resim 2 de açılan menüyü nasıl yaptınız. yani üstte nasıl duruyor katman varmış gibi. genel mantığı nedir bu menünün öğrenebilirmiyim??
Selamlar,
Eticarat sitesi tasarımı için görüşebilirmiyiz?
Tasarım tipografi gayet güzel yalnız, bu tasarımı gerçek uygulamada yapamazsın.
Nedenine gelince, Web font olması gereken yerleri , photohsop fontu ile güzel ce yapmışsıngerçek uygulamada , tahoma,arial,verdana,trebuchet vb. fonlar kullanmalısın.
Not: ( Özel font kullanmak için , javascript kütüphanelerinden yararlanılabilinir ama yinede bunu atladığını düşünüyorum)
[/url]
Hmm arkadaşım aydınlattığın için çok teşekkür ederim inanki bunların hiçbirini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu ben 8 senemi boşuna vermişim web dünyasına demekki.
Öncelikle font olayına bukadar takma bırak rahatla korkma bişey olmaz, sende alışırsın yavaş yavaş. tabiki 40kb olan fontu yüklerken yavaşlık olur ama o site 500 kb altı ve 100 sunucu isteği altı yapılamazken 80 kb ve 13 istekle html çıktısı yaptım(font hariç). Bence o 40 kb fazla etken olmaz ha ne dersin! Hem bu arada bukadar tartışmasını yaptık ama güzel font olmasına rağmen müşteri arial istedi =) font face halinide atarım sana oke!.
Facebook , google, Twitter neden yapmıyor google şuanda günlük giriş sayısı 1 milyarın üzerinde face book 50binden fazla ultrasonic sunucuları bile dayanmıyor twitter aynen öyle onlar için 40 kb çok çok büyük bir boyut sence alışverişnete günlük 1 milyar giriş olurmu =) neyse boşver font olayını tavsiyen için sağol=)
8 senende senin yanında olamadığım için nerelere hangi konulara verdin bilemem ,Ayrıca Müşterin arial mi istedisanırım adam işi biliyor diyebilirim.
Son söz : Hepsi burada dahil tüm e-ticaret sistemleri sanırım seni takip etmeli. fontface ile yeni bir akım başlatabilirsin![]()