Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelx5 ile neler degişsin istersiniz(windos 7 ile)tabiki

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
x5 ile ben illustratör programınında yapılmış herşeyi birebir açamayı isterim ya siz neler isterdiniz??? hayal edemeyecegimz degişimler olucakmış merakla bekliyoruz bakalım uçurcaklar sanırım coreli

Benzer konular

adul

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
inşallah dediğin gibi olur

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
abi hata vermesin başka birşey istemiyorum :)))

asikum

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilk olarak bütün programlarla uyum içerisinde olması lazım renk desen çizim kayıplarımız olmaması lazım sonrasında yapılan çalışmalarda bozukluk yaratmaması renklerde kayıplık olmaması corel i yazıcıya gönderdigimiz de corel de bulunan fotolardaki renk kayıplarının yaşanmaması gazete tasarımını iyi yapabilmek için birçok iyleştirici sebeplerin olması gibi sayabilecegimiz cogu şeylerin corelin düzenlemesi lazım ki çok süper olabilsin ama tek kelimeyle şunu söyleyebilirim ki bir gazete tasarımcısı olarak corelden de vazgeçmem...

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
ben CorelX5 de yapılan çalışmaların veri kaybı olmadan düşük versiyonlarda açılmasını isterdim.

uguruzuncelebi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
CorelX5, bmw x5 hızında olmasını isterim.:) Çünkü x4 den çok çekiyorum bu sıralar.

sinsi-34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hızlı olmasını düşük sistemlerde bile etkin çalışmasını isterim ben...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
ilk olarak bütün programlarla uyum içerisinde olması lazım
Böyle bir yazılım olması çok çok zor bir ihtimal. Corel DRAW tüm grafik yazılımlarından daha fazla diğer yazılımlara destek veriyor halihazırda.

renk desen çizim kayıplarımız olmaması lazım sonrasında yapılan çalışmalarda bozukluk yaratmaması renklerde kayıplık olmaması corel i yazıcıya gönderdigimiz de corel de bulunan fotolardaki renk kayıplarının yaşanmaması
Renk sorunları yaşıyorsanız bu tamamen renk yönetiminizle alakalı. CorelDRAW'da yaptığınız çalışmalarda renk kabı olması mümkün değil. Adobe'den sonra piyasada kullanılan yazılımlar arasında en iyi renk yönetimi yapan programdır CorelDRAW.

çogu şeylerin corelin düzenlemesi lazım ki çok süper olabilsin ama tek kelimeyle şunu söyleyebilirim ki bir gazete tasarımcısı olarak corelden de vazgeçmem...
Gazete, dergi gibi tasarımlar için tipogrofi konusunda CorelDRAW çok gelişti. Her ne kadar Indesign ya da QuarkXpress kadar olmasa da X4 sürümü gerçekten de bu konuda olgunlaştı.

Ben daha çok mesh fill ile ilgili geliştirmeler bekliyorum. Seperation preview ve gelişmiş outline seçenekleri bekliyorum. Gerisini zaten hayal edemiyorum. Bakalım neler değişecek.

Yusuf, bu arada dün akşam CDGS X5 için beta testerlar seçildi. Bu sefer çok sayıda ve çok farklı ülkelerden beta tester var. Bu durum, yeni sürüm piyasaya sürüldüğünde en az hatayla kullanıcıların karşısına çıkma şansını artırıyor.

vul

🌱Yeni Üye🌱
x5 te font sorunu devam edecekmi

ben acemi bi grafikerim hala corel 12 kullanıyorum gerektigi zaman x4 acıyorum
benımgıbı acemıler ıcın en onemlı sorun font arama.
fontları cızmeye calısmak cok zaman alıyo. 5.000 font yukledım bı fontu bulmam yarım saat surmeye basladı. what the font kullanıyorum oda genelde bulamıyo.
benım gıbıler ıcın font sorununa bı care bulsun (x5) baska bısey ıstemıyorum.h

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
ben acemi bi grafikerim hala corel 12 kullanıyorum gerektigi zaman x4 acıyorum
benımgıbı acemıler ıcın en onemlı sorun font arama.
fontları cızmeye calısmak cok zaman alıyo. 5.000 font yukledım bı fontu bulmam yarım saat surmeye basladı. what the font kullanıyorum oda genelde bulamıyo.
benım gıbıler ıcın font sorununa bı care bulsun (x5) baska bısey ıstemıyorum.h
Font bulma sistemi bildiğim kadarı ile sadece CorelDRAW'da var. CorelDRAW X4 sürümüne What The Font eklendikten sonra işler çok çok kolaylaştı. What The Font'la genelde fontlar bulunabiliyor. Ama bazen de bulunamayabiliyor. Siz bunu sorun olarak görüyorsunuz, evet buna sorun da diyebiliriz. Peki nasıl bir çözüm önerirsiniz? Çözümle ilgili fikirleriniz varsa bizimle paylaşır mısınız?

