Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

flash sitelerde ki buton lar hakkında yardım

tarık_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim sorum şu olacak flash sitelerde ki buton lar ile olacak butonun üzerine gelince buton değişiyor üzerinden çekince buton eski halini alıyor ve butona tıklanılınca buton belli bir şekilde kalıyor daha sonra başka butona tıklanınca daha önce tıkladığımız buton eski haline geri dönüyor bunun la ilgili örnek verecek olan varmı

Benzer konular

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu konuyu sitede defalarca anlattık, Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Buyrun, örnek:

Arama yapsaydınız bulurdunuz:)
Bu başlıkta "düğme oluşturma" olarak anlatılmış.

https://www.grafikerler.net/macromedia-flash-8-ders-4-a-t1883.html

Ben de kısa ve basit bir şekilde anlatayım.

Öncelikle oluşturmak istediginiz menüler için butonu oluşturun veya çiziniz.

Flashda ilgili nesne seçili iken F8 tuşu ile Convert Symbol (ya da insert-New sembol...(Ctrl+F8)-> button) seçeneği ile nesnenizi butona dönüştürün.

(Ya da New sembol-Buton yapmadan önce symbol' e dönüştürüp buton timeline kütüphaneden ekleme yapabiliriz)

Buton timeline' ı:
Buton oluşturma;

Up: Butonun normal görünüşü

Over: Fare ile butonun üzerine gelindiginde görünen hali

Down: Fare ile tıklanıldıgında görünen hali.

Hit: Kapsama halidir.
--------------------------
Sizinyapmanız gereken;
Over' e değiştirmek.

Over Framine iki kere tıklayın ve değişmesi istediginiz buton şeklini oluşturun ya da rengini değiştirin.

Basit Örnek bir uygulama:

Üzerine gelindiginde ve tıkladıgımızda hareket eden buton örneği...
(Örnekte: Üstüne gelindiginde hareket ediyor, yaptıgınız animasyona göre: üstüne gelindigin de rengi değişebilir veya şekil değiştirebilir)

Kolay gelsin.

tarık_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
galiba yanlış aktar dım istediğim şeyi benim istediğim action script kodlarıyla yapılan yani movi clip olarak birde butona tıklandığında clibin kalması daha sonra başka bir butona tıklandığında eski haline dönmesi bunun nasıl yapıldığını ögrenmek istiyorum
bu normal buton olayını biliyorum zaten

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
buton mantığına benzer şekilde olacak. ancak her butonu ayrı bir movieclip şeklinde yapmalısınız. bir buton için örnek göstereyim.

öncelikle, moviclip içinde 1.frame'e butonun ilk halini, 2. frame'e de rollover halini yapmalısınız. rollout hali için kodla 1. frame'e göndereceğiz

sonra bu layerın altına bir layer açıp, buraya da bir şekil çizip, bu şekli buton yapmalısınız. instance name'i "btn_1" verin. renk olarak "alfa" seçmelisiniz ve değerini de "%0" vermelisiniz. bu bizim gizli butonumuz olacak.

ardından en üste 3. bir layer açıp buraya onRollOver() ve onPress() ve onRollOut() fonksiyonlarını yazmalısınız. bu işlem başına da stop(); eklemeyi unutmayın. yoksa klip kendini tekrar eder. bu kodu, ikinci frame içinde yazmalısınız. yine buraya da stop() eklemeyi unutmayın. kodlarınız şu şekilde olmalı;

Kod:
stop();
btn_1.onRollOver = function (){
gotoAndPlay (2)
}
btn_1.onRollOut = function (){
gotoAndPlay (1)
}
btn_1.onPress = function (){
getURL("https://www.falanca.html") 
}

//burada getURL ile bir siteye yönlendiriyoruz
//getURL("https://www.falanca.html") ifadesini silip yerine 
//_root.gotoAndPlay("frame")  ifadesini yazarsanız, 
// butonun bulunduğu ana movie clip içinde herhangi bir frame'e gidersiniz.
//ancak "frame" yazılı yer yerine, gideceğiniz frame'in numarasını yine tırnak içinde yazmalısınız.

takılırsanız ya da anlaşılmadıysa yardımcı olmaya çalışırım.

tarık_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
burada yanılmıyorsam on (release) kullanılmış bununla ilgili örnekler buldum ama yeni olduğum için çözemedim şimdiden teşekkürler

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Flood yapıyorsunuz, arka arkaya mesaj yazmak(flood) yasak, Lütfen:
https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

Yukarıda belirttigim gibi bu tür bir menüyü Action scripte gerek kalmadan da yapabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey over haline, istediginiz şekil veya animasyonu koymak.
(Over: Fare ile butonun üzerine gelindiginde görünen hali)

ÖRNEK

Kolay gelsin.

tarık_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
verdiğin link çalışmıyor

tarık_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim istediğimi ben anlatamıyorum galiba verdiğim site örneğinde buton tıklanınca üzerine gelince yaptıgı efek kalıyor başka butona tıklanınca ilk buton eski haline dönüyor tek ögrenmek istediğim bu normal rollower rollout olayını biliyorum yine ilginiz için teşekkürler

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
benim istediğimi ben anlatamıyorum galiba verdiğim site örneğinde buton tıklanınca üzerine gelince yaptıgı efek kalıyor başka butona tıklanınca ilk buton eski haline dönüyor tek ögrenmek istediğim bu normal rollower rollout olayını biliyorum yine ilginiz için teşekkürler

bir örnek hazırladım. umarım yardımcı olur;

deneme

iyi çalışmalar

tarık_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler bu bana yardımcı olacak ilgin ve ayırdığın zaman için teşekkürler