Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dış Çizgiyi Etkilemeden Opacity Azaltma

yeseka

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba.
Pen tool ile çizdiğim ve içini doldurduğum bir şeklin dış çizgisini etkilemeden içindeki rengin opacitysini nasıl azaltabilirim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şöyle olabilir aşağıdaki resime tıklayıp büyütün ve gerekli açıklamaları yaptım;

pxzHQPf.png

yeseka

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim dddnnnsss, apparence kısmını da kullanmayı öğrenmiş oldum :) Peki daha önceden çizilmiş olan bir dikdörtgenin fill ve stroke kısımlarını birbirinden ayrı parça olacak şekilde ayırabilir miyim? Bu şekilde yapabilirsem daha kolay olacak.

******* Sanırım cevabı bu konuda buldum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok teşekkür ederim dddnnnsss, apparence kısmını da kullanmayı öğrenmiş oldum :) Peki daha önceden çizilmiş olan bir dikdörtgenin fill ve stroke kısımlarını birbirinden ayrı parça olacak şekilde ayırabilir miyim? Bu şekilde yapabilirsem daha kolay olacak.

*********** Sanırım cevabı bu konuda buldum.

İllustratordeki menüden nesne seçili iken objekt/expand yada expand apperance komutlarıyla nesneyi fill ve stroke nesnelerine parçalayabilirsin. Bu durumda nesneler grup halinde olduğundan sağ tık ile ungroup yapabilir yada grubu bozmadan çift tıklama ile grubun alt nesnelerine inebilir/yada seçebilirsin. (veya direkt selection=beyaz ok ile de bir seferde seçer işlemini gerçekleştirebilirsin.

Moderatör tarafında düzenlendi: