Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Denklemlerin Word'den İndesign'e k100 renginde yerleştirilmesi(place) mümkünmü?

akinkaplan

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben mathtype kullanmaya başladım ancak bir sorunum var ve bu sorun için sizden öneri bekliyorum. Ben Word'de yazılmış olan bir mühendislik kitabını CS2'ye yerleştirdiğimde denklemler sorunsuz bir şekilde geliyor ancak word'un içinde denklemlerin rengini K100 yapmama rağmen c60m50y50k100 olarak geliyor. Bu problem neden oluşuyor ve denklemleri direk olarak K100 renginde almam nasıl mümküm olabilir?
Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Windows XP
İndesign CS2
Office XP
mathtype 6.1

Benzer konular

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
eğer math type kullanıyorsan hazırladığın formulleri norrmal siyah renkte verip eps olarak kayıt yapıp indesign'ye import edersen hiçbir sorunla karşılaşmazzsın.

akinkaplan

🌱Yeni Üye🌱
Tavsiye edilen yöntem ancak herbir denklemin ayrı ayrı export ve import edilmesini gerektiriyor sanırım, dolaysıyla uygun bir yöntem değil gbi gözüküyor.
Ben belirli bir prosedur kullanarak butun word dokumanını yerleştirip problemi halletmeyi hedefliyorum çünkü 1200 adetin üzerinde denklem mevcut.
Başka bir yöntem tavsiye edebilirmisiniz...

s_akyoruk

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,
Sanırım çalışmış olduğun kitabı filme göndereceksin ki formüllerin K100 olmaması seni bu kadar rahatsız etmiş.
Benim bu konuda uyguladığım yol şu şekildedir. Çalışmayı bitirdikten sonra PDF yaparım. Daha sonra bu PDF üzerinden renk ayarını yaparım. Bu iş için de Acrobat üzerine kurularak uyumlu bir şekilde çalışan PitStop programını kullanırım. Bu sayede belge üzerinde birçok ayar yapabiliyorum. Örneğin PDF belgesinin ters çıkış haline getirilmesi. Bu da en çok nerede işe yarıyor? Eğer yazıcının aydıngere ters çıkış alma özelliği yoksa PDF belgesini ters çevirerek yazıcıya aynen gönderirsiniz. Bu sayede ters çıkışta yaomak istediğiniz işlemi yaparsınız.

Kolaylıklar.

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
yada swatch paletine gelen 50 100 60 60 o değerlerdeki rengi k 100 olarak değiştirerek, dökümanındaki tüm bu renteki değerleri değiştirebilirsin. Find replace gibi bir şey...

asia minor

🌱Yeni Üye🌱
PDF dosyasının ters çıkış için kaydedilmesi (ayna görüntüsü) nasıl oluyor, bana yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim şimdiden.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
PDF dosyasının ters çıkış için kaydedilmesi (ayna görüntüsü) nasıl oluyor, bana yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim şimdiden.

Print menüsünde
Output'un üzerine geldiğinizde
Flip'in karşısındaki
Horizontal ve Vertical menüleri işinize yarayacaktır.
Saygılarımla.

asia minor

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim.
Beni büyük bir yükten kurtardınız.:party:

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Rica ederim :) bi rep'e hayır demem :)