Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

erase ve crop sorunu

farukozgursoy

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar. crop dediğimiz zaman seçtiğimiz kısmı nasıl kesebiliriz. normalde seçip delete dediğim zaman ya da çift tıkladığım zaman kesmem gereken yeri bırakıp devamını yok ediyor.

silgi aracını seçtiğimde de bir çizgiyi silmek istediğim zaman çizginin üzerinde mouseyi sürdüğümde çizgi kaybolmayıp yamuk yumuk bir şekilde tekrar çıkıyor. bunları nasıl yok edebilirim

X4 kullanıyorum

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
arkadaşlar. crop dediğimiz zaman seçtiğimiz kısmı nasıl kesebiliriz. normalde seçip delete dediğim zaman ya da çift tıkladığım zaman kesmem gereken yeri bırakıp devamını yok ediyor.

X4 kullanıyorum

Resim veya şekilden almak istediğin kısmı crop aracı ile işaretledikten sonra üzerine çift tıkladığınızda işaretli kısım kalır diğer kısım kendiliğinden silinir...

Çizgiyi silmek yerine çizgi kalınlığını none getirerek yok edebilirsiniz.. Bahsini ettiğiniz silgi aracı ile dekope yapabilir, resimden veya çizimden istemediğiniz bir bölümü silebilirsiniz...

İyi çalışmalar

farukozgursoy

🌱Yeni Üye🌱
dekope derken ne demek istiyorsun arkadaşım. forumda arattım ama başlı başına bir konu yok bununla ilgili

musdi

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mshekim.com
dekope derken ne demek istiyorsun arkadaşım. forumda arattım ama başlı başına bir konu yok bununla ilgili

Genelde kullanılan resimlerin kenarlarındaki fazlalıkları veya istenmeyen yerleri çıkarmak için yapılan bir işlemdir dekope. Örneğin bir portre resminde fon olarak kullanılan kısımların alınmadan sadece resmi almak gibi... Bunu grafiker arkadaşlarımız photo Shop'ta yaparlar, ama Corel'in X4 versiyonunda diğer bir programa gerek kalmadan Corel'in içinde bir kaç değişik şekilde yapmak mümkündür. Düz bir zeminse bitmap color mask'ı uygulayabilirsiniz. Silgi ile istenmeyen kısımları silebilirsiniz. Veya almak istediğiniz kısımları normal şekil çizer gibi çizip, çizilen şekille resmi işaretleyip intersect'i kullanarak ta resmi dekope edebilirsiniz...

İyi çalışmalar...