Macmallon

🌱Yeni Üye🌱
Her COREL DRAW bilen kişiden tasarımcı,reklamcı,matbaacı olmadığını anlatsın hatta öyle bir menü buttonu yapsın bana yeter.

infostorm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Outline Grident özelliği olsun isterim
bunun yanında Vertex shadow yapabilelim

Extrude özellikleri biraz daha genişletilsin
öyle ki 3D programlarını aratmayacak görüntüler oluşturalım

Photoshop Layer Style özelliklerini olduğu gibi corele almak isterim
yani photoshopta yaptığım layer style hiç değişmeden corelde açılsın

vul

🌱Yeni Üye🌱
ben hala font sorunundayım cunku zamanımı encok o alıyo burdan x5 yapanlara yada beta test edenlere sesleniyorum bı cozum bulun .
cozum onerısı uret demıs arkadasım yukarıda, istıceğine oda haklı

benim önerim yaptıgım bir işi kaydederken x5 bana sorsun çizimde kullandığım fontlarıda kaydedeyimmi işin yanına ayrıca diye okadar. bende baskıya yolladıgım zaman sorun olmaz.baskıcı işi acarken hatta düzeltmesi gereken varsa düzeltir.
bi fontun kb. kackı zaten .yerde tutcagını sanmıyorum .

internetten bı logo indiriyorum cok guzel yazı fontu var yanına ekleme yapcam kalıyorum öle,
boylece convertleme sorunuda kalkmıs olmazmı.

benim çözümüm bu.

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
ben hala font sorunundayım cunku zamanımı encok o alıyo burdan x5 yapanlara yada beta test edenlere sesleniyorum bı cozum bulun .

benim önerim yaptıgım bir işi kaydederken x5 bana sorsun çizimde kullandığım fontlarıda kaydedeyimmi işin yanına ayrıca diye okadar. bende baskıya yolladıgım zaman sorun olmaz.baskıcı işi acarken hatta düzeltmesi gereken varsa düzeltir.
bi fontun kb. kackı zaten .yerde tutcagını sanmıyorum .

internetten bı logo indiriyorum cok guzel yazı fontu var yanına ekleme yapcam kalıyorum öle,

benim çözümüm bu.

bu durum biraz saçma olurdu. durum sizin söylediğiniz gibi olsaydı her dosya kaydettiğimde yazıtipinide yanında kaydedecektim. peki ama o yazıtipinin telif hakkı? yüzlerce dolara satılan yazıtipleri var. kafama göre nasıl kopyalayıp dağıtırım. inanıyorumki corel bunu düşünmüştür.

zaten çok fazla emin değilim ama şöyle bir özellik sunuluyor bize taa 12'den beri.

kaydettiğin doyanın özelliklerinde o dosya içerisinde kullanılmış yazıtiplerinin listesi bulunuyor. söylediğin şeklin neredeyse aynısı. sana karakterin adını veriyor. o karakteri satın alır kullanırsın. heralde en mantıklı yolda bu olurdu.

biraz araştırmayla bu işlemin nasıl yapıldığını öğrenebilirsin. Corel12'de yoksa 13 olduğundan kesin eminim.

yinede başka önerileriniz varsa kulak ardı etmeyiz

graficator

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ve birde resimleri pixel olarak algılama olayını geliştirseler çok iyi olacak.
resimleri vektörel olarak algılıyor kasıldıkça kasılıyor tavus kuşu misali devasa oluyor çıldırıyorum.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Çözüm önerisi istedim çünkü sadece font sorunu düzelsin gibi çok genel kapsamlı bir ibare kullanmışsınız.

Öncelikle şunu belirteyim, CorelDRAW'ın yazı karakterini dosyaya gömme özelliği çok eski sürümlerinden beri var. Kaydederken aşağıdaki resimdeki gibi gerekli yeri işaretlemeniz gerekiyor.

Fakat bu işlemi sadece render ve önizleme amacıyla kullanmanıza izin veriyor diye biliyorum. Kullanıp, deneyip sonucu görebilirsiniz.

Matbaaya iş gönderecekseniz PDF biçiminde gönderin. Corel dosyasnı PDF yaparken ister tüm fontları içine gömer isterseniz tüm textleri convertler. PDF gönderemiyorsanız dökümandaki fontların tamamını tek tıkla convertleyebilirsiniz. Nette biraz arama yaparsanız ilgili makroyu da bulabilirsiniz.

ve birde resimleri pixel olarak algılama olayını geliştirseler çok iyi olacak.
resimleri vektörel olarak algılıyor kasıldıkça kasılıyor tavus kuşu misali devasa oluyor çıldırıyorum.
Nasıl vektör gibi algılıyor? Biraz açar mısınız?

PowerClip

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben resimlere perspektif verebilmek istiyorum çünkü perspektif vereceğim resmi photoshopta halledip corel e atıyorum ve bu zaman alıyor bu perspektifi corelde verebilsek harika olur bence...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
Ben resimlere perspektif verebilmek istiyorum çünkü perspektif vereceğim resmi photoshopta halledip corel e atıyorum ve bu zaman alıyor bu perspektifi corelde verebilsek harika olur bence...
Daha fazla raster efekt... Evet bu çok iyi olurdu. Özellikle DropShadow ve Bevel efektlerinde de iyileştirmeler yapılması gerekiyor.

Grafik Canavarı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.niziphalkinsesi.com
ŞAHŞEN BEN 14 dün iç tasarımını hiç beğenmedim çok basit bi program gibi duruyor ısınmadığım için 14 hakkında başka yorum yapamayacağım
13 le yola devam ederken 13 grafik canavarı idi
grafik canavarının abisi 15 yolda
umarım abilik yapar