ilk fotograflari gonderdiginiz icin kutlarim, bu tip konular da genelde insanlar biri one atilsin ben sonra gonderirim diye dusunurler, eminim bundan sonra fotografla ilgilenen bir cok uye bizimle fotograflarini paylasacak bir cok usta da onlari yorumlayacaktir...
Fotograflara gelince, bence konu olarak cok iyi dusunulmus. Pozlama ve isik harika fakat birinci fotograf ta arka fon siyah beyaz mi yoksa bana mi oyle geliyor? Photosop`ta oynanmis gibi biraz... Ben sizin yerinizde olsam birinci fotograf icin buyuk kizin hemen sag tarafindan kamerami pozlar obur iki cocugu da kadraja alir, baktiklari yone dogru bir deneme cekimi yapardim hem o zaman alan derinligini daha iyi yakalamis olurdunuz hem de biz de neye baktiklarini gorurduk

Bu tip portre cekimlerinde bence konuya biraz daha yaklasilmali ve alan derinligi yaratarak mumkun oldugunca portre on plana cikarilmalidir diye dusunuyorum... Ne demis unlu fotografci Robert Capa: '' Eger fotograflariniz iyi degilse konuya yeterince yakin degilsiniz demektir...
Ikinci fotografa gelince onda da gayet guzel dusunulmus bir kompozisyon var, isik da gayet hos kullanilmis fakat o fotografiniz da da konuya cok uzak kalmissiniz, o anki konumunuzu tabi ki bilemeyiz ama keske biraz daha yakinlasip konuyu iyice kadraja oturtsaymissniiz. Bu sekilde cok bosluk kalmis konunun etrafinda, dagiliyor insnin dikkati...
Fotograflarinizi paylastiginiz icin tekrar tesekkurler. Size kesinlikle Robert Capa nin fotograflarini inclemenizi tavsiye ederim, kendisi savas fotografcisi fakat konularina yakinligi ve kadraja almasi o kadar muhtesem ki insan dalip gidiyor saatlerce fotograflarina..