Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkese merhabalar. Benim çok can sıkıcı bir problemim var. Yeni bir makina topladım. Lisanslı edius5 kullanıyorum nhx-E2 kartım var. Makina kuruldu 64 bit. Program kart takıldı. Capture alabiliyorum sesli olarak. Fakat sesli olan bir görüntüyü ediusa attıgımda ses dalgaları görünmesine rağmen duyamıyorum. Kurgu yapamıyorum bu nedenle. Denediklerim panpot attım olmadı. Propoertiesden kanl1- 2 -stereo yaptım olmadı. Time line den kanal seçimi yaptım olmadı. Gerçekten çok zor durumdayım. Codeck sorunu olabilir deniliyo ama bende bu codeck olayınnı anlamıyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

Arkadaşlar,abiler..şidi bu konu biraz eski gerçi ancak aklıma takılan bişeyi burdan sormak istiyorum..şimdi yukardaki yazıda arkadaşımız..capture alabiliyorum ...ve program kart takıldı gibi şeyler demiş...

program kartı nedir ?
capture almak nedir ?

yani bendede kurulu lisanslı olarak..ancak bu dediği şeyler bende varmı yokmu anlayamadım...

açıklarsanız sevinirim...

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Poyrazhan abi..bilginiz varsa paylaşırmısnız...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar,abiler..şidi bu konu biraz eski gerçi ancak aklıma takılan bişeyi burdan sormak istiyorum..şimdi yukardaki yazıda arkadaşımız..capture alabiliyorum ...ve program kart takıldı gibi şeyler demiş...

program kartı nedir ?
capture almak nedir ?

yani bendede kurulu lisanslı olarak..ancak bu dediği şeyler bende varmı yokmu anlayamadım...

açıklarsanız sevinirim...

program kartı dediği örnek vererek anlatmak gerekirse; elinde kasete çekilmiş bir görüntü var ve sen bunu bilgisayarına atmak istiyorsun işte bu kart diğer adıda capture cart'tır senin bu kasetiini içindeki görüntüleri bilgisayarına atman için aracılık yapar onu kullanarak gerekli bağlantılarını yaptıktan sonra görüntülerini bilgisayarına atabilirsin.
capture almak demek de yukardaki anlattığım gibidir yani elindeki görüntüyü bilgisayarına atma işlemine de capture denir..
kolay gelsin...

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hımmm anladım snaırım abi..şöyleki; ben tv kanalında çalışıyorum orda kasetten bilgisayara aktarım yapıyorlar adısanırım ya rtl yada vtr....demekki bu iş o iş...o zaman benim şu anda ona takılmama bir gerek yok..değilmi abi...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hımmm anladım snaırım abi..şöyleki; ben tv kanalında çalışıyorum orda kasetten bilgisayara aktarım yapıyorlar adısanırım ya rtl yada vtr....demekki bu iş o iş...o zaman benim şu anda ona takılmama bir gerek yok..değilmi abi...[/QUOT

vtr cihazı kasetin pc ye aktarımında kaseti oynatmaya yarayan cihaza verilan addır. sen bunlara takılma senin işin pc ye atıldıktan sonra başlayacak çünkü :)))

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam anladım takmıyorum artık..şimdi abi bana şu lazım...bir filmde,klipte.v,s...sigaralarda sansür sanırım..hani sigaraların üzeri gölgelenir ya..işte onu edıusta nasıl yapıyoruz...bilginiz varsa yardımcı olurmsunuz...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Tamam anladım takmıyorum artık..şimdi abi bana şu lazım...bir filmde,klipte.v,s...sigaralarda sansür sanırım..hani sigaraların üzeri gölgelenir ya..işte onu edıusta nasıl yapıyoruz...bilginiz varsa yardımcı olurmsunuz...

sen sıradaki dersimi takip et onda bunun nasıl yapıldığını anlatıorum zaten.

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
abi sıradaki dediğin 2.3.4 değildir umarım eğer onlarsa bildiğin gibi 3 ocağı bekliyorum :)...bende 1 ve 5 var şu an..

stopkara

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba

Ediusu yeni kurdum. Yukarıda anlatıldığı gibi bir alanı mozaiklemek istiyorum. Peki region nasıl atılıyor?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba

Ediusu yeni kurdum. Yukarıda anlatıldığı gibi bir alanı mozaiklemek istiyorum. Peki region nasıl atılıyor?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

bununla ilgili dersimi beklersen cevabını fazlasıyla alacağından emin olabilirsin...

