Uzun Zamandır bu topic e yazıcam ama ayıp olur dıye yazmıyordum senı gorunce cesaretlendım..
Bende yenı basladıgım donemlerde bı tabela hazırlıyordum. Mobilya firmasının tabelasıydı ve ben
Oturma Odası - Yemek Odası - Yatak Odası yazarken son yazdıgım oda da "t" yerıne "r" harfı kullanmısım!
Kaçın O odaya girilmez! tabelası da yaptırmam gerekecektı![]()
Siz başlattınız valla, bende yazacam o zaman :smile:
Mimarlık dergisine (Arredamento) yaptığım bir ilanda ".... ve beğeninize maket olarak sunuyoruz..." cümlesindeki "maket" lafındaki "e" harfini "a" yapmışım... Tabi dergi basıldı nede olsa bizim ilan film olarak gitti oraya... sonrasından bahsetmiyecem bile...
yerel gazetede çalıştığım dönemde, sanatçının biriyle röportaj yapılmıştı. Röportajın bir kısmında "dinlenmek için Kırklareli'ne geliyorum" cümlesi geçiyordu. Ben dinlenmek kelimesindeki "n" harfini yazmamışım ve dilenmek için Kırklareli'ne geliyorum cümlesi ortaya çıktı:S Adam gelip size dava açacağım tehditlerini savurmaya başladı1 harf hatasının nelere malolduğunu o zaman daha iyi anladım...
Sünnet davetiyesine Mustafa yerine Mutatafa yazmıştım. (1000 adet)
hala bir hata olduğunda "mutatafa oldu" deriz..![]()
ben dijital'de çalıştığım için zaman zaman hata yapıyorum. mesela geçenlerde 100 cm X 100 cm büyüklüğünde bir branda yaptım. ve aynen şu hata oldu.
Bu bina X firma tarafında
yapılmamıştır.
tel : (0212) XXX XX XX
Gsm: (053X) XXX XX XX
baskıya yolladım. ara sıra baskıyı ben yaptığımdan son anda ekrana baktım bu bina X firma tarafından yapılmamıştır. yazmışım. sonra basmadan düzelttik tabi.![]()
benim de bir hatam var unutmayacağım bir hata...
Bir alışveriş merkezinin çekiliş sonuçlarını yerel gazeteler için hazırladım. Noter'den bana Excel belgesi içerisindeldi ama hepsi farklı farklı sayfalarda. bende bütün sonuçları tek bir sayfaya topladım. Daha sonra gerekli ayarları verdikten sonra gazetelere gönderdim. Ertesi gün iş yerine gelmeden önce samimi olduğum bir arkadaşın yanına uğradım. Bizim arkadaşında bileti vardı aldı bir yerel gazetede isim listelerine bakmaya başladı. neyse ilk 100 doğru ama daha sonra bizim arkadaş döndü "yahu dedi aksaray'da ne kadar şerife varmış aksilik hepde bu şerifelere çıkmış hediyeler dedi" olabilir kardeş dedim demeyede bir baktım gazeteye ilk 100 e kadar olanı doğru ondan sonrası isimlerin hepsi "şerife" olmuş soy isimler doğru ama... Arkadaşlar saolsun gülmekten yıkıldı.daha sonrası mı gazeteyi arayan arayana...düşünün..
![]()
yerel gazetede çalıştığım dönemde, sanatçının biriyle röportaj yapılmıştı. Röportajın bir kısmında "dinlenmek için Kırklareli'ne geliyorum" cümlesi geçiyordu. Ben dinlenmek kelimesindeki "n" harfini yazmamışım ve dilenmek için Kırklareli'ne geliyorum cümlesi ortaya çıktı:S Adam gelip size dava açacağım tehditlerini savurmaya başladı1 harf hatasının nelere malolduğunu o zaman daha iyi anladım...