Arkadaşım merhabalar
Ambalaj tasarımı konusunda sanırım fazla bir tecrübeye sahip değilsin.
İzin verirsen ve dikkate alırsan birkaç eleştiride bulunmak isterim.
1- Kurgu çok kötü.
Marka nedir? yanlış okumalara müsait açık bırakılmış bir tasarım ( Sokolına, Sokolina, Şokolina...???) Tipografi bu yanılgıya mahal verecek derecede bozuk. Ayrıca altt kullandığın fındık illustrasyonu neden "o" harfinin üzerinde.
Bu ambalaj silindirik bir formda olduğundan ambalaj rafta tehlikeli. Sebebi tasarım tekrarlı değilse rafta dizilirken önü arkası neresi tereddütü yaşanabilir.
2- Işık
illustrasyona bakıyorum, fındıklara ışık sağ üst taraftan ışık geliyor (parlamalardan görüyorum) Ama hemen arkasında akan ( çikolata kremasına göre fazla akışkan) çikolatada ise parlama sol üst taraftan geliyor.(?)
3-Detaylar
Bütün denilen şeyi aslında dikkate alınmayan o birçok ufak detay oluşturduğundan, derimki lütfen detaylara dikkat edelim. Örneğin, fiyat patlağı, fiyatta kullandığın font. Zemindeki çapraz şeritler (algıyı zaten fazla toplayamamışken bir de dağıtmak niye?)
Buradan yazamadığım birçok detay var inan. örneğin yukarda bir arkadaşımız ambalajın arka tarafınıda görmek istediğinden bahsetmiş. katılıyorum. arka jeneriğin nasıl olduğunu bende görmek isterim. Barkodu nasıl kullandın, ambalajda ( hele hele gıda ambalajında) olmazsa olmaz ve gıda yönetmeliğinde geçen bazı kriterler var ki onları görmeden ambalajı bütün halinde ( bitmiş) sayamıyoruz.
Sakın unutma derim; Bizim görevimiz işi müşterimize beğendirmek değil. Müşterimizin "HEDEFİ" olan müşterisine beğendirmek. Bir de yine söylüyorum biz asla sanat yapmıyoruz. Bizim işimiz malı, ürünü, hizmeti sattırmaktır. Farkındalık yaratmak, Algıya dikkat etmek, Işık (dolayısı ile gölge ve perspektif), kurgu, denge, Renk psikolojisi ve ve ve bazı yönetmelikler bizim öncelikli olarak başlangıç noktalarımız olmalı. Sanatla tek alakamız ancak ve ancak "sanatçı estetiği" ni kullanıyor olmamız.
Umarım eleştirilerimi kötü manada algılamazsın. Ben sadece bundan sonraki işlerine azda olsa iyi manada tavsiyelerde bulunmak istedim.
Ha bu kadar şeyden sonra hiç mi iyi bişeyler yok? tabiki var.
Özellikle birkere emek var, emek istekle azimle kardeş olduğundan çok önemli. Başta sende bunu gördüm. Cesaret var, daha iyilerini yapma isteği var ki bu platforma yüreklilikle çalışmanı paylaşmışsın. Çok çok teşekkürler.
Açıkça söyleyeyim ben senin bundan sonra takipçin olacak ve çalışmalarına fırsatım oldukça göz atacağım.
Emeğine, ellerine ve gözlerine sağlık, iyi çalışmalar kardeşim