y.s.a

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar öncelikle yardımcı olduğnuz ıcn sımdıden cok tsk ederım edıus 4 kullanmaya calısıyorum cardlı sanırım kanllara goruntu yazı ses koyabılıyorum ama ses koydugumda ses almak ıcın cıkıs almam gerekıyo yanı atıyorum dv formatına cevırınce goruntuedekı gıbı kontrol edemıyorum ses dosyasını... kısacası programdayken ses dınlenmıyomu

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhabalar öncelikle yardımcı olduğnuz ıcn sımdıden cok tsk ederım edıus 4 kullanmaya calısıyorum cardlı sanırım kanllara goruntu yazı ses koyabılıyorum ama ses koydugumda ses almak ıcın cıkıs almam gerekıyo yanı atıyorum dv formatına cevırınce goruntuedekı gıbı kontrol edemıyorum ses dosyasını... kısacası programdayken ses dınlenmıyomu

sesli bir video attığın zaman otomatikman görür zaten va kanalına atığında yani, ama sen kanalın başındaki hoparlör ikonunun açık olup olmadığını bir kontrol etsene

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
P.Abi...aşşağıdaki resimde verdim..örnek olarak verdim o resmi..şimd işyerinede kurdum ufaktan burdada karıştırmak istiyorum...biraz ağır ama gittiği yere kadar (pc)...

Şimdi abi bu resimdeki gibi diyelim bir videodan 3-5-10 parça kestim...vi diğer kaln kısmları sağ tıklayp delete ile sildim...peki ben bu parçaların herbirisi için ayrı ayrı ın out mu ver,icem...

yani toplamdaki video sayısı 5 mesela benim verdiğim resimde...işte o 5 parçayıda ayrıo ayrı in out mu yapıcam yoksa...baştaki ilk parçanın başına in sondaki yani 5. parçanın sonuna ise out mu vericem...çünkü hepsine ayrı ayrı verdiğim zman...en sona geldiğim diğerleinin üzeri normal renge dçnerken en son yaptığım sadece beyaz rengi alıyor resimdede belli zaten..umarım anlatabildim..abi..

123ewf.jpg

saygılar...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
P.Abi...aşşağıdaki resimde verdim..örnek olarak verdim o resmi..şimd işyerinede kurdum ufaktan burdada karıştırmak istiyorum...biraz ağır ama gittiği yere kadar (pc)...

Şimdi abi bu resimdeki gibi diyelim bir videodan 3-5-10 parça kestim...vi diğer kaln kısmları sağ tıklayp delete ile sildim...peki ben bu parçaların herbirisi için ayrı ayrı ın out mu ver,icem...

yani toplamdaki video sayısı 5 mesela benim verdiğim resimde...işte o 5 parçayıda ayrıo ayrı in out mu yapıcam yoksa...baştaki ilk parçanın başına in sondaki yani 5. parçanın sonuna ise out mu vericem...çünkü hepsine ayrı ayrı verdiğim zman...en sona geldiğim diğerleinin üzeri normal renge dçnerken en son yaptığım sadece beyaz rengi alıyor resimdede belli zaten..umarım anlatabildim..abi..

123ewf.jpg

saygılar...

sen eğer bu resimdeki görünen 5 parça videoyu ayrı ayrı render etmek istiyorsan o zaman hepsine ayrı ayrı in out verip öyle export etmen gerek. ama yok ben bunları bitleştirip tek video yapacağım dersen o zaman bu aralardaki boş olan kısımları yokedeceksin yani bu video parçacıklarını birbirine sırayla birleştireceksin ve tek bir videoya dönüştürmek için başına ve sonuna in out vererek export edeceksin ve bu 5 parça video tek bir video dosyası halinde elinde olacak.

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hımm yani şöylemi diyorsun abi ; eğer bu parçaalrı birleştirmeden bir videoda farklı zamanlarda kullancaksam her kestiğim parçayı ayrı ayrı ın out edip export edicem...sonra diğer (2. videoya) parçaya geçicem yine aynı ın out verip export edicem ve kaç tane varsa bu şekilde sırayla yapıcam ..diyosun dimi abi..ama bunların hepsini birleştirp kullancaksam aradaki boşlukları kapatıp bir başına bir sonuna ın out veririsem olay tamamdır yani...doğrumu anladım abi...

saygılar...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hımm yani şöylemi diyorsun abi ; eğer bu parçaalrı birleştirmeden bir videoda farklı zamanlarda kullancaksam her kestiğim parçayı ayrı ayrı ın out edip export edicem...sonra diğer (2. videoya) parçaya geçicem yine aynı ın out verip export edicem ve kaç tane varsa bu şekilde sırayla yapıcam ..diyosun dimi abi..ama bunların hepsini birleştirp kullancaksam aradaki boşlukları kapatıp bir başına bir sonuna ın out veririsem olay tamamdır yani...doğrumu anladım abi...

