Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

daireyi 17 eşit dilimlere nasıl bölerim hepsi aynı açılarda olsun

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
daireyi 17 eşit dilimlere nasıl bölerim hepsi aynı açılarda olsun pasta gibi dilimlere bölmek ai de varmı böyl bişey:rofl:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
evet var.... daire çizin, daha sonra line tool ile horizontal bi çizgi çizdıktan sonra Rotate Tool ile + ALt tuşu ile birlikte... lazım olna dereceye karad çevirin. sonra Ctr + D.. lazım olan eşit parçalar yapın... sonra hepsi seçin.... Pathfinder paletine gelip Divide demelisiniz.... dhasonra Ungroup

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
kasta görsel bi anlatım yaparmısın malum 17 tek sayı 18 olsa amena bi dene istersen

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Alan bölü 17 yaptığınızda kopyalamak için ortaya çıkan değer kalıyor. Sonra ctrlD.. Konu tarihi 12-07-2009, görsel anlatıma halen ihtiyaç duyuomusunuz?

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
**Alan bölü 17 yaptığınızda kopyalamak için ortaya çıkan değer kalıyor. Sonra ctrlD.. Konu tarihi 12-07-2009, görsel anlatıma halen ihtiyaç duyuomusunuz?*** credwar

evet:)corelde kolay ve görsel anlatımla çok şeyler var ama illustratörde genelde derslerde görsellik zayıf yardıcı olur hem bize hemde diger arkadaşlara teşekkürler

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
corel kullanmak için en basit matematik bilgisine dahi ihtiyaç duymuyor arkadaşlar. sanıyorum bu "durağanlık" ordan geliyor...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Tam 17 eişt parçaya bölünemeyebilir ama çalışma çok çok hassas değilse küçük bir töleransla 21,176 derece döndürerek kopyalarasanız. Çizginin döndürme eksen noktasını (döndürme merkezini) dairenin merkezine eşitlemeniz gerekiyor. Diğerleri @kasta095 dediği gibi zaten.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bu tip küsüratlar ve teferruatlarla uğraşmam diyorsan, illustator'de sol tarafta bi bar var, o barda matematiksel grafiklere benzer bişeyler var. ordan pasta grafiği seçip, daireyi istediğin asal sayıya bölebilirsin... Sanıyorum corelde de böyle yapılıyor, word de de öyle yapılırdı ;)

e_mre_33

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.emrebozkurt.com.tr
rectangular grit tooldan çoklu çigiye deger verceksin 17 ye 0. Sonra bi daire çizip ikisini eşit ölçüde ortaliycaksın. Sonra çizili kareyi yuvarlaktan çıkatcksın. Al sana 17 ye eşit bölünmüş yuvarlak :)

b_bilge

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
ozturksaliha.blogspot.com
son durum nedir bilmiyorum ancak el atmadan edemicem.. :) zira açıklamaların hiçbirini anlamadım.. :(

şimdi arkadaşım soldaki barda " \ " aracının bulunduğu yere alt tuşuyla birlikte mausla tıklıyorsun "polar grid tool" butonu gelene kadar..evet "alt" tuşunun alicenaplığı :) içinde enlem ve boylamlar olan bir şekilcik .. neyse seçtin "polar grid tool"u, sayfaya gel tıkla karşına çıkan "polar grid tool options" ayar kutusunda with-hight değerlerini gir, artık kaç vereceksen.. asıl ayara gelince "concentric dividers" yani enlem çizgileri '0' giriyorsun.. "radial dividers" e 17 giriyosun veee OK'e basıyosun..

boş vaktinde diğer ayarları da kurcalayıp başka ilginçlikler de yapabilirsin tabi ;)

özellikle farklı skew değerleri girerek neler olduğunu incelemeni tavsiye ederim..