Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

countour problemi (baktım göremedim sorumla ilgili başlık yada içerik)

maximums

🏅Acemi Tasarımcı🏅
forumda aradım fakat göremedim sorumla ilgili bir başlık gözümden kaçmışsa özür diliyorum herkesten...

1 aydır corelle ilgileniyorum ve ilerleme katettiğimi düşünüyorum ama daha çok eksiğim var gerek dersler gerekse takıldığım yerlerde forumdaki bilgilerden yada bilgileriniz yardımıyla aşacağımı düşünüyorum...

şimdi soruma gelmek istiyorum.
mesela tasarımda yazıya countour atıyorum. kaydediyorum. daha sonra tasarımı açtığımda yazıdaki bazı harflerin countour u almadığını görüyorum düzeltemiyorum. neden oluyor acaba? yazı karakterinden mi yoksa countour fazla mı veriyorum yada başka bir sebep mi çözemedim.ilk attığımda sorunsuz countour u atıyor çünkü, yardımcı olursanız sevinirim kafama takıldı da.

Benzer konular

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bendede bu problem oluyor, artık bubu corel in yeni versiyonlarında çıkan bir tuş sayesinde çödüm.

"outline Pen" ile kontur at kaç milim istiyorsan,
daha sonrada yukarı menüden "arrange" ye bastığında
aşağı açılan menüden en alttan ikinci seçeneğe bas "convert outline to object"
ve oluşan konturu normal vektörel olarak kullanabilirsin arkadaşım.

İyi kullanımlar...

maximums

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi hocam normal kontur atıp tasarımı kaydedip sonra tasarımı açtığım zaman yazımın herhangi bir harfi konturu iptal etmemesi için sizin sölediğinizi yani outline pen ile mi konturu vermem gerekiyor. bu arada coreldraw x4 kullanıyorum.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
şimdi hocam normal kontur atıp tasarımı kaydedip sonra tasarımı açtığım zaman yazımın herhangi bir harfi konturu iptal etmemesi için sizin sölediğinizi yani outline pen ile mi konturu vermem gerekiyor. bu arada coreldraw x4 kullanıyorum.

Bak şimdi bu link i uygula;
https://www.grafikerler.net/corel-drawda-oval-koseli-kontur-olusturmak-t112314.html

sonrada yukarı menüdeki "Arrange" den açılınca aşağı doğru "convert outline to object" seçeneğini seç.

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
sanırım ctrl + shift + Q kombinasyonunu soruyorsunuz.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kontür ayrı bir işlem ctrl+Shift+Q kısa yolu ayrı bir işlem lütfen olayları birbirine karıştırmayalım. Arkadaşın bahsettiği sorunu zaman zaman ben de yaşıyorum ama çok karışık işlerde başıma gelmedi basit yazılarda karşılaştım tekrar kontür attım düzeldi ...

maximums

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim yorumlarınız için.

açıkçası askerden sonra 1,5 yıl iş aradım bulamadım. işkur sitesinden bir reklam şirketi grafiker arıyormuş photoshop bilgim var(fotoğrafçıda çalışmıştım 2 sene ) reklam şirketi ile görüştüm şuan deneme sürecindeyim ve corel yeni öğreniyorum bu yüzden en basit en ufak şeyleri bile yapamadığım zaman panik oluyorum, malümm işsizlik zor... ve bu işi gerçekten istiyorum ve alacağımada inanıyor, epey yol kat ettiğimi düşünüyorum... ama bazı ufak şeylerde takılıyorum. çok soru sorarım çokta merak ederim umarım banlanmam çok soru soruyorum diye :$ uğraştım bulamadıydım. aynen ZxxxE ustanın sölediği gibi yazılarda karşılaşıyorum ben. basit şeylerde... birden pat die yükseklerden uçmamaya gayret ediyorum basitten zora doğru Allahın izniylede yapcağımı düşünüyorum. eksiklerimde sizlerinde bilgilerinden faydalanmak istiyorum... saygılarımla

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
@maximums, böyle bir hatayla daha önce karşılaşmadım, gerçi contour efektini de pek kullanmam. X4 kullanıyorum demişsin. Servis Paketleri yüklemiş miydin? Belki sorun bilinen bir sorundur ve servis paketlerle düzelmiştir.

maximums

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yok hocam servis paketleri mi ilk duydum sizden :$
şirketteki corel onlar yüklemiş mi bilemiyorum...
2 gündür kaydettiğimde de renkle ilgili sorunla karşılaşıyorum.. benim bilgisayarda sorunsuz açıyor başka bilgisayarlarda renkler görünmüyor bile..