Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CorelDRAW X4'te nasıl kitap yapılır?

conquerorpolat

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar daha önce Corel de kitap yapanınız varsa yardımcı olsun lütfen. Indesign daki gibi, kopyalıdığım uzun bir metni corel otomatik yayabiliyormu. yine aynı şekilde master page i nasıl kullanıyoz. yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

Custodian

🌱Yeni Üye🌱
corelde de quark gibi açtığın metin alanını 3-4-5 sütuna bölme şansın var tabiki ctrl+t tuşu ile bunu rahatlıkla yapabilirsin ama eğer corelde yapman zorunlu değilse bence quarkta yap hem çok çok daha hızlı olur

conquerorpolat

🌱Yeni Üye🌱
corelde de quark gibi açtığın metin alanını 3-4-5 sütuna bölme şansın var tabiki ctrl+t tuşu ile bunu rahatlıkla yapabilirsin ama eğer corelde yapman zorunlu değilse bence quarkta yap hem çok çok daha hızlı olur

tamam hocam o oluyor ama benim kastettiğim atıyorum çok uzun bir metin kopyaladım page1 içindeki text kutusuna. text kutum kadarını (yani a4 tü dikeyden iki sutunla böldüm) aldı. taşan yazıyı otomatik diğer sütüna ve diğer sayfalara nasıl çoğaltır? benim takıldığım bu corelde. birde otomatik sayfa numarası verme varmı? istersen msn imi verebilirim.bu konuyu çözmem lazım :sweating:

sarcoglu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tamam hocam o oluyor ama benim kastettiğim atıyorum çok uzun bir metin kopyaladım page1 içindeki text kutusuna. text kutum kadarını (yani a4 tü dikeyden iki sutunla böldüm) aldı. taşan yazıyı otomatik diğer sütüna ve diğer sayfalara nasıl çoğaltır? benim takıldığım bu corelde. birde otomatik sayfa numarası verme varmı? istersen msn imi verebilirim.bu konuyu çözmem lazım :sweating:

yazı alanlarnı birbirine bağlaman için oklan yazı alanına tıkladığında alanın üst orta ve alt ortasında beyaz kareler çıkar üst kareye basarsan önceki alana bağlanır alt kareye basarsan sonraki alana bağlanır ve yazının kalanını o bölüme yazar . otamatik sayfa numarasını ise global macros u kullanarak yapabilirsin kolay gelsin

conquerorpolat

🌱Yeni Üye🌱
x4'te kitap yapılmazki zorlanırsın indesign kullansan

Zaten ondan sıkıntı çekiyorum ya bilmiyorum indesign ama inat ettim öğrenecem :)

Arkadaşlar hepinize teşekkürler. text kutusu işini ve sayfa numaralarını çözdüm ama şimdide tr trelemeyle başımız belada. dediğim gibi indesign öğrencem ama benden yana başınız çok ağricak :)

Yardımlarınız için teşekkürlerrr

EMALİ55

🌱Yeni Üye🌱
Zaten ondan sıkıntı çekiyorum ya bilmiyorum indesign ama inat ettim öğrenecem :)

Arkadaşlar hepinize teşekkürler. text kutusu işini ve sayfa numaralarını çözdüm ama şimdide tr trelemeyle başımız belada. dediğim gibi indesign öğrencem ama benden yana başınız çok ağricak :)

Yardımlarınız için teşekkürlerrr

Arkadaşlar şu varki eger yazacağınız kitap şekil bakımından çok ise corelile yazmanız daha iyi olur.indesığn sanki sözel kitaplar için daha uygun mesela fizik gibi şekli bol olan kitaplar corelde daha iyi yazılıyor.nerdenmi biliyorum çünkü ben şu sıralar yazıyorum