Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corelde Kaydedip Çıktı Alma ??

mustm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar bir çalışma var bunu corelde yaptım a4 boyutunda ama çıktımız yok internet cafeden falan almamız lazım fakat jpeg kaydedip yolluyorum alamıyorlar dogru düzgün
büyük kaydedince küçültemiyorlar ölçüsünde kaydediyorum bu seferde yazılar bulanık ve okunaksız çıkıyor nasıl kaydedip çıktı almam lazım bilen varmı ???

Benzer konular

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam çeşitli uzantılar deneyebilirsin ama bence en kolayı portable bi corel bulup onuda yanında götürmen flashdiskte (gerçi bu yasal mı onuda tam bilmiyorum ama :D ). burada link vermem kurallara uygunmu bilmiyorum ama kolayca bulabilirsin. X5 versiyonunki 200 MB kadar birşeydi sanırım...

ThorN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Rica ederim, ne yaptım ki :D

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
büyük kayıttan kastın a4 ten büyük ölçü mü yoksa dpi olarak büyük ölçümü ?
dpi 72 den küçük olursa istersen a1 ölçüsünde gönder bozuk çıkacaktır.
sen 300 dpi yap gönder. a4 boyutunda bir resim için 300 dpi ortalama 3-4 mb lık bir dosya boyutu oluşturur. Bunu açamayacak bilgisayarlar en son 1990 larda üretilmiştir. . . :)

migrohal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.migrohal.com
büyük kayıttan kastın a4 ten büyük ölçü mü yoksa dpi olarak büyük ölçümü ?
dpi 72 den küçük olursa istersen a1 ölçüsünde gönder bozuk çıkacaktır.
sen 300 dpi yap gönder. a4 boyutunda bir resim için 300 dpi ortalama 3-4 mb lık bir dosya boyutu oluşturur. Bunu açamayacak bilgisayarlar en son 1990 larda üretilmiştir. . . :)

bende 80x200 cm bi cikti alacagim corelde...jpg olarak kaydediyorum ama cikaramiyorlar cikarttiracagim yer..bu olculere gore tam nasil kaydedebilirim...bi yardimci olursaniz sevinirim..simdiden tskler

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
bende 80x200 cm bi cikti alacagim corelde...jpg olarak kaydediyorum ama cikaramiyorlar cikarttiracagim yer..bu olculere gore tam nasil kaydedebilirim...bi yardimci olursaniz sevinirim..simdiden tskler

Dediğim gibi görüntüyü bire bir çalışın sonra onu 300 dpi kaydedin. Dijital çıktı ise 72 dpi a kadar yolu var :)
bastıracağınız yere en ve boy ölçüsünü verin onlar basmadan önce zaten bu ölçüleri gireceklerdir. o da olmadı psd yapın çalışmayı. Psd export yapılırken bire bir ölçüler ile alınsın mı diye sorar.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
eğer ki baskı yapan firmada corel versiyonlarından herhangi biri varsa bu sorun olmaz cmx kaydetip götürebilirsiniz, corel yoksa 80 x 200 ölçekli yapılmış pdf yada jpeg veya tiff formatlı kaydedip, dosya isiminede 80 x 200 cm. ölçüsünde diye belirtirseniz arixira 'nında belirttiği gibi her hangi bir sorun olmaz oluşabilecek hata ve sıkıntı için geçerli bir tedbir almış olursunuz.

migrohal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.migrohal.com
Dediğim gibi görüntüyü bire bir çalışın sonra onu 300 dpi kaydedin. Dijital çıktı ise 72 dpi a kadar yolu var :)
bastıracağınız yere en ve boy ölçüsünü verin onlar basmadan önce zaten bu ölçüleri gireceklerdir. o da olmadı psd yapın çalışmayı. Psd export yapılırken bire bir ölçüler ile alınsın mı diye sorar.

her turlu deniyorum ama bi turlu yapamadim..bunuda bugun yapmam lazim :( 300 dpi yapiyorum jpg olarak kaydedeyim diyorum fakat yukarda % lik birimleri birini 100 yapsam digeri degisiyor...sonra psd olarak kaydettim aynen dediginiz gibi bu sefer o belgeden acilmiyor :( ben size gondersem zaten hazir yapilmis onun olcumlerini pdf olarak bana gonderebilirmisiniz..tam cikti yapilacak sekilde.

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
96 dpi olarak gönderin hem bire bir ölçüde çıkar hemde istediğiniz yerde açılır...