Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CorelDraw'da Sizin de başınıza gelebilir.

tirilye

🏅Acemi Tasarımcı🏅
CorelDraw X4 Lisanslı Ürün Kullanıyorum. Sonradan çıkan update ve yamalar yüklü.
İşletim sistemim Windows7 Home Basic.

Şimdi gelelim sorunlara.

1- Epey yüklü bir çalışmam var. powerclipler var içinde, Çalışmaya bir fotoğraf daha import edip onuda bir çizimin içine power clip inside yapıyorum. Yapmaz olaydım. :) Meğer az evvle tüm sayfayı gruplamışım. Ctrl+Z Yapıyorum bu sefer sayfadki tüm powercliplerin içi boşalıyor. Ctrl+Shift+Z Yapıyorum yine düzelmiyor. Bu durumda sayfayı kaydetmeden kapatıp açınca sorun düzeliyor.

2- Mesela bir satır Graphic Text tıklıyorum üzerine sağa sola çevireceğim. Bir an bir takılma oluyor. Eğer o takılmaya aldanır da mouse bırakırsanız. Corel kapanıyor. Mouse bırakmayıp takılmanın geçmesini beklerseniz sorun yok. Aynı sorun herhangi bir çizimi çevirirken de olabiliyor. Ama bana daha çok yazılarda oluyor.

3- Bir çalışmanız var uğraşıyorsunuz corel de bir yavaşlama fark ettiniz. Programı kapatıp açıyorsunuz sorun yine düzelmiyor. Ctrl+Alt+Del yapıyorsunuz görev yöneticisine bakıyoruz. Birden fazla coreldraw.exe dosyası çalışır görünüyor. Bunları kapatıp tekrar çalışmanızı açarsanız sorun düzeliyor. Ama lanet olsun eden böyle bir sorun var ve kalıcı bir çözüm yok bilmiyorum.

4- Güzel güzel çalışıyorsunuz. Farkılı bir corel dosyasından veya başka bir dosyadan eps, ai, pdf vb. birşey kopyaladınız. Ardından sayfada kopyala ve yapıştır işlemi bir işkenceye dönüştü. Kopyala, bir saat sonra yapıştır :)) Bununda çözümü Tools/Color Styles a girip bütün değerleri silin. Bazen bu silme işlemi çok üzün sürer ataç gibi bişey sıkıştırın bekleyin. Ondan sonra bu sorun düzelir.

5- Makrolarınıza veya kendinize göre kısayol tuşu atarken asla Ctrl+Alt+Q kombinasyonunu kullanmayın. Yoksa benim gidi haftalarca bu allahın belası @ işareti neden basmıyor diye çıldırırsınız. Ctrl+Alt+Q komb,inayonu kullanırsanız @ işareti devre dışı kalır.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Güzel bir liste ypamışsınız, bir çok coreldraw kullanıcısı için iyi ipuçları, elinize sağlık.

Fakat X4 sürümü biraz eskide kaldı. X6'da ise 2., 3. ve 4. maddelerde yazdığınız sorunların tamamı giderildi. CorelDRAW X6 kullanmanızı fakat ilk yamasını da bekleyip yüklemenizi tavsiye ederim.

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
İyi ki corele hiç bulaşmadım :)

tirilye

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yazılım ücretleri yüksek olmasa hemen geçeceğiz ama.... Patrona bunu anlatabilmenin çok iyi bi yolunu bulmam lazım :)) Bu zamana kadar oluyordu şimdi neden masraf çıkarıyorsun kardeşim diyecek :D

İyi ki corele hiç bulaşmadım

Bence bulaş... Corel'e olan aşkımız başka bizim ya :))