arkadaşlar. corelde çizdiğim desenlerin çıktısını aldığımda fazla belirgin çıkmıyor fakat genel çizimi bitmap yaptığımda çıktısı daha belirgin oluyor. neden böyle oluyor acaba bir fikri olan arkadaş var mı?ben bitmap yapmadan çıktısını almak istiyorum. iyi çalışmalar.saygılar.

Benzer konular

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
çizgi kalınlığını kontrol edin lütfen.. hairline olabilirmi?

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
çizgi kalınlığını kontrol edin lütfen.. hairline olabilirmi?

cevabın için sağol onur hoca. cizgi kalınlığı hairline değil daha ince ama yaptığım çalışmanın da cizgi kalınlığı öyle. buna rağmen mi biraz daha büyüteyim acaba. printerden de kaynaklı olabilir mi?hp nin normal bir püskürtme printerinden çıktısını alıyorum. daha kaliteli çizimleri iyi çıkaran bir printerde daha farklı olabilir mi acaba? bildiğiniz böyle bir printer varsa önerseydiniz belki bakardım.iyi çalışmalar.saygılar.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
cevabın için sağol onur hoca. cizgi kalınlığı hairline değil daha ince ama yaptığım çalışmanın da cizgi kalınlığı öyle. buna rağmen mi biraz daha büyüteyim acaba. printerden de kaynaklı olabilir mi?hp nin normal bir püskürtme printerinden çıktısını alıyorum. daha kaliteli çizimleri iyi çıkaran bir printerde daha farklı olabilir mi acaba? bildiğiniz böyle bir printer varsa önerseydiniz belki bakardım.iyi çalışmalar.saygılar.

En profesyonel yazıcı bile hairline kadar ince bir çizgiyi basmakta zorlanır... ofset baskıda bile sonuç alamassın.. en az 0,18mm kullanmalısın..

Neden bitmap yapınca basıyor dersen.. Bitmap'e dönen cizimler compresing işlemine maruz kalır ve vectörden pixel tabanına döndüğü için mutlak suretle 1 pixel bile olsa yerkaplamak zorundadır.. buda çizginin kalınlaşması anlamına gelir... bu durumda bitmaplar yazıcıda çıkar ama vectörel hairline çizgiler basılamaz.

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
onur hoca sağol. çizgi kalınlığı önerini dikkate alacağım. iyi çalışmalar.saygılar.