Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde text sorunu

kirpi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm arkadaşlar
world den corele yazı kopyalarken bir sorun oluyor ki o da şu
yazının neresinden alırsam alayım corele text olarak yapıştırdığımda maalesef paragraf başı yapıyor her sayfa başında.cümlenin bi kızmı diğer sayfada devamı sayfa başının baya bi ilerisinden başlıyor yani paragraf başı olarak ayarlanmışş ama nerden bulamadım bir türlü umarım anlatabilmişimdir
yardım ederseniz çok sevininrim

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
bu çok büyük bir sorun aslında en mantıklısı sayfayı word'de seçip ctrl + c yapıp kopyalayacaksın daha sonra corel de text'e girmeden direkt olarak yapıştıracaksın
ve bitmap yapıp baskıya göndereceksin en kolay yolu bu aslında,
değişik anlatımlarda forumda mevcut arama yaparak bulabilirsiniz

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
bu çok büyük bir sorun aslında en mantıklısı sayfayı word'de seçip ctrl + c yapıp kopyalayacaksın daha sonra corel de text'e girmeden direkt olarak yapıştıracaksın
ve bitmap yapıp baskıya göndereceksin en kolay yolu bu aslında,
değişik anlatımlarda forumda mevcut arama yaparak bulabilirsiniz
Çözüm güzel ama sadece worddeki mizanpajın aynısını kullanacaksan işe yarayabilir. Genelde Word'de yazılmış yazılar CorelDRAW'da mizanpajı yaoılacaksa yani farklı bir biçimde düzenlenecekse bu işe yaramaz. Word'deki çalışmayı bitmap yapmaya gerek yok, PDF yapılırsa corel font sorunu yaşatmadan (Corelin PDF belgelerindeki fontları çizime çevirme yeteneği vardır, tabi fontlar embed ise) film çıkışa gönderilebilir.

@Kirpi, sorunu anlıyorum, sinir bozucu olabiliyorböyle şeyler, hele bir de onlarca sayfa yazı düzenleyeceksen... Bir de şunu deneyin, wordden kopyalayıp önce notepad'e yapıştırın. Notpad'de tabları ya da boşlukları görmüyorsanız görmüyorsanız buradan tekrar kopyalayın ve corel'e yapıştırın. Satır başı olmasının bir sebebi de word'de satırbaşı veilmiş olması olabilir mi?

kirpi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilginize teşekkür ederim arkadaşlar ancak tavsiyeleri denedim olmadı
yazılara corelde tekrar düzenleme yapacağım içinde text almak durumundayım
aslında sitede bayabi araştırma yaptım ama bi çözümle henüz karşılaşmadım
araştırmaya ve soruşturmaya devamm
bu arad satır başı olmasının sebebi wordde satır başı olması değil cümle ortasından alınca problem oluyor malesef

erdemgazetesi

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.duzicierdem.com
evet ben de word'den kopyalayıp alıyorum yalnız word e attım da yazıyı seçip Biçimlendirme Temizle Diyorum. (Yazı Karekterlerinin en üstündeki) O zaman hiç bir problemimiz kalmıyor.

kirpi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
işe yaradı arkadaşım çok saol beni büyük bi dertten kurtardın

ERKUS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bu bağlamda benim de bir sorunum var, 3-4 gündür; belli bir puntodan küçük ya da zoom out durumundaki textler "çizgi" olarak görünüyor...ancak puntosunu büyütünce veya zoom in yapınca görünür hale geliyorlar....neden olduğunu bilmediğim gibi çözümünü da bulamıyorum.Fikri olan yardımcı olursa çok sevinirim...