Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CS3 'de Background 'u Layer Yapmak

GRKNGLR

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Arkadaşlar,

Çok basit bir soru belki ama yeniyim idare edin :smile: Photoshopta açtığım jpeg uzantılı resim doğal olarak background olarak gözükmekte. Ben bu background kilidini açtıktan sonra bunu nasıl layer 'a çevirebilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Benzer konular

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Layer > New > Layer From Background

Veya daha kolayı, layer paletinde, background'un simgesine çift tıklayın, gelen kutuda yeni bir layer ismi verip, Ok tıklayın.

GRKNGLR

🌱Yeni Üye🌱
Layer > New > Layer From Background

Veya daha kolayı, layer paletinde, background'un simgesine çift tıklayın, gelen kutuda yeni bir layer ismi verip, Ok tıklayın.

Teşekkürler skyfox yalnız ben soruyu eksik sordum sanırım, sorunun tamamı şu;

backgroundu layer yaptıktan sonra örneğin resim içersindeki bir nesneye gölge vermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle o nesneyi seçmeniz (kesmek/dekupe etmek) gerekir. Bunun çeşitli yolları var. Resmin özelliklerine göre lasso araçları, quick selection veya magic wand araçları kullanılabileceği gibi, knock-out gibi eklentilerle de yapılabilir. (Şeffaf objeler veya saç/tüy gibi nesneler için)

Ama genellikle pen tool ile tam denetim sağlayabilirsiniz.

Photoshop Dersleri bölümünde örnekler var sanırım.

Kolaylıklar diliyorum.

reborn

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkaplanı komple layere çevirmek istersen ctrl+A sonra ctrl+c sonra ctrl+v arka planın artık layer oldu.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
CTRL+A : Tümünü seç,

CTRL+C : Kopyala,

CTRL+V : Yapıştır..

Bu söylediğiniz, hemen hemen tüm windows programlarındaki -tümünü seç, kopyala, yapıştır- işleminden başka bir şey değil. Sonuçta background'u layer'a çevirmiş değil, kopyalamış oluyorsunuz. Arkaplanınız da halâ duruyor.

Ama burada sorulan o değil.