josef29
🏆Pro Tasarımcı🏆
x5 ile ben illustratör programınında yapılmış herşeyi birebir açamayı isterim ya siz neler isterdiniz??? hayal edemeyecegimz degişimler olucakmış merakla bekliyoruz bakalım uçurcaklar sanırım coreli
abi hata vermesin başka birşey istemiyorum))
Böyle bir yazılım olması çok çok zor bir ihtimal. Corel DRAW tüm grafik yazılımlarından daha fazla diğer yazılımlara destek veriyor halihazırda.ilk olarak bütün programlarla uyum içerisinde olması lazım
Renk sorunları yaşıyorsanız bu tamamen renk yönetiminizle alakalı. CorelDRAW'da yaptığınız çalışmalarda renk kabı olması mümkün değil. Adobe'den sonra piyasada kullanılan yazılımlar arasında en iyi renk yönetimi yapan programdır CorelDRAW.renk desen çizim kayıplarımız olmaması lazım sonrasında yapılan çalışmalarda bozukluk yaratmaması renklerde kayıplık olmaması corel i yazıcıya gönderdigimiz de corel de bulunan fotolardaki renk kayıplarının yaşanmaması
Gazete, dergi gibi tasarımlar için tipogrofi konusunda CorelDRAW çok gelişti. Her ne kadar Indesign ya da QuarkXpress kadar olmasa da X4 sürümü gerçekten de bu konuda olgunlaştı.çogu şeylerin corelin düzenlemesi lazım ki çok süper olabilsin ama tek kelimeyle şunu söyleyebilirim ki bir gazete tasarımcısı olarak corelden de vazgeçmem...
Font bulma sistemi bildiğim kadarı ile sadece CorelDRAW'da var. CorelDRAW X4 sürümüne What The Font eklendikten sonra işler çok çok kolaylaştı. What The Font'la genelde fontlar bulunabiliyor. Ama bazen de bulunamayabiliyor. Siz bunu sorun olarak görüyorsunuz, evet buna sorun da diyebiliriz. Peki nasıl bir çözüm önerirsiniz? Çözümle ilgili fikirleriniz varsa bizimle paylaşır mısınız?ben acemi bi grafikerim hala corel 12 kullanıyorum gerektigi zaman x4 acıyorum
benımgıbı acemıler ıcın en onemlı sorun font arama.
fontları cızmeye calısmak cok zaman alıyo. 5.000 font yukledım bı fontu bulmam yarım saat surmeye basladı. what the font kullanıyorum oda genelde bulamıyo.
benım gıbıler ıcın font sorununa bı care bulsun (x5) baska bısey ıstemıyorum.h
ben hala font sorunundayım cunku zamanımı encok o alıyo burdan x5 yapanlara yada beta test edenlere sesleniyorum bı cozum bulun .
cozum onerısı uret demıs arkadasım yukarıda, istıceğine oda haklı
benim önerim yaptıgım bir işi kaydederken x5 bana sorsun çizimde kullandığım fontlarıda kaydedeyimmi işin yanına ayrıca diye okadar. bende baskıya yolladıgım zaman sorun olmaz.baskıcı işi acarken hatta düzeltmesi gereken varsa düzeltir.
bi fontun kb. kackı zaten .yerde tutcagını sanmıyorum .
internetten bı logo indiriyorum cok guzel yazı fontu var yanına ekleme yapcam kalıyorum öle,
boylece convertleme sorunuda kalkmıs olmazmı.
benim çözümüm bu.
Çözüm önerisi istedim çünkü sadece font sorunu düzelsin gibi çok genel kapsamlı bir ibare kullanmışsınız.cozum onerısı uret demıs arkadasım yukarıda, istıceğine oda haklı
Öncelikle şunu belirteyim, CorelDRAW'ın yazı karakterini dosyaya gömme özelliği çok eski sürümlerinden beri var. Kaydederken aşağıdaki resimdeki gibi gerekli yeri işaretlemeniz gerekiyor.benim önerim yaptıgım bir işi kaydederken x5 bana sorsun çizimde kullandığım fontlarıda kaydedeyimmi işin yanına ayrıca diye okadar. bende baskıya yolladıgım zaman sorun olmaz.baskıcı işi acarken hatta düzeltmesi gereken varsa düzeltir.
Matbaaya iş gönderecekseniz PDF biçiminde gönderin. Corel dosyasnı PDF yaparken ister tüm fontları içine gömer isterseniz tüm textleri convertler. PDF gönderemiyorsanız dökümandaki fontların tamamını tek tıkla convertleyebilirsiniz. Nette biraz arama yaparsanız ilgili makroyu da bulabilirsiniz.boylece convertleme sorunuda kalkmıs olmazmı.
Nasıl vektör gibi algılıyor? Biraz açar mısınız?ve birde resimleri pixel olarak algılama olayını geliştirseler çok iyi olacak.
resimleri vektörel olarak algılıyor kasıldıkça kasılıyor tavus kuşu misali devasa oluyor çıldırıyorum.
Daha fazla raster efekt... Evet bu çok iyi olurdu. Özellikle DropShadow ve Bevel efektlerinde de iyileştirmeler yapılması gerekiyor.Ben resimlere perspektif verebilmek istiyorum çünkü perspektif vereceğim resmi photoshopta halledip corel e atıyorum ve bu zaman alıyor bu perspektifi corelde verebilsek harika olur bence...