Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CS4 'de Arkaplanı Değiştirme.

okanix01

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar arka plan değiştirme olayını bi türlü yapamıyorum gerçi anlatılıyor arkadaşımız çokta güzel anlatmış sağolsun bknz:https://www.grafikerler.net/arka-plan-degistirme-t81178.htmlyanılmıyorsam anlatımı cs4 üzerinden değil Filter extrack diye bi seçenekten bahsediliyor ama ben cs4 te bulamıyorum.bu konuyu cs4 üzerinden anlatan olursa sevinirim saygılar...

Moderatör tarafında düzenlendi:

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Cs4 den önce Cs3 kurulumla gelen bazı pluginler CS4 ile "opsiyonel" şekle, sonradan eklenebilir hale getirildi.
Grafik tasarım - Photoshop CS4 Optional Plug-ins Sorunu (Web Photo Gallery ve Diğerleri)
Sonradan eklenecek olan plug-in’ler ise aşağıdaki gibi:

Bigger Tiles
Picture Package (ContactSheetII)
ExtractPlus
PatternMaker
PhotomergeUI
web Photo Gallery (WebContactSheetII) plus presets
script for layer Comps to web Photo Gallery
Texture presets for Texturizer

Öncelikle, eklentileri indireceğimiz adres:

https://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4048

İndirdiğimiz dosyanın zip halinden çıkarıyoruz ve PHSPCS4ContLS1.exe dosyasına çift tıklıyoruz. Karşımıza çıkan pop-up menu’den Masaüstü’nü gösterip, PHSPCS4ContLS1.exe dosyasının yeni bir klasör oluşturmasını sağlıyoruz.

Ardından otomatik olarak photoshop Content adlı bir klasör oluşacaktır. Bu klasörün içerisinde photoshop Content\English\Goodies\Optional plug-ins\Plug-ins 32-bit adlı bir klasör olması gerekiyor.

Buradan,

Automate
Filters
Extensions
gibi klasörlerin içerisindeki dosyaları gerekli yerlere kopyalıyoruz

okanix01

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:) bu iş biraz fransızca oldu galiba yada ben olaya öyle oldum yinede teşekkürler

by_arda2

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eğer bulamadıysan alt+ctrl+x tuşlarına bas çıkması lazım

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
merhaba;

Adobe daha önce CS4 sürümünden önce aşağıdaki pluginleri programın steup içerisine yüklemişti kurumla beraber yüklendiyordu fakar cs4 ile beraber bunu kullanıcının tercihine bırakmış ve pluginleri dışarıdan yüklenmesini karar vemiş onun içindirki cs4-cs5 sürümlerinde aşağıdaki pluginleri dışarıdan yükleyeceksiniz pluginleri gerekli yerlere yükledikten sonra ExtractPlus ve diğerine ulaşacaksınız

Bigger Tiles
ExtractPlus
PatternMaker
PhotomergeUI

okanix01

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cs4 den önce Cs3 kurulumla gelen bazı pluginler CS4 ile "opsiyonel" şekle, sonradan eklenebilir hale getirildi.
Grafik tasarım - Photoshop CS4 Optional Plug-ins Sorunu (Web Photo Gallery ve Diğerleri)
Sonradan eklenecek olan plug-in’ler ise aşağıdaki gibi:

Bigger Tiles
ExtractPlus
PatternMaker
PhotomergeUI

Öncelikle, eklentileri indireceğimiz adres:

Adobe - Photoshop : For Windows : Adobe Photoshop CS4 Optional plug-ins and ReadMe<br>English, French and Spanish

İndirdiğimiz dosyanın zip halinden çıkarıyoruz ve PHSPCS4ContLS1.exe dosyasına çift tıklıyoruz. Karşımıza çıkan pop-up menu’den Masaüstü’nü gösterip, PHSPCS4ContLS1.exe dosyasının yeni bir klasör oluşturmasını sağlıyoruz.

Ardından otomatik olarak photoshop Content adlı bir klasör oluşacaktır. Bu klasörün içerisinde photoshop Content\English\Goodies\Optional plug-ins\Plug-ins 32-bit adlı bir klasör olması gerekiyor.

Buradan,

Automate
Filters
Extensions
gibi klasörlerin içerisindeki dosyaları gerekli yerlere kopyalıyoruz

işte hangi dosyayı nereye yapıştıracagımı bilmiyorum yoksa gerisini hallettim :)

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
linkten indirdiğiniz dosyadan çıkan (Plug-ins 32-bit dosyalar)
Automate,Extensions ve Filters klasörlerini tek tek açarak içlerinden çıkacak dosyaları
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Plug-ins içerisine aynı isimleri taşıyan (Automate,Extensions ve Filters)
klasöerlerin içerisine atın

okanix01

🏅Acemi Tasarımcı🏅
en sonunda oldu yardımlarınızdan dolayı teşekkürler

Cursse.

🌱Yeni Üye🌱
Ben dediklerinizin hepsini yaptım,bilgisayarı yeniden başlattım ama hala en ufak bir değişiklik yok. Kontrol ettim anlattıklarınızın hepside yapılı :S Bi yerde bişey atlamış olabilir miyim ? Fikriniz var mı ?