Neler yeni

Corelde yazı sorunu

mimge87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar merhaba.
Corel ile başım dertte. Tam işlerimi yapıyorum bitiyor. Dosyayı kapatıyorum. Tekrar açınca harfler değişmiş oluyor.
ı lar i oluyor ş ler s oluyor ğ ler g oluyor. farketmeden atıyorum baskıya işler bu yüzden yanlış basılıyor .
Nasıl çözebilirim bunu. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Benzer konular

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
https://www.grafikerler.net/kopyala...degisiyor-ve-karisiyor-t40362.html#post363099

tamamen türkçe orjinal fontlar bulmalısınız. yada sistemden ilgili fontu yada fontları kaldırıp tekrar yüklemelisiniz.
ayrıca, Corel DRAW sürümlerinin tümünde yükleme esnasında atlanan önemli bir noktadan ötürü bu sorun meydana gelir, kurulum esnasında DEfault language seçeneğinin ingilizce olarak bırakılmasından dolayı bu sorun yaşanır. Bu tip sorunları yaşamamak için kurulum esnasında bu noktaya dikkat etmek gerekir.
Daha sonradan türkçeye değişim için ise corel draw içerisinde şu işlemler yapılır;
yeni bir dokuman açıldıktan sonra,
text->format text-> "türkçe bir font" seçilmeli ve diger text özellikleri belirlendikten sonra artistic text olarak onaylanmalıdır.
Bu değişiklikler her yeni doküman için en baştan yapılmalıdir.

mimge87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilginiz için çok teşekkürler. Ama şunu merak ediyorum.
Her dosyada bu olmuyor bazı dosyalarda bu sorunla karşılaşıyorum.
özellikle önemli işlerde corel biliyormuş gibi gidip onda sorun çıkartıyor :)

niLqün.672

♾️Grafik Gurusu♾️
Memoli4646 arkadaşımız çok güzel bir noktaya değinmiş.Sorunu kökten çözmek en iyisidir fakat bu işlemi çalışmanızı kapatmadan konvertleyerekte (ctrl+Q) halledebilirsiniz diye düşünüyorum.

mimge87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sanırım bu sorun sadece benim başıma gelmiş :(

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
Memoli4646 arkadaşımız çok güzel bir noktaya değinmiş.Sorunu kökten çözmek en iyisidir fakat bu işlemi çalışmanızı kapatmadan konvertleyerekte (ctrl+Q) halledebilirsiniz diye düşünüyorum.

çalışma convertlenip kapatıldığı takdirde daha sonra üzerinde hiç bir metin değişikliği yapılamaz.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
ilginiz için çok teşekkürler. Ama şunu merak ediyorum.
Her dosyada bu olmuyor bazı dosyalarda bu sorunla karşılaşıyorum.
özellikle önemli işlerde corel biliyormuş gibi gidip onda sorun çıkartıyor :)

çalışmanız bozulmuş olabilir. nedeni ise çalışma içine çok fazla vektörel obje, image konulmuş olmasından kaynaklanabilir. benimde başıma geldi aynı sorun. tüm textleri yeniden yerleştirdim, sorun çözüldü.

bir diğer olabilecek sebep ise; word, excel yada powerpoint ten yazı yada başka bir şey alıyorsanız dikkat edin. yaptığım bir çalışmaya excel den bir tablo almıştım. tabloyu çizdim ve sildim. çalışma birden ağırlaştı en küçük işlemi bile 10-15 sn de yapmaya başladı. text ler bozuldu. sonra bir yerde 02 mm çapında bir nesne buldum. grubunu çözdüm, ortaya çıkan çok ilginçti. o obje 2000 küsür nesneden meydana gelmişti. sildikten sonra her şey normale bindi.

mimge87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
metin komple corel de yazılmıştı.
yani sonuç olarak benim bu yazıları tek tek tekrar değiştirmem gerekiyor.
Bir komut yada işlem yok yazıları eski haline getirecek :(