Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fazla mesai ücreti?

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir tanıdığım bana çalıştığın yerde geç saate kadar kalınca ve ya haftasonları çalışınca fazla mesai ücreti alıyor musun diye sordu, ben de böyle birşeyin pek yaygın olmadığını söyledim. O da bana kendi çalıştıkları ajanslarda çalışanların alıdığını söyledi kendisi farklı bir sektöreden iş veren olarak merak etmiş araştırmış.

Böyle birşey var mı gerçekten varsa kimler alıyor? ben hiç duymadım şahsen ama benim eksikliğimdir belki..

acaba o sorduğu kişiler formaliteen cevap olsun diye ona öyle mi söylemişlerdir ki? benim çalıştığım yerde ssk m bile yok ne mesaisi :)))

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
iş verenin insanlğına kalmış birşey bizim eskişehirde veren birkaç yer var ama %90 ı vermez

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
"İnsaf sizi korumaz, sizi yasa korur."

4857 sayılı İş Kanunu'nun 63. maddesi, haftalık çalışma süresinin 45 saat olduğunu, aksi kararlaştırılmadıkça bu sürenin çalışma günlerine eşit olarak dağıtılacağını hükme bağlamaktadır. Buna göre, haftanın altı günü çalışılan bir işyerinde günlük çalışma süresi 7.5 saat olacaktır. SSK işlemlerinde ay 30 gün olarak dikkate alınmakta, dolayısıyla aylık çalışma süresi de 30x7.5=225 saat olarak uygulanmaktadır.

https://www.iskanunu.com/icerik/soruyorum/is-kanununda-aylik-calisma-saati.html

4857 sayılı İş Kanunu’nun 41. maddesi fazla çalışmayı düzenlemektedir. Buna göre, haftalık "45 saat”i aşan çalişmalar fazla çalişma olarak kabul edilmekte ve bu süreler için fazla çalişma ücreti ödenmesi gerekmektedir.

https://www.iskanunu.com/icerik/sor...listigi-7.gun-icin-fazla-mesai-verilmesi.html

Madde 4 - Fazla çalışmanın her saati için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen tutarının yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödenir.

Fazla sürelerle çalışmalarda her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde yirmibeş yükseltilmesiyle ödenir.

https://www.iskanunu.com/kanunlar/k...nununa-iliskin-fazla-calisma-yonetmeligi.html

Son düzenleme:

HyPnOz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
nerde Türkiye'de bunu uygulayacak işveren-uygulatacak kanun yasa vs.. yasalar var ama pek işe yaramıyor maalesef

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Laf güzel gerçekten. Ama lafta kalmasa yasalar bizi korusa.
Biz yasaya başvursak, yasa bize şevkatle alsa korusa. Rüya gibi.

Eğer çalıştığınız firma fazla mesai veriyorsa sizde faydalanırsınız, vermiyorsa itiraz edersiniz. Başkası gelir sizin yerinize mesaisiz çalışır. Böylece siz işsiz kalırsınız.
Ama işsiz kalma korkusuyla da yaşanmazki.

Zor, ülke zor. Çok politik oldu galiba.

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben bu konuda biraz katı düşünürüm ;

Mesela benım çalıştığım yerde sigortam bile yok cümlesi inanılmaz garip..

Benım cevabım çalışma kımse senı orada çalıştırmıyor git kendıne sigortalı bir iş bul olur.<daima bu böyledir ..

Memlekette birakın adaleti hukuku insanlarda allah korkusu kalmışım..

Peygamber efendımızın hadısı serıfı bunu dalalet eder.''İşcinin hakkını alnının teri soğumadan verin''

İnsanlar değil mesai parası maaşları bile veremez hale gelmişler....

Mesaiye kaldığınız akşam sizde benim gibi yapın ertesi gün işe geç gelin :D

Yada kendınıze yemek ısmarlatın :D

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çok var:

"Sigorta yapılır, pazar günü çalışılmaz..."

Lütfeder gibi yani:

Maaş verilir...

Son düzenleme: