Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

css çerçeve kodu

time0n

🌱Yeni Üye🌱
slm,makalellerimde resimler kullanıyorum.ancak bu resimler basit oval 2 çizgi iç içe halinde çerçeveler içinde.sizden ricam resimleri dışa doğru kabarık göstererek çerçevede çok hafif bir gölge oluşturabilecek css ile yapılmış çerçeve kodu paylaşır mısınız? nereye nasıl eklemem gerekir ve büyük küçük tüm çerçevelerin bu şekilde görünmesini nasıl sağlarım? yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.daha anlaşılır olabilmesi için birkaç çerçeveyi yeşil oval bi simge içine aldım.

hcg9m.png

Son düzenleme:

time0n

🌱Yeni Üye🌱
burada profesyonel insanlar var,basit bir kodu söyleyemiyecek kadar aciz yada bencil olduğunuzu hiç sanmıyorum.neden kimse yardım etmiyor ki???

fikirdukkan

🌱Yeni Üye🌱
Bu çok parçalı bir işlemdir yani birisinin çıkıp al bu kodu yapıştır artık gölgeli gözükecek demesi zaten normal olmaz. Sonuçta her resmin her makalenin ya da her bölgenin genişliği ve yüksekliği farklı. Bu yüzden Önce kendine Ps de bir kenarlık çiz sonra onun 1 px lik kısmını kes. sonra bunu hangi içeriklerde kullanacaksan onun bulunduğu divlerde class olarak çağırman gerekir. Hangi içeriklerde kullanacaksan.

Genel mantığı bu şekildedir yani en azından ben yapınca böyle uğraşıyorum. Başka bilen varsa daha kısa bir yöntem söyler heralde.

time0n

🌱Yeni Üye🌱
hocam bunun basit bir kodu var gölgeler ve çerçeve için ama ben karaıklık olmasını istiyorum.dışa doğru,benim asıl derdim o