Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Flash te swf ler arası bağlantı

Abacimim

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar
Ben bu işte oldukça yeni sayılırım. Soracağım soru sizlere basit gelebilir. Ama ben çözemedim ve yardımlarınızı bekliyorum. Yapmak istediğim şey örnek olarak şu:

Diyelim ki 50 adet kitabım var ve ben bunlar hakında her biri için ayrı ayrı swf ler oluşturdum, oluşturduğum bu her swf e içerisnde resimler v.s. var (Bunları resim galerisi şeklinde yapıyorum). Buraya kadar sorun yok. Benim derdim: Bir adet açılış sayfası yapıp bu 50 adet swf ye link vererek butana bastığımda istediğim swf yi açsın ve açılan swf ile işim bittiğinde sayfayı kapatıp tekrar açılış sayfasına gitsin. Bunu Flash la yapabilirmiyim evet ise nasıl yaparım? Yoksa bu sorunu nasıl aşarım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
her butonda "onRelease ya da "onPress" komutunun altına loadMovie("falanca.swf") demen gerekli.

Abacimim

🌱Yeni Üye🌱
her butonda "onRelease ya da "onPress" komutunun altına loadMovie("falanca.swf") demen gerekli.

Harikasın arkadaşım
Hızır gibi yetiştin. Çok teşekkür ederim.

Şimdi açılış sayfasından diğer bir sayfayı açabiliyorum. Ancak bağımsız olarak çalışan swf dosyası, açılış sayfasından çağırdığım zaman açılıyor ve galerideki küçük resimlere tıkladığımda büyük resim açılmıyor oysa bu bağımsız olarak çalışıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir movie clip'i iki frame halinde düzenle. 1. frame'de her resmin küçük halinin görüneceği şekilde düzenle. buralara resimlerin küçük halini çağır. altındaki layer'a da, bu thumbnaillar için birer buton yap. bu butona basıldığında 2. frame'e gitsin ve buraya da büyük resmi çağırsın.

dragonwar

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar;
ßenimde sizden şöyle bir isteğim olacak;
Aynı flash dosyasındaki içeriğe belirli butonlarla ulaşmak istiyorum. Yani 7.adımdaki oluşturduğum sayfayı 1. sayfadan gitmek istiyor.

Şu şekilde;
Layer 1>> 1 2 3 4 5 6 7
. . . . . . .

Burada layer 1 üzerinde 1.sayfaya butonlar koyacak ve her buton aracılığıyla diğer 2.3. sayfalara geçeceğim.

Teşekkürler.

Abacimim

🌱Yeni Üye🌱
bir movie clip'i iki frame halinde düzenle. 1. frame'de her resmin küçük halinin görüneceği şekilde düzenle. buralara resimlerin küçük halini çağır. altındaki layer'a da, bu thumbnaillar için birer buton yap. bu butona basıldığında 2. frame'e gitsin ve buraya da büyük resmi çağırsın.

Teşekkür ederim. Bu sorunuda halletim. Çalışma ilerledikçe sanırım sorunlar oluşacak o zaman tekrar sorularımı yöneltebilirim.

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhabalar;
ßenimde sizden şöyle bir isteğim olacak;
Aynı flash dosyasındaki içeriğe belirli butonlarla ulaşmak istiyorum. Yani 7.adımdaki oluşturduğum sayfayı 1. sayfadan gitmek istiyor.

Şu şekilde;
Layer 1>> 1 2 3 4 5 6 7
. . . . . . .

Burada layer 1 üzerinde 1.sayfaya butonlar koyacak ve her buton aracılığıyla diğer 2.3. sayfalara geçeceğim.

Teşekkürler.

1. frame'de yaptığınız butonların her birine bir instance name verin (btn_1, btn_2,...btn_6). sonra butonların üzerine bir layer daha açın. o layer'a da butonların komutlarını içeren kodları girin;

Kod:
btn_1.onRelease = function () {
gotoAndPlay (2)
}
btn_2.onRelease = function () {
gotoAndPlay (3)
}
//...
btn_6.onRelease = function () {
gotoAndPlay (7)
}
sonra bir layer daha açın ve bu layer içinde her frame'e (buton komutlarının olduğu 1.frame de dahil),
Kod:
stop()
kodunu girin.

btn_1'e bastığınızda 2. frame'e gidecek,
btn_2'e bastığınızda 3. frame'e gidecek,
...
btn_6'e bastığınızda 7. frame'e gidecek.

----------------------------------------------------------

diğer bir yol ise;

bütün butonları oluşturduktan sonra, butonları teker teker seçip, F9 tuşuyla kod sayfası açıyoruz ve o buton için ona özel kodu giriyoruz.
1. buton için;
Kod:
on(release){
gotoAndPlay(2)
}
2.buton için;
Kod:
on(release){
gotoAndPlay(3)
}
...
6.buton için;
Kod:
on(release){
gotoAndPlay(7)
}
sonra bir layer daha açın ve bu layer içinde her frame'e (buton komutlarının olduğu 1.frame de dahil),
Kod:
stop()
kodunu girin.

btn_1'e bastığınızda 2. frame'e gidecek,
btn_2'e bastığınızda 3. frame'e gidecek,
...
btn_6'e bastığınızda 7. frame'e gidecek.

dragonwar

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

Son düzenleme: