Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

dreamwaver site yayınlama

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
arkadaşlar dreamwaverda yaptığım çalışmayı nasıl yayınlayacağımı bilmiyorum yardım lütfen
yayınlıyorum ama anasayfa görükmüyor eklediğim resimler görükmüyor ne yapmalıyım

Benzer konular

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
hazırladığn çalışmanıın anasayfasını index.html olarak kaydetmelisin ve resimleri de hangi klasör den eklediysen bu klasorun de ismini ve yollarını değiştirmeden ftp ye atmalısın resimlerin yoları değişirse gözükmez

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
dediğiniz şekilde attım yani çalışmalarımı ve çalışma dosyalarımı bir klasörde topladım ve onu attıl anasayfayı da index yaptım ama açılmadı resimlerin yerleri görüküyor fakat resşm yok ortada

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
pc de çalışmanın tamamını bir klasore taşı ve images diye bir klasor daha aç bu klasor içinde sitede kullandığın tüm resimleri bu images klasorunun içine at ve açtığın yeni klasorun içinde de index sayfan olsun yani index.html ile images klasoru aynı dosyanın içinde bulunsun. dha sonra index html i dw de açarak tüm resimleri o dosyadaki images klasorunun içinden tek tek goster ve yenile. kaydededip aynı o şekilde yani images klasoru ve index aynı yerde olacak şekilde yayına at.

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
Valla dediğini uyguladım çalışmaya başlamadan önce yeni oluşturduğum images klasörüne topladım tüm resimleri öyle başladım çalışmaya ama sonucunda yine aynı oldu :( valla öyke bir sıkıldım ki çok hevesim vardı yapamayınca azaldı :(

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
dosyaları buraya yükleyebilirmisin. bi kontrol edelim mutlaka başka bir sorun var ozaman.

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
hayır resimlerle css in alakası yok. resimlerin yolları farklı mutlaka.

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
bak şimdi ilk başta bir klasör oluşturdum içine images ve çalışmalarımı kaydedeceğim bir klasör açtım yani resim yolları o klasörde ve daha sonar çalışma bittiikten sonra server e attım index dosyasını sa attım ana sayfa olarak ama sonuç alamadım

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
index dosyasının ismi anasayfa değil index olmalı ve html dosyaları başka bir dosyanın içerisinde değil images klasörünün yanında boşta olmalı. ftp ye attığın zaman ana dizinde index dosyası bulunması gerekli.
84628167.jpg

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Resimlerin linklerinin site dosyaları sanki FTP içindeymiş gibi gözükmesi için site klasörünü bir web sitesi olarak Dreamwaver a tanıtmalısın.Mesela tanıtmadıysan Dw içinde siteye bir fotoğraf ekledin.Fotoğraf linki "file://C:/Documents.../foto.jpg" diye çıkar.Index dosyasını FTP den attığın zaman ise sunucu bu dizini bulamadığı için fotoğraflarını göstermez.

Eğer tanıtırsan mesela masaüstündeki bir fotoyu Dw ile sitene koyduğun zaman resim senin siteni tanıtırken belirlediğin images klasörüne otomatik olarak kopyalanır ve her zaman "images/foto.jpg" olarak gözükür.Bu link hem bilgisayarda hemde sunucuda aynı olacağından bir problem çıkmaz.Siteni tanıtmayı bilmiyorsan aşağıdaki hazırladığım dersi inceleyebilirsin.

https://www.grafikerler.net/ders1-o...mlama-ve-duzenleme-t21544.html?highlight=site

Birde Html dosyanın ismi illaki "index.html" olması gerekmiyor."anasayfa.html" de olabilir.Bu ikisi arasındaki fark ise sitenin ismi mesela "siteadi.com" olsun.Tarayıcıya buadresi girdiğinde ana dizinde bir "index.html,index.htm,index.php veya index.asp" varsa otomatik olarak bu dosyalar görüntülenir.Lakin Anasayfanın dosyası "anasayfa.html" ise "siteismi.com" yazdığında hiç birşey göremezsin, "siteismi.com/anasayfa.html" yazdığında siteni görüntüleyebilirsin.

CSS dosyalarını ise başka bir dosyadan import (çekmek) etmen taraftarıyım.İlk önce site dosyaları arasında "css" isminde bir klasör aç.İçine ör:"body.css" isminde bir css dosyası aç.Tüm css kodlarını bu dosyanın içine yaz.Sonra index.html veya anasayfa.html dosyasını aç ve <head></head> tagları arasına ;

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/body.css" /> kodunu ekle artık.Css dosyaları başka bir dosyadan alınacak ve Html dosyasının yükünü hafifletecektir..
Hala sorun varsa yaz yardımcı oluruz.Kolay gelsin...

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
Arkadaşlar çok teşekkürler şimdi yayınlayabiliyorum ama ekran boyutunu nasıl ayarlıcam :S herkeste farklı görünecek bunun bir çözümü var mı

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
dw de tabloyu %100 yapman gerekiyor bu sayede tüm ekranlarda siten tam ekran görünür.

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Elbette. Tabloyu büyüttüğün zaman pshopta kestiğin resimler tekrar etmeye başlar. [Tabii tablolara resimler arkaplan resmi olarak atadıysan.] O yüzden dikkatli kesmen gerek. En güzeli css. :) Daha rahat olur. Ama sen bir öğren pratiğini yap bunların. Sonra css de öğrenirsin.

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
deniz çok teşekkürler :) birde mesela benim sayfam aşağı doğru büyüyecek nasıl olacak bu birşey ekledikçe kayacak bunu nasıl önlerim

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Nasıl olsun istiyorsun ki? Anlayamadım tam olarak.

ANIL YÜNCÜ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dbrajans.com
mesela ben tabloları oluşturdum ama sayfada çok şey yer alıyor be sayfa doğal olarak aşağı doğru kayacak ondan bahsediyorum

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Sen tablo içindeki resimleri arkaplan yaptın mı? O resimler tekrar edince kötü görünüyor bütünlük bozuluyor. Bundan bahsediyorsun sanırım değil mi? Bunu önlemek için ilk bahsettiğim şeyi yapman gerekir. :) İstediğin kadar büyüt bütünlük bozulmaz.