Görsel olarak hoş bir çalışma.
Sade ve yazı karakteri okunaklı.
Logo çalışmasında dikkat edilmesi gerekenlere dikkat etmişsin.
Fakat logo flash olarak düşünülmeyip tek olarak baktığımda anlamsız kalıyor.
Çalışmada logo (depadere) yazısı mı?
Genelinin flash olduğuna göre
Bu görülen çalışmaya logo olarak yorum yapmak zor.:smile:İnsanları da logo’yu yorumlarken yoruma katmak anlamsız olur.
Geneline bakıldığında hoş ama anlam olarak çelişkili bir çalışma.
Kolay gelsin.:wink:
Öncelikle yorum için teşekkürler..
Kalın olarak belirttiğim yerler için ek birkaç not;
Evet flash tabanlı , site ilk açıldığında , en soldaki ilk insan görseli ile hareket başlıyor ve son görsel ile son buluyor...Yani bu sadece 5-6 sn süren bir flash...Amaç hareketi canlandırmak...
Demem oki bunlar durmadan atlayıp zıplamıyor

6 sn sonra ekrandaki görselin aldığı hal bu oluyor...Bu açıdan arkadaşlarımın yaptığı tüm yorumlar yerinde ve mantıklı.
İrdelenmesi gereken yer, yoruma ve eleştiriye sunduğum çalışmadır.
(flash olarak değerlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.)
Tabiki siz flashı görmediğiniz için fikrinizi bu şekilde beyan ettiniz...Sizde haklısınız

İlgi ve beğeniniz için teşekkürler casmin.
Saygılar...
Sonrasında şöyle ufak bir açıklama yaparsam sanırım mantığı daha iyi anlarız...
-Gıda ile beslenen insan...
insan başka neyle besleniyor ki? bence çok geniş anlamlı bir cümle o yüzden açıklama özelliği taşımıyor
-Sağlıklı ve kaliteli gıda üreten bir firma...
bunu simgeleyen hiç birşey yok logo da. gösterin hadi nereden anlaşılıyor bu? yazının kırmızı olmasımı? 1979 dan beri çalışıyor olmalarımı?
-1979'dan bu yana....
bi bunu anlıyoruz zaten.evet o tarihten beri çalışıyorlar,yani? bu onlara ne gibi bir özellik katıyor
-Sonuç olarak insan dinamizmi üst seviyede...
işte en alakasız açıklama cümlesi de bu bence. insan dinamizmi dediğiniz üretimle alakalı olsa anlarım ama siz logonuzda ki hareketi temsil eden figürleri anlatmak için kulanıyorsunuz bu cümleyi, alakasız.
Ordaki hareketi sembolize eden (ki sağlıksız insan hareketsizdir) insan figürleri de bu yüzdendi...
kırmızıyla belirttiğim cümlede tamamen sizin kişisel yorumunuzdur. buna dayanarak hareketsiz figürler kullanan firmaların sağlıksız besinler ürettiği kanısına varabilirmiyiz?
siz logonuzu yaparken kafanızda bunları canlandırmış olabilirsiniz ama bu sizin yaratıcılığınızın ötesine geçmemiş ve sadece sizin anlayabileceğiniz bir logo ve açıklamay ortaya çıkmış bence
az önce bu kadar detaya girmeye gerek görmedim ama sanırım şimdi daha anlaşılır olmuşumdur
kolay gelsin
Sayın HORUS;
Çok geniş anlamlı bir cümle, uygun anlamı seçiniz gerisiyle işimiz yok...Açıklamayı yeterli bulan arkadaşlarımızda mevcut.sadece sizin yorumunuzu değil bütün yorumları göz önüne alarak söylüyorum.En sonda net bir durum değerlendirmesi yapacağım muhtemel.
-Sağlıklı ve kaliteli gıda üreten bir firma... firma ürünlerini ve çalışma şartlarını gören biri olarak fikrimi belirttim.Heralde bunu benden iyi kimse bilemez(araştırmayı yapan benim.)
-1979'dan bu yana.... Bu onlara ne gibi bir özellik katıyor...Kanımca buda geniş anlamlı bir cümle...
Yaptığınız yorumu dikaktlice, birkaçdefa okudum...Sizin aksinize yorumlarınıza katılmasam dahi "alakasız-yorumlarınızın ötesine geçmemiş" gibi cümleler kullanmıyorum...Fikirlerinize saygı duyuyorum...Lütfen aynı hassasiyeti gösterin.
İlginç ve değişik
şahsi yorumlarınız var.
Demekki bazı insanlar baktığında bu şekilde de algılayabiliyor...(art niyetli söylenen bir cümle değil)
Bundan sonraki çalışmalarımda her tür algı şeklini dikkate almaya özen gösterecem... Saygılar...