Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dalgalı şekle yazı yerleşimi????

aynursengun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bir kenarı dalgalı çizilmiş olan bir kare şeklim var. bu şeklin içine yazı yerleştiriyorum. dalgalı kenar alt tarafta. dalgalı kanara gelen yazıların kenar şekline göre yaılmasını istiyorum ama olmuyo yardımı olurmusunuz?

Benzer konular

mustafamistik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bir kenarı dalgalı çizilmiş olan bir kare şeklim var. bu şeklin içine yazı yerleştiriyorum. dalgalı kenar alt tarafta. dalgalı kanara gelen yazıların kenar şekline göre yaılmasını istiyorum ama olmuyo yardımı olurmusunuz?

graphic1qs.jpg

böyle birşey mi anlatmak istediğiniz şey

eğer böyle ise yazınızı seçip text / fith text to path i seçip dalgalı kısma imleçinizi yaklaştırın
sol tuşla uygun olan yerde bırakın
yazı ters geldiyse gene yazı seçili halde iken üstte mirror text seçeneklerini deneyin

yazıyı şekilden ayırmak için ise ctrl+k kullanın

-------------------------------------------------

veya yazınızı seçip solda ki araç çubuklarından envelope yi alın yazıyı oradan eğip bükebilirsiniz

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
ctrl + q yapmadan önce ctrl + k yaparsanız yazı ile şekil ayrılmaz Mustafa Bey. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen. :)

mustafamistik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ctrl + q yapmadan önce ctrl + k yaparsanız yazı ile şekil ayrılmaz Mustafa Bey. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen. :)

ben kareyi envelope ile dalgalı hale getirdim
envelope yapınca ctrl+q işlemini ister istemez yapmış oluyoruz galiba dolayısıyla ayrılıyor
uyarınız üzere baktım da şimdi ctrl+k yeterli oldu
kare başka bir şekilde dalgalı hale geldiyse doğrudur önce ctrl+q gereklidir

aynursengun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar çizdiğiniz şekil aynı öyle. o şeklin içine üç sütunluk bir yazı yerleştirdim. alt kısma gelen yazıların şekildeki gibi olmasını istiyorum. tüm metni nasıl yamultacam böyle???

mustafamistik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sadece en alttaki sütunu yamultmak istiyorsanız ctrl+q ile (tdesigner84 beni andı :) yazıları şekle çevirin
sonra ctrl+k ile ayırın
en alttaki yazı seçili iken soldaki araç çubuklarından envelope yi alıp eğip bükün
yazıyı eğmek bükmek için yazıya çift tıklayıp sağ tuşla add yapıp yeni noktalar ekleyebilirsiniz
yuvarlak hatlar için to curve düz hatlar için to line seçin