saygılar...

ne demek istediğim anak bu kadar güzel anlaşılabilirdi. :))

demircan256

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Abi slm...şimdi ben şunu öğrenmek istiyorum...mesela bir videoyu(ses-video) va kanalına attım,ve bu videonun sesini kanalın başındaki hoparlör işaretine tıklayarak kapattım ve pc den başka bir müzik ekledim a kanalına yani video sesi yerine benim istediğim bir sesi üzerine bindirmek istiyorum,ancak..videoda bir yer var...tam o alana geldiğinde benim eklediğim sesin kısılmasını ve videonun orjinal sesinin çalmasını ve o belirlediğim o alan geçtikten sonra yine kendi eklediğim müziğin çalmasına devam etmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim...

Örnek olarak ..

https://www.youtube.com/watch?v=X2yiVE-TTSQ&feature=related

yukardaki videoy uizlersen ..0.33 saniyedeki spikerin gool v.s sevinci sadece çıksın arkadaki fon müziği tamamen kesilsin istiyorum buna benzer video vardı ancak bulamadım ama en azından demek istediğim bu yani o saniyede eklemiş olduğum müzik kesilecek sadece videodaki ses olacak..daha sonrasında ise belirlediğim süreden sonra yine eklemiş olduğuım müzik çalmya devam edecek...

saygılar...

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Abi slm...şimdi ben şunu öğrenmek istiyorum...mesela bir videoyu(ses-video) va kanalına attım,ve bu videonun sesini kanalın başındaki hoparlör işaretine tıklayarak kapattım ve pc den başka bir müzik ekledim a kanalına yani video sesi yerine benim istediğim bir sesi üzerine bindirmek istiyorum,ancak..videoda bir yer var...tam o alana geldiğinde benim eklediğim sesin kısılmasını ve videonun orjinal sesinin çalmasını ve o belirlediğim o alan geçtikten sonra yine kendi eklediğim müziğin çalmasına devam etmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim...

Örnek olarak ..

https://www.youtube.com/watch?v=X2yiVE-TTSQ&feature=related

yukardaki videoy uizlersen ..0.33 saniyedeki spikerin gool v.s sevinci sadece çıksın arkadaki fon müziği tamamen kesilsin istiyorum buna benzer video vardı ancak bulamadım ama en azından demek istediğim bu yani o saniyede eklemiş olduğum müzik kesilecek sadece videodaki ses olacak..daha sonrasında ise belirlediğim süreden sonra yine eklemiş olduğuım müzik çalmya devam edecek...

saygılar...

ben bununla ilgili derslerimde anlatım yaptım diye hatırlıyorum yazarak anlatması uzun sürer ama kabaca söylemek gerekirse.

orjinal videonun olduğu va bandının başında alta doğru bir ok var ona ban va kanalı genişleyecektir sonra altta mix seçeneğini göreceksin ona tıkla ona tıkladığında ses bandında uzun bir çizgi belirecek o çizgiyi aşşağıya indirirsen sesin kısıldığını göreceksin. diyelim ki 10 sn lik bir video var ve sen bunun 4 ile 8. saniyesindeki sesi azaltacaksın o zaman bu ses çizgisinin 4 ve 8 saniyesinin üzerine gelerek çok kısa aralıklarla 2 tıklama yapacaksın yani tıklama adedin 4 olacak şimdi bu tıkladığın noktalara sırayla 1 2 3 4 diyelim 2 nolu nokta 4. saniyedeki tıklaman olsun 3.tıkladığında 8. saniyedeki tıklaman olsun 1. ve 4. noktalarda kısa aralıklarla yaptığın tıklama sonucunda olan nokta olsun o noktalardan 2.ve 3 işaretleri aşşağıya çekersen orjinal sesi tamamen kısarsın yada azaltırsın bunun tam tersini yaparsanda yani tüm sesi mix e tıkladığında çıkan ses çizgisinden kısarsın istediğin bölüm gelincede o bölüme tıklayarak key verir o noktaları yukarı kaldırırsın ve orjinal sesi geri getirirsin tabii bu arada alttaki müzik sesini kısmayı unutma yoksa 2 ses üst üste biner.

yaa amma uzun oldu umarım kafa karıştırmamışımdır ben baştan uyarımı yapmıştım ama.
kolay gelsin...